Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Knockout na Letné. Sparta podruhé v řadě prohrála, Dynamo poprvé oslavuje

Před reprezentační přestávkou padla ve šlágru v Plzni a chuť si po ní rozhodně nespravila. Sparta se totiž doma musela senzačně sklonit před Českými Budějovicemi. Výsledek 2:4 znamená, že Dynamo poprvé v sezoně zvítězilo. Dvěma brankami se pod první triumf Jihočechů na Letné po 27 letech podepsal Patrik Brandner.

Fotbalisté Českých Budějovic oslavují gól na Letné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta se nechala Dynamem zaskočit na den přesně před rokem, kdy domácí zápas skončil remízou 3:3. Také tentokrát rychle inkasovala po brejku, po němž Mészáros zamířil mezi nohy Heči. Videorozhodčí posuzoval, zda nedošlo k ofsajdu, ale gól byl v 15. minutě uznán.

Pražané hrající v historických dresech připomínající oslavy založení sice od té chvíle na trávníku dominovali, ale i poté několikrát pustili soupeře do nebezpečných brejků. Začali si však připravovat první šance, ale Plavšičovu ránu srazili obránci na roh a Krejčí mladší hlavičkoval ve slibné šanci nad.

Vyrovnání přišlo až po kombinaci uvnitř šestnáctky, na jejímž konci byl hbitý Karlsson. Sparta se snažila zvrátit výsledek už před přestávkou, ale největší možnost zneškodnil brankář Drobný při Pavelkově dělovce.

Nicméně utkání Letenských proti Jihočechům se začínají až příliš podobat. Stejně jako před rokem totiž domácí znovu prohrávali. Tři gólové okamžiky se seběhly během třinácti minut po přestávce: nejprve Brandner dorazil do sítě hlavou míč po vyraženém míči (1:2), hlavou také vyrovnával Krejčí mladší. Hosté si však brzy vzali vedení zpět: střelu Javorka z třiceti metrů tečoval do protipohybu brankáře Heči stoper Lischka a Dynamo vedlo 3:2.

Domácí sice v závěru vyvinuli velký tlak, vyslali hodně střel, ale hostující obranu přelstít nedokázali. Nejblíže vyrovnání byl Krejčí mladší. Dosud předposlední tým nejvyšší soutěže navíc v závěru ještě po dalším brejku díky Brandnerovi přidal čtvrtý rozhodující gól a má senzační první výhru v sezoně.

Sparta, která úvodních šest kol vyhrála, prohrála podruhé za sebou, když navázala na porážku 1:3 v Plzni a na vedoucí Slavii ztrácí po osmi kolech čtyři body. Naopak Jihočeši na Letné vyhráli poprvé od roku 1993 a v tabulce jim patří čtrnácté místo.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 2:4 (1:1)

Branky: 33. Karlsson, 63. Krejčí II - 51. a 90.+5 Brandner, 15. Mészáros, 64. Javorek. Rozhodčí: Hocek - Caletka, Batík - Franěk (video). ŽK: Pavelka - Čolič, Novák, Javorek, Brandner. ČK: 90.+2 Pavelka.

Sparta: Heča - Vindheim, Plechatý, Lischka, Hanousek - Karlsson, Pavelka, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Plavšič (65. Minčev) - Juliš. Trenér: Kotal.
České Budějovice: Drobný - Čolič (46. Novák), Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Brandner, Mészáros (74. Mršič), Šulc (87. Valenta) - Van Buren. Trenér: Horejš.

Václav Kotal (trenér Sparty): "Nemůže se stát, abychom dostali čtyři góly, s tím se nedá vyhrávat. Udělali jsme moc chyb, soupeř je dokázal využít a po třetím gólu už jsme nedokázali reagovat. Ale už v Plzni jsme dostali hrůzostrašné branky, pracujeme na organizaci hry a pak to vidíte... Ano, je složité dávat tým při zraněních dohromady, ale ve Spartě by i další hráči měli dokázat takové zápasy vyhrávat. Ti, co hráli, to měli dokázat zvládnout. Musí začít u sebe, uvědomit si, o co hrají. Ve Spartě nelze dělat takové chyby." David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Jsme moc šťastní a spokojení, konečně jsme dokázali dobrý výkon podpořit výhrou a je to o to cennější, že se to podařilo na Letné. Moc jsme to vítězství potřebovali, podali jsme týmový výkon. Máme, co dělat, abychom napravili ty předchozí ztráty, třeba už ve středu s Bohemians. Všichni hráči podali super výkon, byla to zasloužená výhra. Srovnání s loňskou remízou 3:3? Nemohu říct, že bychom měli recept na Spartu, ale tehdy jsme byli v jiném rozpoložení. Ale tady musíte mít i štěstí a podržel nás gólman. To všechno hraje roli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články