Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slovácko nezužitkovalo na Julisce dlouho přesilovku, s Duklou se rozešlo bez branek

V utkání, v němž oběma klubům s ohledem na sestup a záchranu o nic nešlo, remizovala Dukla Praha se Slováckem 0:0. Domácí hráli ve 4. kole nadstavbové části více než hodinu v oslabení po vyloučení Daniela Součka, ale hosté přesilovku nedokázali využít. Sérii neporazitelnosti ovšem prodloužili na pět zápasů.

Utkání Dukla Praha - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dukla v minulém kole prohrou 0:3 v Karviné "získala" jistotu sestupu po osmi letech v nejvyšší soutěži, naopak Slovácko se výhrou 4:1 nad Opavou zachránilo.

První vážnou šanci si v deváté minutě vypracovalo Slovácko. Po rohovém kopu se v šestnáctce soupeře vytvořil závar a brankář Hruška střelu jednoho z hostujících hráčů vyrazil. V 16. minutě běžel domácí Holík sám na gólmana Trmala, ale zakončil těsně vedle.

Na druhé straně vypálil o čtyři minuty později z hranice vápna Kalabiška, jenže míči v cestě do sítě zabránil Hruška. Souček pak ve 23. minutě zastavil před šestnáctkou nedovoleně unikajícího Zajíce a rozhodčí Adámková jej vyloučila. Dukla obdržela šestou červenou kartu v sezoně, což je nejvíce ze všech týmů. 

"Červená karta nás hodně nabudila. Semkli jsme se a chtěli jsme to dotáhnout do remízového konce. Je to poslední zápas v lize na Julisce v téhle sezoně, tak jsme tu nechtěli udělat nějakou ostudu," prohlásil zadák Michal Bezpalec.

Ve druhém poločase se Slovácko poprvé dostalo ke střele až v 63. minutě, kdy Havlík zamířil nad břevno. O devět minut později se ke slovu dostala i Dukla, ale Tetour nastřelil z vápna pouze boční síť.

Čtvrt hodiny před koncem zkusil štěstí z dálky na vzdálenější tyč hostující Hološko, ale Hruška zasáhl. Pražané výsledek udrželi, v první lize však neporazili moravského soupeře podvanácté v řadě a na Julisce posedmé za sebou. "Proti deseti jsme měli více držet balón a rychle otáčet hru. To se nám moc nedařilo," litoval záložník Jan Navrátil.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Pfeifer. ŽK: Havlík, Rezek, Kalabiška (všichni Slovácko). ČK: 23. Souček (Dukla). Diváci: 654.

Dukla: Hruška - Douděra, Ďurica, Souček - Doumbia (86. Hanousek), Tetour, Holík (29. Bezpalec), Miloševič - Koval, Holenda, Hadaščok (66. Djuranovič). Trenér: Skuhravý.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Divíšek (52. Rezek, 78. Sadílek), Kadlec - Navrátil, Janošek (59. Hološko), Havlík, Daníček, Kalabiška - Zajíc. Trenér: Svědík.

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře kvůli sérii standardních situací soupeře a našim nevynuceným ztrátám. Z mého pohledu to byl duel dvou klíčových okamžiků. První okamžik obrovská příležitost Holase (Holíka) a samozřejmě poté to vyloučení. Nejvíce si na utkání cením toho, jakým způsobem se kluci semkli a odpracovali to. To, že jsme soupeře nepustili do žádné vyložené situace, je pro mě velký bonus. Škoda té situace v 91. minutě, kdy to kluci sehráli výborně a mohli být za tu práci odměnění. Vydolovali jsme bod po tvrdé práci."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Utkání hodnotit nebudu. Vyjádřím se jen k našemu výkonu. Hodně mě mrzí, jakým výkonem a jakou kvalitou se mužstvo prezentovalo. Chtěl bych se za to omluvit našim fanouškům. Pro mě je neakceptovatelné, co jsme tady předvedli. Vůbec mě nezajímá, jestli to skončilo 0:0. Hrajeme od 23. minuty v přesile a nejsme schopní si vytvořit trvalý tlak, nejsme schopní si vytvořit pořádné šance na to, abychom skórovali. Je to naší bohorovností, nekvalitou, nekoncentrovaností. Přesně se stalo to, co jsme nechtěli. Opravdu jsem na mužstvo hodně nazlobený a myslím si, že to dostane velice tvrdě pocítit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články