Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

SOUHRN 8. KOLA: Slavia nadělovala, Plzeň nezaváhala a Jablonec konečně vyhrál

Další kanonádou v Edenu se v 8. kole blýskli fotbalisté Slavie a po vítězství 6:1 poskočili o skóre před Plzeň na první místo. Viktoria však také uspěla, konkrétně v Olomouci, a prodloužila stoprocentní sérii v nejvyšší soutěži na šest zápasů. Sérii prodloužila i Sparta, ale radost z ní určitě nemá. Počtvrté za sebou totiž remizovala. Tentokrát v Teplicích navzdory faktu, že vedla 2:0. Vynikající start potvrdilo Brno, které loupilo ve Zlíně. Jablonec poprvé vyhrál, když doma rozstřílel Hradec Králové.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Slavia Praha – České Budějovice 6:1

Čtvrté domácí utkání, čtvrté vítězství při celkovém skóre 23:2. Fotbalisté Slavie neměli slitování ani s Českými Budějovicemi, které rozstříleli 6:1. Dvěma brankami a asistencí se blýskl nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl. Pražané se i proto posunuli o skóre na první místo před Plzeň. Dynamo je dvanácté.

Olomouc - Plzeň 2:3

Šestého ligového vítězství v řadě dosáhla Plzeň a vrátila se na úspěšnou vlnu po středeční porážce 1:5 v Barceloně v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. V 8. kole loupili v Olomouci s výsledkem 3:2. Dvěma brankami se blýskli domácí Mojmír Chytil a hostující Tomáš Chorý. Rozhodující gól vstřelil v 68. minutě Milan Havel.

Teplice – Sparta Praha 2:2

Sparťanská ligová mizérie nebere konce. Pražané počtvrté za sebou remizovali, tentokrát v Teplicích 2:2, a na vedoucí Slavii ztrácí už šest bodů. Po trefách Jakuba Jankta s Tomášem Čvančarou si sice vypracovali náskok, ale dvougólový Abdallah Gning zajistil domácím bod. Teplice potřetí z posledních čtyř kol bodovaly a posunuly se na jedenáctou pozici.

Zlín - Brno 2:3

Třetí ligové utkání na stadionu soupeře po návratu mezi elitu, třetí vítězství. Brno porazilo Zlín 3:2 a v tabulce se posunulo na páté místo. Dvěma trefami se pod skalp "Ševců" podepsal útočník Jakub Řezníček. Zbrojovka má navíc k dobru zápas v Plzni. Zlín po čtyřech kolech nebodoval a je patnáctý.

Bohemians 1905 – Liberec 0:2

Už na třetím místě se budou po víkendu hřát fotbalisté Liberce. Pomohlo jim k tomu vítězství 2:0 na stadionu Bohemians 1905. V souboji sousedů v tabulce se prosadili ve druhé minutě obou poločasů, v úvodu skóroval Matěj Valenta a krátce po přestávce další střední záložník Lukáš Červ. Zajímavostí je, že obě mužstva dohrávala o deseti. V 69. minutě dostal červenou kartu střídající domácí Ondřej Petrák, o chvíli později byl vyloučen Valenta.

Mladá Boleslav – Slovácko 1:1

Počtvrté v řadě fotbalisté Slovácka v nejvyšší soutěži nevyhráli. Nenaladili se proto ideálně na čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy v Kolíně nad Rýnem. V Mladé Boleslavi remizovali 1:1 i přesto, že těsně před koncem vedli. Po závěrečném hvizdu však museli skousnout nerozhodný výsledek, protože se v nastaveném čase prosadil Ladislav Krobot.

Jablonec – Hradec Králové 3:0

Konečně. Fotbalisté Jablonce si nejspíše hodně oddechli, když se dočkali prvního vítězství v tomto ligovém ročníku. Odskákal to Hradec Králové, který si veze domů ze severu Čech tři góly. Skóre otevřel v 50. minutě Václav Sejk, v 68. minutě přidal druhou trefu Jakub Martinec a v závěru stanovil konečný výsledek Jan Chramosta. 

Ostrava - Pardubice 3:0

Druhou výhru v sezoně zapsal Baník Ostrava. Tápající Pardubice deklasoval 3:0 a podržel tak soupeře, který má zatím jen tři body a prohrál popáté za sebou, u dna tabulky. První gól obstaral ve 32. minutě Daniel Tetour z penalty a po přestávce přidali další góly Mohamed Tijani s Nemanjou Kuzmanovičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články