Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Demolice v Opavě, Slavia po přestávce rozebrala soupeře do šroubku

Mistr si nedělá problémy. Fotbalisté Slavie jako jediní v lize ještě neprohráli a to platí i po zápase v Opavě, která snad mohla doufat v body jen v první půli, po níž prohrávala jen 0:1, když se trefil Kůdela. Po přestávce však už favorit nenechal nic náhodě. Dvakrát Kuchta, jednou Bořil, Sima a Musa jasně ukázali, kdo je na hřišti pánem – 6:0. Slavia vede tabulku o čtyři body před Spartou, která má ale zápas k dobru.

Ibrahim Traoré střílí na branku Opavy
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

V úvodu jako první zahrozili domácí, v jejichž základní sestavě se objevila i čerstvá posila francouzský záložník Tiéhi. Na opačné straně skvěle zasáhl gólman Fendrich, který vytáhl Traorého střelu nad břevno.

Pak se opět připomněli Slezané, jenže Dordičův technický obstřel skončil těsně vedle pravé tyče. Po půlhodině hry udeřili slávisté. Po rohovém kopu Zima hlavou prodloužil míč ke Kúdelovi, jenž zblízka dotlačil balon do sítě. "První poločas nebyl z naší strany ideální. Nakonec jsme udeřili ze standardky, což bylo pro nás plus a uklidnili jsme se," uvedl Kúdela. 

Zkraje druhé půle přidali Pražané druhý gól. Masopust chytrou zpětnou přihrávkou předal míč Kuchtovi, jenž v 53. minutě zvýšil na 2:0 a připsal si první ligový gól ve slávistických barvách.

O pět minut později Sima poslal balon do vápna, Stanciuovo zakončení postrádalo razanci, ale Kuchta pohotově dopravil míč do sítě. Potřetí v ligové kariéře skóroval v jednom utkání dvakrát.

Pražský celek měl utkání pevně pod kontrolou. Aktivní Sima pak obešel Žídka i Fendricha a trefil tyč, ale odražený míč napálil v 71. minutě do sítě střídající Bořil.

Opavští kontrovali ojedinělou akcí, na jejímž konci byl střídající Harazim, ale jeho pokus zastavil Kolář. Na opačné straně 10 minut před koncem utekl Sima a po přízemní střele na zadní tyč zaznamenal první ligový gól v kariéře.

Pražané nakonec vyrovnali srpnovou výhru z prvního kola v Českých Budějovicích. V 88. minutě se po Holešově přihrávce z malého vápna prosadil střídající Musa. "Kluci vepředu hráli skvěle. Nenašel bych tam slabší článek, týmově jsme to zvládli dobře," uvedl Kúdela.

Slavia v lize neprohrála už 20 utkání po sobě a počtvrté za sebou v nejvyšší soutěži neinkasovala. Naopak Opava nebodovala ve třech z posledních čtyř kol.

SFC Opava - Slavia Praha 0:6 (0:1)

Branky: 53. a 58. Kuchta, 34. Kúdela, 71. Bořil, 80. Sima, 88. Musa. Rozhodčí: Ginzel - Bureš, Dohnálek - Adámková (video). ŽK: Tiéhi, Hrabina - Sima. Bez diváků.

Opava: Fendrich - Hrabina, Didiba, Večerka (70. Ščudla) - Mondek (70. Harazim), Tiéhi, Texl (57. Juřena), Řezníček, Žídek - Holík, Dordič (80. Rataj). Trenér: Skácel.

Slavia: Kolář - Masopust (66. Bořil), Kúdela, Zima, Oscar (75. Lingr) - Ševčík (66. Holeš), Traoré - Sima, Stanciu, Olayinka (79. Jurásek) - Kuchta (75. Musa). Trenér: Trpišovský.

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Chtěli jsme být aktivní, vylezli jsme nahoru a dostali jsme se do pár možností, ale našim střelám scházela razance. Šlo z toho vytěžit víc. Dostali jsme gól ze standardky, což nás trošku utlumilo. Slavia přebírala otěže. Poločas byl z naší strany ještě jakž takž, po druhém gólu jsme se ale sesypali. Přestali jsme bránit, nepřišel žádný pokyn, abychom se zklidnili. Byla to pro nás velká škola."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Opava do zápasu vstoupila dobře, my jsme trochu nezachytili nástup. Hodně jsme o tom mluvili, ale domácí si v úvodních pěti minutách vytvořili optický tlak. Měli dvě standardky, naopak my jsme měli horší pohyb. Postupně jsme hru vyrovnali, dali jsme po standardní situaci branku. Měli jsme další dvě dobré možnosti, ale to i soupeř. Během zápasu jsme se postupně rozbíhali a propracovávali k lepšímu výkonu. Druhý gól nás uklidnil a pak už jsme hráli skvěle. Opava nám ale nedala nic zadarmo, fyzicky to byl strašně náročný zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články