Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Raz, dva, tři – Baník zabral a podržel Pardubice na posledním místě

Druhou výhru v sezoně zapsali v 8. kole fotbalisté Baníku. Tápající Pardubice deklasovaly 3:0 a podržely tak soupeře, který má zatím jen tři body a prohrál popáté za sebou, u dna tabulky. První gól obstaral ve 32. minutě Daniel Tetour z penalty a po přestávce přidali další přesné zásahy Mohamed Tijani s Nemanjou Kuzmanovičem. Ostravané zvítězili po čtyřech zápasech a poskočili na deváté místo.

Fotbalisté Baníku se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Ostravští nastoupili s oběma čerstvými posilami – Plavšičem a Caduem – a obzvlášť srbský záložník byl při velké chuti. Subtilní křídlo, které přišlo na hostování ze Slavie, vedlo v první půli většinu nebezpečných útoků Baníku. Dlouho však byl tlak domácích jen územní.

Až po přibližně pětiminutové vynucené pauze způsobené hustým kouřem nad hrací plochou z choreografie ostravských fanoušků přišel velký závar v pardubickém vápně. Po Plavšičově centru hlavičkoval Frydrych, gólman Markovič míč vytáhl na tyč, kterou z dorážky vzápětí opět trefil i Cadu a po dalším centru do vápna zasáhl jeden z hostujících hráčů kopačkou Frydrycha – kopala se penalta. Z ní bezpečně skóroval Tetour.

Ostrava i poté diktovala tempo a hrála na soupeřově polovině. Do poločasové přestávky však z tlaku víc vytěžit nedokázala.

Po změně stran už obraz hry tak jednostranný nebyl a Pardubičtí se postupem doby začali osmělovat. Jejich choutky však končily zhruba dvacet metrů od ostravské brány. Skórovat mohli znovu domácí poté, co se Klíma po rychlém autu probil do vápna, ale místo přihrávky na volného Plavšiče volil neúspěšně zakončení.

"Měl jsem velkou chuť do fotbalu, proto jsem do Baníku šel. Hrálo se mi dobře. Důležité jsou tři body. Ani bych neřekl, že na klucích je nějaká deka po sérii bez výhry. Doufám, že jsme to protrhli a bude se to zlepšovat. Baník patří nahoru," uvedl Plavšič.

Hosté ohrozili Laštůvku v 66. minutě Janoškem, ale jeho rána z dálky skončila kousek nad břevnem. V době, kdy se zdálo, že Baník znervózňuje, trenérovi Vrbovi opět dokonale vyšlo střídání. Na hřiště poslal trio Tijani - Buchta - Jaroň, které bylo u dalších gólů. Buchtova dorážka ještě skončila na tyči, ale v 75. minutě prchl Nigerijec Tijani a se šťastnou tečí hostujícího Vlčka překonal Markoviče podruhé.

I potřetí udeřilo ostravské mužstvo z brejku. Tentokrát sehrál důležitou úlohu Jaroň, jehož centr z malého vápna v 82. minutě poslal do sítě Kuzmanovič. Baník vyhrál čtvrtý z pěti vzájemných ligových duelů a Pardubice doma porazil i na třetí pokus.

Baník Ostrava – FK Pardubice 3:0 (1:0)

Branky: 32. Tetour z pen., 75. Tijani, 83. Kuzmanovič. Rozhodčí: Nehasil - Kubr, Pečenka - Kocourek (video). ŽK: Tetour, Lischka - Černý, Hlavatý, Lima. Diváci: 7168.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman - Cadu (69. Buchta), Tetour, Kuzmanovič (85. Pojezný), Boula, Plavšič (69. P. Jaroň) - Klíma (65. Tijani). Trenér: Vrba.

Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Hranáč, Helešic - Tischler (46. Sychra), Solil (74. Lima), Janošek, Icha (80. Akosah-Bempah), Hlavatý - Černý (60. Červenka). Trenér: Němeček.

Pavel Vrba (trenér Ostravy): "Jsem spokojen s body, atmosférou, nebyl to pro nás jednoduchý zápas. Pardubice odehrály v některých pasážích dobře a ten výsledek byl pro ně možná krutý. Ale my jsme zužitkovali brejky. Do druhého gólu to bylo spíše takové ubojované. Po prvním gólu jsme nechtěli dopadnout jako s Brnem, kdy jsme za sedm minut ztratili utkání, nechtěli jsme to otevřít. Čekali jsme, až se nám otevře prostor, a ty situace přišly. Dva brejky jsme zakončili gólově. Nakonec tam byly i další, ale ty jsme už nezakončili."

Pavel Němeček (trenér Pardubic): "Třetí utkání, třetí porážka. Herně to ale bylo docela vydařené, jen s nejkrutějším výsledkem. Měli jsme více ze hry, soupeř nás ale potrestal z protiútoků ve druhém poločase. Bylo to kruté, plácáme se tam, dostaneme gól z penalty. Bohužel sebevědomí nám chybí, nedaří se nám. Posledních dvacet metrů před brankou soupeře nepracujeme, jak bychom potřebovali, nejsme moc ve vápně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články