Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slavia si doma opět otevřela střelnici, Tecl potvrdil formu i proti Dynamu

Čtvrté domácí utkání, čtvrté vítězství při celkovém skóre 23:2. Fotbalisté Slavie neměli v 8. kole slitování ani s Českými Budějovicemi, které rozstříleli 6:1. Dvěma brankami a asistencí se blýskl nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl. Pražané se i proto posunuli o skóre na první místo před Plzeň, Dynamo je dvanácté.

Fotbalisté Slavie oslavují gól v síti Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Slavia zvítězila po dvou soutěžních remízách po sobě a naplno bodovala pošesté z posledních sedmi kol. V příštím utkání nejvyšší soutěže se Pražané za týden představí v Plzni. Jihočeši v lize v Edenu podvanácté za sebou prohráli, v posledních dvou kolech nebodovali.

Trenér sešívaných Trpišovský udělal hned šest změn v základní sestavě oproti čtvrtečnímu úvodnímu duelu skupiny Evropské konferenční ligy v Sivasu, kde jeho svěřenci remizovali 1:1. Na poslední chvíli kvůli zranění při rozcvičce vypadl kapitán Holeš.

Pražané vyhráli v posledních dvou domácích ligových zápasech 7:0 a 6:0 a drtivou převahu měli od úvodu i proti Budějovicím. V 7. minutě reflexivně vytáhl Lingrovu hlavičku zblízka brankář Janáček, který poté zneškodnil i Douděrův pokus.

V 18. minutě už favorit vedl. Na Juráskův centr z rohového kopu si naskočil Tecl a hlavičkou otevřel skóre. Za další tři minuty přidali slávisté pojistku. Tecl rychle vhodil aut na nabíhajícího Schranze a ten propálil Janáčka. 

Jihočeši působili neškodným dojmem a za celou první půli Mandouse nijak výrazně neohrozili. Naopak ještě před přestávkou inkasovali potřetí. Schranz se dostal za obranu, před vybíhajícím gólmanem Janáčkem vrátil míč na hranici vápna a Tecl bez problémů trefil opuštěnou branku. Dvaatřicetiletý útočník skóroval poosmé v ligové sezoně a střeleckou tabulku vede už o tři trefy.

Vršovičtí pokračovali v dominanci i po změně stran. V 52. minutě Potočný nepřesnou zpětnou přihrávkou daroval ve vápně míč Masopustovi a ten technickým pokusem na zadní tyč zvýšil už na 4:0. "Já levou nohou moc neumím, tak s ní nemůžu úplně vymýšlet. Občas to ale takhle trefím. Na tribuně byla moje manželka s dětmi. Děti viděly vůbec poprvé můj gól naživo, jsem za to moc rád," uvedl Masopust pro klubový web.

O čtyři minuty později se dočkali i hosté. Po dlouhém nákopu potáhl míč středem pole Potočný, napřáhl z více než 25 metrů a jednou z nejhezčích tref v posledních ligových ročnících překonal zaskočeného Mandouse.

Jinak se ale dál hrálo na jednu branku. V 58. minutě zastavil Grič unikajícího Masopusta, ale sudí Křepský hostujícího záložníka nevyloučil ani poté, co situaci přezkoumal u monitoru. Červenou kartu dostal až v 65. minutě Hora po ostrém zákroku na domácího Douděru.

Pražané pak přesilovku využili k dalším dvěma gólům. Tecl ještě po chybě Janáčka odkrytou branku z úhlu netrefil a svůj druhý hattrick v sezoně a čtvrtý v ligové kariéře nedal, v 66. minutě už ale domácí znovu slavili. Juráskův centr zblízka umístil pod břevno Lingr.

A za dalších pět minut skórovali sešívaní pošesté. Třetí asistenci si připsal David Jurásek, po jehož přihrávce s pomocí Havlovy teče překonal Janáčka uzdravený Brazilec Ewerton. Slávisté věnovali vysoké vítězství svému šéfovi Tvrdíkovi, který slaví 54. narozeniny. 

Ve formě hrající Tecl ale litoval, že nedosáhl na hattrick. "Odkrytou branku jsem měl určitě trefit, ale netrefil. Prostě z toho hattrick není. Hroutit se z toho nebudu, ale samozřejmě mě to mrzí," prohlásil Tecl.

Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 6:1 (3:0)

Branky: 18. a 45.+1 Tecl, 21. Schranz, 52. Masopust, 66. Lingr, 71. Ewerton - 56. Potočný. Rozhodčí: Křepský - Hájek, Antoníček - Štěrba (video). ŽK: Grič, Potočný, Sluka. ČK: 65. Hora (všichni Budějovice). Diváci: 11 312.

Slavia Praha: Mandous - Douděra (68. Usor), Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (73. M. Jurásek) - Tiéhi, Provod (78. Hromada) - Masopust, Lingr (68. Ewerton), Schranz (68. Jurečka) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

České Budějovice: Janáček - Sladký, Havel, Králik, Skovajsa - Grič (70. Sluka), Hellebrand (46. Čavoš) - Čmelík (46. Švec), Hora, Potočný (84. Hais) - Zajíc (67. Krch). Trenér: Weber.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Podařilo se nám vytvořit si v první půli tlak. V úvodní fázi nás vychytal gólman, potom se nám povedlo otevřít zápas gólem. Podobně jako v minulých domácích zápasech se náš výkon stupňoval, do přestávky se nám podařilo přidat další dvě branky. V aktivním výkonu jsme pokračovali i ve druhém poločase. Dostávali jsme se do zajímavých pozic, vytvářeli jsme si další šance a byli jsme produktivní. Hráli jsme rychle, nátlakově, dobře jsme otáčeli hru. Velmi dobře nám zahrál střed hřiště, což byl rozdíl oproti čtvrtečnímu zápasu. Spokojenost a zasloužené vítězství. Byla pro mě důležitá reakce na čtvrtek. V týmu se rozšířila viróza, měli jsme z toho obavy, ale pereme se s tím."

Jozef Weber (trenér Českých Budějovic): "Poslední dobou tu všichni dostávají nakládačky, my jsme byli další v řadě. Je třeba ocenit vynikající výkon Slavie, která nás přehrávala ve všech směrech. Hodně jsme kazili, sporadicky jsme se dostávali do útoku. Prvních 17 minut jsme se jakž takž drželi. Gól ze standardky beru, to je osobní chyba, Tecl vyskočil vysoko. Ale pak jsme Slavii ty góly darovali, na čtyři z šesti jsme jim v podstatě přihráli sami. Paradoxně největší šance, které Slavia měla, vychytal brankář Janáček, góly jsme dostali z takových ptákovin. Po vyloučení už to bylo odpočítávání vteřin do konce. Zasloužená výhra Slavie, přehrávala nás ve všem, v ničem jsme na ni nestačili. Dělali jsme jí sparingpartnera."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články