Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Bleskurychlá akce v Edenu. Slavia po Dnipru vymění oraniště za nový trávník

Bude to akce, za kterou by se nemusel stydět ani doktor Radosta z filmu Kulový blesk. Provedena má být naráz a energicky. Slavia po čtvrtečním úvodním domácím utkání 3. předkola Evropské ligy s Dniprem nechá vyměnit problematický trávník na stadionu v Edenu. Rekonstrukce přitom nebude vyžadovat odklad nejbližšího domácího ligového utkání, kterým bude duel s Baníkem Ostrava 20. srpna.

Fotbalový stadion v pražském Edenu
zdroj: ČTK

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík už v pondělí informoval, že Slavia znovu vymění trávník, který ani po šesti týdnech od položení nezakořenil a je ve velmi špatném stavu.

Od začátku ligového ročníku se trhá, na což si postěžoval i trenér Jindřich Trpišovský po nedělním vítězství 2:1 nad Zlínem.

"Více času strávíme zalepováním děr než samotnou hrou. Je to v havarijním stavu a neumím si představit, jak to bude vypadat po další zátěži a zhoršení klimatických podmínek. Pak to hřiště bude v podstatě neregulérní," podotkl kouč.

Trávníku v Edenu se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Slávisté doma odehrají zápas s ukrajinským Dniprem, den poté začne rekonstrukce hrací plochy, která v Edenu nebyla ideální ani v minulé sezoně.

"Během pátku, soboty a neděle dojde k sundání trávníku a rekultivaci podloží. V pondělí, v úterý a ve středu dojde k položení nového. Objednán je speciální trávník z Německa. Dle dodavatele by se na něm čtvrtý den od pokládky mělo v klidu hrát," řekl ředitel strategické komunikace Slavie Jakub Splavec webu Sport.cz.

Sešívaní plánují sehrát domácí utkání pátého ligového kola s Ostravou v původním termínu 20. srpna. O přeložení duelu nebudou usilovat, přestože Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, i Baník chtěly Slavii případně vyjít vstříc.

Za měsíc 7. září odehraje v Edenu svůj zápas evropské kvalifikace proti Albánii česká reprezentace. Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek věří, že stav trávníku se do té doby zlepší a nebude třeba řešit případnou variantu přesunu utkání na jiný stadion.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články