Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

SOUHRN 8. KOLA: Sparta doma schytala nálož, Plzeň padla ve Zlíně a Slavia nadělovala

Z trojlístku favoritů uspěli po reprezentační pauze jen fotbalisté Slavie. Obhájci titulu nezaváhali v Opavě, kde deklasovali slezský tým 6:0. Jejich rivalové z Letné a ze Štruncových sadů nebodovali. Sparta totiž doma senzačně prohrála s Českými Budějovicemi 2:4, Plzeň ve Zlíně 0:1. Dobrou formu naopak potvrdila Olomouc, která zdolala Karvinou 3:0 a posunula se před Viktorii na třetí místo. V derby pod Ještěděm slavil Jablonec v Liberci po výsledku 3:1.

Fotbalisté Dynama se radují z gólu v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta Praha - České Budějovice 2:4

Před reprezentační přestávkou padla ve šlágru v Plzni a chuť si po ní rozhodně nespravila. Sparta se totiž doma musela senzačně sklonit před Českými Budějovicemi. Výsledek 2:4 znamená, že Dynamo poprvé v sezoně zvítězilo. Dvěma brankami se pod první triumf Jihočechů na Letné po 27 letech podepsal Patrik Brandner. 

Zlín - Plzeň 1:0 (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/poznar-skolil-byvaleho-zamestnavatele-z-plzne-a-zajistil-zlinu-cenne-vitezstvi/5fba97e53d136f1e2399cd53)

Jediný gól utkání vstřelil ve 38. minutě po pohledné akci domácích bývalý hráč Viktorie Tomáš Poznar. Západočeši prohráli v lize po pěti zápasech a na vedoucí Slavii ztrácí šest bodů. "Ševci" poskočili v neúplné tabulce na osmou příčku.

Opava - Slavia Praha 0:6

Mistři v Opavě neměli problém. Slezané mohli doufat v bodový zisk jen v první půli, po níž prohrávali 0:1, když se trefil Kůdela. Po přestávce však favorité nenechali nic náhodě. Dvakrát Kuchta, jednou Bořil, Sima a Musa jasně ukázali, kdo je na hřišti pánem  6:0. 

Liberec - Jablonec 1:3

Nečekaná porážka 0:1 s Brnem je zapomenuta. Fotbalisté Jablonce vyhráli na stadionu dějinných rivalů z Liberce 3:1. Na brzký "vlastenec" Martina Koscelníka sice domácí Kamso Mara dokázal z pokutového kopu zareagovat, ale po změně stran stanovili konečný výsledek Ivan Schranz s Jaroslavem Zeleným. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Liberec - Jablonec

Mladá Boleslav - Pardubice 4:1

Čtyři góly veze nováček z Mladé Boleslavi do Pardubic. Ambiciózní celek narazil poprvé po třech výhrách a jeho porážku zmírnil gólem Huf na 1:4 až v závěru utkání. Boleslavský celek, který naopak po třech zápasech poprvé v lize naplno bodoval, rozhodl zápas už před přestávkou, kdy po trefách Tatajeva, Budínského a Túlia vedl 3:0. Ve druhém poločase pak zvýšil už na 4:0 Drchal.

Bohemians 1905 - Teplice 2:0

Fotbalisté Bohemians trenérovi Teplic Stanislavu Hejkalovi, který má od vedení klubu nůž na krku a musí bodovat, moc nepomohli. Teplice prohrály v Praze 0:2 po gólech Hronka a Pulkraba z penalty a padly potřetí za sebou a pošesté z posledních sedmi utkání. Zato hráči Bohemians si spravili náladu po předchozí porážce v Karviné a na svém stadionu zvítězili v šestém ze sedmi posledních zápasů. 

Olomouc - Karviná 3:0

Olomouc má formu a je to vidět i výsledkově. Fotbalisté z Hané bodovali i v šestém ligovém zápase za sebou a to tak, že za tři body. Odnesla to třemi góly Karviná, která poprvé inkasovala už ve 4. minutě, kdy se do vlastní branky trefil Neuman - výsledek pak v závěru druhého poločasu potvrdili Hála a Nešpor.

Brno - Příbram 1:1

Brněnští fotbalisté sahali po prvním domácím vítězství v sezoně, ale opět to nevyšlo. Jan Hladík otevřel skóre už v 5. minutě proti Příbrami, ale na konečných 1:1 vyrovnal bývalý hráč Zbrojovky Tomáš Pilík z penalty. Zajistil tak svému týmu první bodový zisk venku. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články