Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Plzeň navázala na postup v EKL a skolila Baník, Slavia dotáhla Spartu v čele

Do třetice se fotbalisté Plzně plného bodového zisku v nejvyšší soutěži dočkali. V Doosan Areně totiž zdolali Ostravu 3:1 a navázali na čtvrteční postup do třetího předkola Konferenční ligy přes kosovskou Dritu. Roli favorita ustála i Slavia, která porazila Zlín 2:1. Poprvé naopak ztratily Teplice, neboť se rozešly smírně 0:0 s Jabloncem. Na bezbrankovou remízu to dlouho vypadalo i v Liberci, kde o vítězství Bohemians 1:0 rozhodl v nastavení střídající Matyáš Kozák.

Tomáš Chorý z Plzně oslavuje gól v utkání s Ostravou
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Trojnásobná radost ve Štruncových sadech

Viktoria zároveň premiérově uspěla v lize pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem. V 19. minutě ji poslal do vedení Pavel Bucha a v nastavení úvodního poločasu proměnili pokutové kopy domácí Tomáš Chorý a hostující Matěj Šín.

Hosté mohli krátce po změně stran vyrovnat, ale Tankovu ránu vytáhl Staněk konečky prstů na roh. "Volalo to po gólu, ale nějak si zaškobrtl o nohy. Kdybychom dali gól na 2:2, mohl být konec zápasu úplně jiný," litoval kouč Pavel Hapal.

V 77. minutě přidal pojistku střídající Ibrahim Traoré, který se v plzeňském dresu poprvé prosadil po přestupu ze Slavie. Západočeši na svém stadionu mezi tuzemskou elitou zvítězili po pěti zápasech. Baník podruhé v ročníku prohrál a na kontě má pouze jeden bod.

"Dali jsme tři branky a mohli jsme jich dát i víc. Byl to zápas, kdy se nám hrálo dobře, protože Baník hraje fotbal. To je vždycky i pro diváka atraktivnější. Nahoru dolů, podle mého názoru skvělé utkání," řekl Koubek, jenž v minulosti trénoval slezského soupeře.

Viktoria Plzeň – Baník Ostrava 3:1 (2:1)

Branky: 19. Bucha, 45.+1 Chorý z pen., 77. Traoré - 45.+4 Šín z pen. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Váňa - Petřík (video). ŽK: Dweh, Sýkora, Durosinmi (všichni Plzeň). Diváci: 10 088.

Plzeň: Staněk - Paluska, Hranáč, Dweh (52. Hejda) - Jirka, Kalvach, Bucha (64. Traoré), Cadu (52. Sýkora, 81. Holík) - Šulc - Chorý (64. Kliment), Durosinmi. Trenér: Koubek.

Ostrava: Letáček - Ndefe (65. Pojezný), Blažek, Lischka, Kpozo - Boula (79. Rigo), Šín (65. Tetour) - Buchta, Kubala, Ewerton - Tanko (79. Almási). Trenér: Hapal.

Slavia zahazovala šance a v závěru hazardovala s vítězstvím

Slavia zůstává spolu s obhájcem titulu Spartou stoprocentní. Sešívaní před více než 17 tisícovkami diváků v Edenu v úvodním dějství třikrát orazítkovali brankovou konstrukci a prosadili se až na začátku druhé půle.

Nejprve se z bezprostřední blízkosti trefil Ondřej Lingr a náskok favorita zdvojnásobil Mick van Buren. V 84. minutě hosté snížili po trefě Jakuba Černína. Domácím pak ještě trochu zatrnulo, když Youba Dramé v nastavení zamířil do boční sítě, na opačné straně proti střídajícímu Mojmíru Chytilovi zasáhl famózně chytající Stanislav Dostál. 

"Když nebudu počítat neproměňování šancí, tak šlo o dobrý výkon v ofenzivě. Vytvořili jsme si neskutečné množství šancí na to, v jakém stavu je hřiště. Měli jsme dát daleko více gólů a neměli jsme si nechat dát branku na 2:1," hodnotil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Ševci" po minulé domácí porážce 0:1 se Spartou podlehli o gól i dalšímu aspirantovi na titul a spolu s Českými Budějovicemi zůstávají bez bodu. "Víceméně nás zachránil Dostál. Kdybychom neměli jeho a dobře postavenou branku, výsledek by byl horší," uznal zlínský kouč Pavel Vrba.

Slavia Praha – FC Zlín 2:1 (0:0)

Branky: 47. Lingr, 60. Van Buren - 84. Černín. Rozhodčí: Orel - M. Vlček, Kříž - Zelinka (video). ŽK: Oscar - Cedidla, Janetzký. Diváci: 17.581.

Slavia: O. Kolář - T. Vlček, Ogbu, Holeš - Schranz (73. Tomič), Oscar (65. Ševčík), Zafeiris, Provod - Lingr (65. Jurásek), Jurečka (82. Tijani) - Van Buren (65. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Cedidla (57. Ndiaye), Simerský, Didiba, Čelůstka - Janetzký - Reiter, Slončík (57. J. Kolář), Tkáč (80. Černín), Fantiš (57. Dramé) - Žák (57. Vukadinovič). Trenér: Vrba.

Bezbranková dělba bodů na Stínadlech

"Skláři" poprvé v sezoně ztratili a nenavázali na vítězství nad pohárovými zástupci Plzní (1:0) a Bohemians 1905 (2:1), ligovou domácí neporazitelnost přesto prodloužili na šest utkání. 

"Po zápase jsem klukům navzdory první bodové ztrátě poděkoval, protože v předchozích kolech jsme nastavili laťku vysoko. Sedm bodů ze tří zápasů je výborný začátek, ale bereme to s pokorou," uvedl teplický kouč Zdenko Frťala.

Po víceméně nudné první půli se ve 48. minutě prohnal po pravé straně Pleštil a zpětnou přihrávkou našel ve vyložené příležitosti Kratochvíla, ten však vysoko přestřelil. O pár sekund později musel Grigar včasným výběhem zlikvidovat Chramostův únik z levé strany.

Domácí měli velkou šanci aktivním Gningem, který po Jásirově sklepnutí prostor mezi tyčemi netrefil. Jablonec si i proto připsal druhou remízu v řadě a stále čeká na premiérový triumf pod vedením trenéra Radoslava Látala. Venku nevyhrál v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou.

"V ofenzivě máme bohužel stále rezervy. Měli jsme spoustu šancí a nedotáhli jsme i řadu brejků. Útočná fáze nás stále trápí, ačkoliv třeba křídelní hráči podali oproti minulým zápasům zlepšený výkon," mrzelo Látala.

Teplice – Jablonec 0:0

Rozhodčí: Machálek - Kotalík, Antoníček - Kocourek (video). ŽK: Hora, Trubač - F. Souček, Hurtado. Diváci: 5258.

Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora (57. Krsmanovič) - Radosta, Jukl, Dramé, Urbanec - Trubač (81. Bílek) - Gning (89. Vachoušek), Fila (57. Jásir). Trenér: Frťala.

Jablonec: Hanuš - Tekijaški, Martinec, Hurtado, Polidar - Pleštil (65. Alégué), F. Souček, Kratochvíl (65. Považanec), Jovovič (71. Čanturišvili) - Chramosta, Drchal (90.+3 Schön). Trenér: Látal.

Loupež Bohemians v Liberci, domácí Tupta nedal penaltu

Ještě před rozhodující trefou Kozáka v nastavení měl blízko ke změně skóre Slovan – Lubomír Tupta však v 59. minutě neproměnil penaltu. Liberec i proto utrpěl první porážku v sezoně.

Hosté, kteří ve čtvrtek vypadli ve druhém předkole Evropské konferenční ligy s norským Bodö/Glimt, zvítězili po třech soutěžních porážkách a v ročníku nejvyšší soutěže uspěli ve venkovním střetnutí i podruhé.

Domácí trenér Luboš Kozel neskrýval na tiskové konferenci rozčarování. "Jen hloupé mužstvo si nechá dát gól opakovaně v poslední minutě. Opět neubráníme standardku, jako se nám to stalo už v Boleslavi. Dvě individuální chyby v závěru nás připravily o bod. Kdyby se hrálo 89 minut, máme v tabulce o tři body víc. Jsem zklamaný a naštvaný," soptil Kozel.

"Po těžkém období, které máme za sebou, bych bral i bod," přiznal kouč vítězů Jaroslav Veselý. "Přežili jsme penaltu, což domácí dostalo pod deku. Hnali se pak za vítězstvím a trochu zapomněli na defenzivu. Měli jsme štěstí, ale body nám pomohou, abychom se uklidnili," dodal Veselý.

Slovan Liberec – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Kozák. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Berka (video). ŽK: Doumbia, Ghali - Matoušek, Hůlka, Beran. Diváci: 2958.

Liberec: Vliegen - Plechatý (17. Prebsl), Chaluš, Purzitidis - Ghali, Červ, Doumbia, Mikula (90.+1 Horský) - Frýdek - Kulenovič (72. Fukala), Tupta (72. Rabušic). Trenér: Kozel.

Bohemians: Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Hrubý, Dostál (79. Kovařík) - Matoušek (79. Kozák), Beran - Puškáč (46. Necid). Trenér: Veselý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články