Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Sparta hájí neporazitelnost. Jablonec nás bude nahánět, ale my budeme lepší, hlásí Loučka

Ještě si prvoligové celky užijí alespoň nějakou atmosféru, kterou vytvoří fanoušci. Vedoucí celek tabulky Sparta doma proti fotbalistům Jablonce hájí stoprocentní bilanci, kterou má jako jediný tým soutěže. Na stadiony smí maximálně 2000 diváků, od dalšího kola se bude hrát kvůli novému opatření v boji proti šíření koronaviru bez fanoušků.

Bořek Dočkal v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta, která si také zahraje skupinu Evropské ligy, jako jediná v ligové sezoně ještě neztratila bod. V atraktivní skupině Evropské ligy se utká se Celticem Glasgow, Lille a AC Milán se Zlatanem Ibrahimovicem.

Ještě před těmito boji čekají Letenští dosud nejtěžší ligovou prověrku s Jabloncem. "Jablonec má velmi dobrého trenéra, který je určitě vyhecuje a dobře připraví na tohle utkání. Budou nás honit a hrát dobrý fotbal, ale my budeme lepší a vyhrajeme," prohlásil asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.

"Sparta od začátku ročníku hraje dobře a střílí hodně branek. Řada hráčů se dostává do reprezentace, takže nás čeká těžký soupeř. My jsme u nich poslední dva zápasy neodehráli moc dobře. Jedeme tam s tím, že chceme bodovat," uvedl jablonecký trenér Petr Rada. Pražané v posledních šesti domácích ligových duelech s Jabloncem neinkasovali.

České Budějovice lepily kádr, Zbrojovka cílí na první výhru

Bez výhry v ligové sezoně jsou stále Opava, České Budějovice, poslední Brno a Příbram. První tři jmenované kluby se představí dnes. 

Opava doma hostí Teplice. "Budu se opakovat, ale potřebujeme body a do zápasu nemůžeme jít s jiným cílem, než že je získáme. Musíme být ale více hladoví ve vápně. Určitě uděláme změny v sestavě. Teplice podle jmen rozhodně nemají špatný tým a dvě vítězství za sebou v lize a poháru jim určitě přidala sebevědomí," uvedl asistent trenéra Opavy Radoslav Kováč. 

České Budějovice si zahrají v Mladé Boleslavi, která těsně před víkendem posílila o útočníka. Jihočeši řešili zdravotní problémy. "Situace není ideální, kvůli koronaviru nám vypadli někteří hráči. Podmínky k tréninku nebyly optimální. Přesto věříme tomu, že ti hráči, co dostanou v sobotu příležitost, odvedou maximální výkon. Máme na to, abychom v Boleslavi uspěli," burcoval trenér David Horejš.  

Poslední Brno čeká na vítězství a přivítá Karvinou, která skončila v domácím poháru po porážce 1:3 s druholigovou Vlašimí. "Vypadli sice z poháru, ale musíme vzít v úvahu, že nechali klíčové hráče odpočívat a soustředili se na zápas proti nám. Mají dobrou obranu, až na utkání se Spartou příliš neinkasují. Nejsme naivní a víme, že potřebujeme konečně naplno bodovat. Mužstvo připravujeme i z hlediska psychiky," přidal kouč Brňanů Miloslav Machálek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články