Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lafata: Za góly v přípravě jsem rád, ale na pozici se zeptejte trenéra

Praha – Sparta před novou sezonou udělala celou řadu změn, jedna věc se ale zatím nezměnila, a to instinkt střelce u Davida Lafaty. Kapitán Pražanů v prvních dvou střetnutích proti Karlovým Varům (6:0) a Táborsku (3:1) nasázel hned pět branek a ukázal, že o místo v základu se popere.

David Lafata (vpravo) se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Lafatův boj o post útočníka číslo jedna nebude vůbec jednoduchý, jelikož konkurence ve Spartě je po přestupech hodně vysoká. Jeho hlavním sokem na hrotu je v současnosti rakouský reprezentant Marc Janko, jenž ale do zápasů ještě nezasáhl. Branky by tak mohli pětatřicetiletému střelci pomoci.

"Na to se musíte zeptat trenéra. Můj pocit? Zatím mi to tam padá, tak jsem samozřejmě rád. Trénuju a makám naplno a uvidíme," řekl Lafata po zápase s Táborskem.

Sparta po příchodu italského kouče Andrey Stramaccioniho přestavuje kádr a přivedla už sedm posil. "Jestliže nás je hodně, ten tlak tam samozřejmě je. Uvidíme, jestli vydržíme všichni zdraví," uvedl útočník. "Všechno se ukáže, až začne liga. Na papíře to vypadá zajímavě, teď jde o to, jestli to potvrdíme na hřišti," dodal Lafata.

V první půli s Táborskem se Spartě herně příliš nedařilo a dokonce za stavu 1:1 trefilo břevno. V druhém poločase Pražané přidali a Lafata nejprve proměnil penaltu a pak doklepl míč do sítě po přihrávce od další posily Vukadina Vukadinoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta porazila v přípravě Táborsko 3:1

"Trošku jsme ze začátku tahali nohy, než jsme se rozběhali. Pak už myslím, že to docela šlo. Ale samozřejmě je toho ještě víc, co musíme zlepšit. Jsme na začátku přípravy, tak to snad stačíme vyladit," uvedl Lafata.

Zatímco sparťané hráli přípravu s Táborskem, na vedlejším hřišti trénoval bývalý záložník Arsenalu Tomáš Rosický, který se snaží vrátit se po vleklém zranění. "My ho potřebujeme vidět na hřišti, ne tady na tréninku. Tomáš každopádně nic neztratil, když to jednou má, tak to nezapomněl," řekl Lafata.

Letenští si stále zvykají na nového italského kouče. "Zatím to probíhá úplně normálně. Samozřejmě, co se týče komunikace, ještě to není úplně ideální. Pan trenér neumí česky, uvidíme, třeba se nějaká slovíčka naučí," dodal Lafata.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články