Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Krobot uzemnil naděje Slovácka a zajistil Mladé Boleslavi remízu v nastavení

Počtvrté v řadě fotbalisté Slovácka v nejvyšší soutěži nevyhráli. Nenaladili se proto ideálně na čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy v Kolíně nad Rýnem. V Mladé Boleslavi remizovali 1:1 i přesto, že těsně před koncem vedli. Po závěrečném hvizdu však museli skousnout nerozhodný výsledek, protože se v nastaveném čase prosadil Ladislav Krobot.

Utkání Mladá Boleslav - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Svědík, jenž v minulosti Boleslav vedl, udělal oproti čtvrteční domácí remíze 3:3 s Partizanem Bělehrad v úvodním duelu skupinové fáze Evropské konferenční ligy osm změn v sestavě. Místo Nguyena nastoupil v brance Fryšták a na hrotu útoku Vecheta.

Už po necelé minutě a půl se ve vápně odrazil míč k Ladrovi, ale domácí útočník přestřelil. Ve 22. minutě si Fryšták poradil s Ekpaiovou přízemní ranou.

Hosté zahrozili v úvodním dějství pouze v nastavení a hned z toho byl gól. Brandner prodloužil ve vápně hlavou dlouhý míč na Doskiho, a ten střelou k tyči nedal brankáři Šedovi šanci. Egyptský záložník se trefil ve druhém kole po sobě.

Po změně stran Ladra z bezprostřední blízkosti nevyzrál na Fryštáka. Domácí si vytvořili tlak, Mareček po Ladrově centru hlavičkoval těsně vedle a o chvíli později hostující brankář vytáhl jeho centr směřující do horního růžku na roh. V nastavení Fryšták zastavil na brankové čáře i Šimkovu hlavičku z rohu.

Domácí se však nakonec vyrovnání dočkali. Ve třetí minutě nastavení se po závaru v šestnáctce opřel do míče Krobot a druhou ligovou trefou v kariéře zařídil svému týmu alespoň bod. "Skali (Skalák) mi říkal, že to tečoval. Ale i kdyby to tečoval, mám radost, že se nám podařilo vyrovnat," prohlásil Krobot.

"Doufal jsem, že to zvládneme s nulou vzadu. Bylo to vyústění naší pasivní hry, že jsme gól dostali," smutnil pětatřicetiletý Fryšták, který chytal v lize poprvé od dubna.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)

Branky: 90.+3 Krobot - 45.+1 Doski. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Vyhnanovský - Klíma (video). ŽK: Mašek, Karafiát - Sinjavskij. Diváci: 1997.

Mladá Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Mašek (62. Dancák), Matějovský, Mareček (85. Skalák), Fulnek - Ladra (85. Žitný), Ekpai (67. Krobot). Trenér: Hoftych.

Slovácko: Fryšták - Hofmann, Daníček, Šimko - Trávník (57. Havlík), Ljovin - Sinjavskij (85. Kadlec), Brandner (69. Petržela), Holzer (56. Reinberk), Doski - Vecheta (69. Mihálik). Trenér: Svědík.

Pavel Hoftych (trenér M. Boleslavi): "Chtěli jsme využít toho, že Slovácko jede na dvou frontách. Většinou toho hráči mají plné zuby. Ve druhé minutě měl Ladra šanci na gól, tam by se utkání vyvíjelo jinak. Bohužel jsme inkasovali branku do kabiny, takovou typickou slováckou. Nakopnutý balon a vypadlý míč uklizený Doskim. Direkt před poločasem. Snažili jsme se hráče povzbudit, vytáhnout to nahoru. Povedla se nám střídání, měli jsme tam závary. V závěru zápasu jsme udělali to stejné, co Slovácko. V době, kdy se to schylovalo ke konci, jsme dokázali vyrovnat. Mám rozporuplné pocity. Chtěli jsme tři body, nakonec jsme rádi za jeden. Byli jsme aktivnější, měli jsme výrazně víc střel, chtěli jsme to utkání víc zlomit. Soupeř měl hodně hráčů, kteří odpočívali."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Špatný vstup do utkání. Boleslav měla hned po minutě a půl šanci. První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva měla hodně ztrát. Byl to neurovnaný fotbal, bojovný, soubojový. Dostali jsme se do vedení po nakopnutém a prodlouženém balonu. Druhý poločas jsme pokračovali v nepříliš výrazném výkonu, myslím, že byl ještě horší než ten první. To je potřeba si přiznat. Není každý den posvícení, ani nemůže při našem náročném programu. Některé věci a vazby vázly. Věřili jsme, že když prostřídáme, bude to lepší, ale bohužel jsme se z tlaku nedostali. Už jenom proto, že nám Pišta Mihálik nahoře neudržel žádný balon. Boleslav zjednodušila hru, nahoru se posunul Šimek. Bylo hodně soubojů, rohů, standardek. Když už to paradoxně vypadalo, že to ubráníme, inkasujeme. V nastavení máme na naší polovině trestný kop a místo toho, abychom to dohráli a odvezli si odsud vítězství, byť nezasloužené, si zase necháme dát gól ze standardní situace. Je to už třetí utkání po sobě, kdy vedeme, necháme si vyrovnat a místo tří bodů si vezeme remízu. Je to smutné, kór když to takhle dopadne v posledních vteřinách."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články