Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

SOUHRN 4. KOLA NADSTAVBY: Mistrem je Slavia, udržení slaví Opava a Zlín zaskočil Mladou Boleslav

V předposledním kole nadstavbové části si titul definitivně zajistili fotbalisté Slavie. Pražané totiž remizovali 0:0 v Ostravě, což jim k jistotě mistrovského primátu stačilo. Obhájce z Plzně sice vyhrál v Liberci 2:0, ale celek z hlavního města už přeskočit nemůže. Jistotu ligové příslušnosti pro nadcházející sezonu si zajistila Opava prostřednictvím skalpu Příbrami, k udržení se výrazně přiblížili Bohemians 1905 a finále skupiny o Evropu zahájil lépe Zlín, když doma porazil Mladou Boleslav 3:1.

Fotbalisté Slavie Praha se radují ze zisku mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Skupina o TITUL:

Ostrava - Slavia Praha 0:0

Branka sice přes znatelnou převahu Slavie v Ostravě nepadla, ale Pražanům to nakonec vadit nemuselo. I remíza 0:0 jim totiž stačila k zisku mistrovského titulu, pátého v samostatné české lize. Před posledním kolem nadstavby mají k dobru tři body na Plzeň a v jejich prospěch hraje lepší postavení po základní části. 

Liberec - Plzeň 0:2

Plzeň vyhrála v Liberci 2:0, ale titul vzhledem k remíze Slavie neobhájila. Na stadionu U Nisy se gólově prosadili v sedmé minutě Tomáš Hořava a v nastaveném čase další záložník Patrik Hrošovský. Viktoria, která v tabulce skončí na druhém místě, uzavře skupinu o titul za týden doma proti Baníku. S ním bude Slovan v posledním zápase na dálku bojovat o páté místo, které může znamenat účast v play-off o Evropskou ligu. 

Sparta Praha - Jablonec 2:0

V utkání dvou týmů, na jejichž postavení v tabulce už se do konce sezony nemůže nic změnit, zvítězila Sparta nad Jabloncem 2:0. O branky vítězů se zasloužili obránci Lukáš Štetina a Ondřej Zahustel. Hosté hráli více než padesát minut bez vyloučeného Davida Hovorky. 

Skupina o EVROPU:

Zlín - Mladá Boleslav 3:1

Finále skupiny o Evropu otevřeli mnohem lépe fotbalisté Zlína. V úvodním duelu totiž porazili favorizovanou Mladou Boleslav 3:1 a k odvetě pojedou do města automobilů s dvoubrankovým náskokem. Hlavní hvězdou se stal domácí útočník Tomáš Poznar, který brankáře Jana Šedu překonal dvakrát. Lepší z dvojice Zlín - Mladá Boleslav si zahraje se čtvrtým nebo pátým týmem skupiny o titul kvalifikační zápas o 2. předkolo Evropské ligy. 

Skupina o ZÁCHRANU:

Opava - Příbram 2:1

Přišel, viděl, rozhodl. Střídající nizozemský útočník Endy Opoku Bernadina rozvlnil v 85. minutě po pár sekundách na hřišti síť Příbrami, zajistil Opavě vítězství 2:1 a zároveň ligovou příslušnost v příštím ročníku. Středočeši naopak ztrácejí na třinácté Bohemians 1905 před závěrečným kolem nadstavbové části dva body a mají nakročeno do baráže proti Brnu.

Karviná - Bohemians 0:1

Úspěšný reparát po debaklu s Příbramí složili fotbalisté Bohemians 1905. Na stadionu Karviné zvítězili brankou Josefa Jindřiška 1:0 a před závěrečným kolem mají udržení v nejvyšší soutěži ve vlastních rukou. Slezané naopak obsadí 15. místo a v baráži se střetnou s Jihlavou, která skončila ve druhé nejvyšší soutěži druhá.   

Dukla Praha - Slovácko 0:0

V utkání, v němž oběma klubům s ohledem na sestup a záchranu o nic nešlo, remizovala Dukla Praha se Slováckem 0:0. Domácí hráli více než hodinu v oslabení po vyloučení Daniela Součka, ale hosté přesilovku nedokázali využít. Sérii neporazitelnosti ovšem prodloužili na pět zápasů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články