Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sparta chce zlomit jablonecké kouzlo, Slavia a Plzeň jedou potvrdit svou dominanci

Po nadějných výsledcích v předkolech evropských pohárů čeká české zástupce další ligové kolo. Sparta se v generálce na úterní odvetu v boji o Ligu mistrů s FC Kodaň představí ve 4. kole v sobotu v Jablonci. Další dva pohároví zástupci hrají v neděli. Slavii, druhý zatím stoprocentní tým ligy, čekají v Mladé Boleslavi a Plzeň jede do Českých Budějovic, které ještě nemají ani bod. Přehled kola s ohlasy hráčů i trenérů a komentáři odborníků můžete sledovat na ČT sport v neděli od 21:00 v pořadu Dohráno.

Sparta –⁠ Jablonec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta je zatím v sezoně bez porážky, ale v Jablonci už v lize nevyhrála čtyřikrát za sebou a dvakrát po sobě tam remizovala 1:1.

"Vzhledem k pár změnám v sestavě, které nastanou, to možná bude trochu neuspořádané. Kádr je ale tak kvalitní, že předpokládám dominanci, stejně jako v prvních zápasech ligové sezony," řekl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka, který za Jablonec hrál.

Severočeši se po třech utkáních venku představí poprvé v tomto ročníku v lize na svém stadionu, kde dosud hrát nemohli kvůli rekonstrukci hrací plochy. Z úvodních tří kol získali jen dva body a dali jediný gól, což z jejich útoku dělá nejhorší v lize. Naopak Sparta je v tomhle ohledu s osmi brankami v soutěži nejlepší.

Slavia neprohrála v lize v Mladé Boleslavi už ve čtrnácti zápasech po sobě a po třinácti výhrách v minulém střetnutí remizovala. Středočeši ovšem zatím v tomhle ligovém ročníku ještě neprohráli.

Program 4. kola první ligy:

Sobota

15:00: Ostrava – Hradec Králové
15:00: Zlín – Liberec
18:00: Jablonec – Sparta

Neděle

15:00: Bohemians – Slovácko
15:00: Mladá Boleslav – Slavia
15:00: Pardubice – Karviná
15:00: Olomouc – Teplice
18:00: České Budějovice – Plzeň

"Bude to těžká prověrka, protože Boleslav poskládala silný tým, suverénně nejlepší tým za poslední dobu. Vypadají velice dobře, hlavně složení ofenzivy vzbuzuje respekt," řekl k zápasu trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Plzeň s Českými Budějovicemi neprohrála od října 2006 ve třiadvaceti zápasech po sobě, z toho jedenáctkrát se hrálo na jihu Čech. Navíc na hřišti Dynama už v devíti utkáních nedostala gól. Jihočeši spolu se Zlínem jako jediní v ligové sezoně ještě nebodovali a s dvanácti obdrženými brankami mají nejhorší obranu v soutěži.

"Z hlediska našeho programu to bude nesmírně náročný zápas. Po Gziře máme další ztráty, šrámy. Pokusíme se zase postavit co nejčerstvější sestavu. Dokážeme počítat a náročné utkání to bude i z toho důvodu, že Budějovice ještě nemají ani bod," konstatoval plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Kromě Sparty, Slavie a Mladé Boleslavi v lize ještě v této sezoně překvapivě neprohrály ani Teplice, které mají navíc s jediným inkasovaným gólem nejlepší defenzivu v soutěži. Severočeši se představí v Olomouci, které nepodlehli v lize sedmkrát po sobě. Sigma ale dva poslední zápasy vyhrála, a tak se dá čekat velký boj.

Bohemians 1905, kteří už v evropských pohárech skončili, hostí Slovácko, jemuž v lize nepodlehli ve třech posledních utkáních. Ambiciózní tým z Uherského Hradiště k tomu vyhrál v lize jen jediný z posledních osmi zápasů.

Vedle Českých Budějovic a Jablonce budou doma usilovat o první výhru v ligové sezoně i Ostrava, Zlín a Pardubice. Baník přivítá Hradec Králové, "ševci" se utkají s Libercem a Pardubice s nováčkem z Karviné, jíž v každém z dosavadních pěti vzájemných střetnutí v lize vstřelily dvě branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články