Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

"Žolík" Bernadina skolil Příbram. Opava bude hrát první ligu i v další sezoně

Přišel, viděl, rozhodl. Střídající nizozemský útočník Endy Opoku Bernadina rozvlnil v 85. minutě po pár sekundách na hřišti síť Příbrami, zajistil Opavě vítězství 2:1 a zároveň ligovou příslušnost v nadcházejícím ročníku. Středočeši naopak ztrácejí na třinácté Bohemians 1905 před závěrečným kolem nadstavbové části dva body a mají nakročeno do baráže proti Brnu.

Utkání Opava - Příbram
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Příbram při poslední návštěvě Opavy utrpěla loni v říjnu debakl 0:5, ale tentokrát začala slibně. Ve čtvrté minutě našel Matoušek v pokutovém území Fantiše, nicméně jeho přízemní střelu si pohlídal gólman Fendrich.

Domácí brzy převzali iniciativu a soupeře začali přehrávat. Schaffartzik z dálky těsně minul branku a mezi tyče se v dobrých pozicích netrefili hlavou ani Smola se Simerským. Na konci poločasu Schaffartzik nejprve zahodil obrovskou šanci, když sám na malém vápně trefil brankáře Kočího, ale chuť si spravil ve 44. minutě hlavičkou poté, co na něj Jursa prodloužil míč ze Zavadilova přímého kopu. 

Po změně stran o kousek přestřelil hostující Nový a na druhé straně zase chyběl krok k zakončení Řezníčkovi. Po sérii domácích rohů si na jeden z nich naběhl Jurečka, ale zblízka hlavičkoval nad břevno.

Příbramští z ničeho nic vyrovnali v 63. minutě. Střídající Květ nacentroval do pokutového území, Fendrich vyboxoval míč přímo na Fantiše a ten ho šťastně dotlačil do sítě. Opavští u rozhodčího Orla marně reklamovali ruku úspěšného střelce. "Šel jsem tam a trefilo mě to do ruky. Nemohl jsme s tím nic udělat. Kdybych ten balon plácl, vůbec bych se nehádal. Do ruky mě to trefilo, ale byla u těla," popsal Fantiš.

Slezané v závěru přidali a tlačili se dopředu. V 85. minutě po další Zavadilově standardce hlavičkoval Simerský do břevna, míč se odrazil přímo ke střídajícímu Bernadinovi, který chladnokrevně propálil všechno před sebou a zajistil domácím záchranu. "Balon přišel do vápna, jen jsem koukal, kam se odrazil. Šel jsem pro něj a poslal ho do sítě. Je to asi nejdůležitější gól v mé kariéře," řekl Bernadina.

Naděje Středočechů o minutu později víceméně ukončil Soldát, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. 

SFC Opava - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 44. Schaffartzik, 85. Bernadina - 63. Fantiš. Rozhodčí: Orel - Flimmel, Vlček. ŽK: Zavadil, Smola - Fantiš, Soldát, Matoušek, Květ, Tregler. ČK: 86. Soldát. Diváci: 3498.

Opava: Fendrich - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil - Jurečka, Řezníček (73. Juřena), Janetzký (84. Bernadina) - Jursa - Smola. Trenér: Kopecký.

Příbram: Kočí - Nový, Kingue (17. Kodr), Tregler, Jablonský (46. Květ) - Rezek, Soldát - Antwi, Fantiš, Matoušek - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Ze všech to spadlo. Musím poděkovat hráčům i všem lidem z klubu, protože si myslím, že Opava si ligu zaslouží. Všichni pracovali na tom, aby se liga udržela. Snad to tak bude pokračovat i dál. Kluci věděli, o co hrajeme. Byli jsme aktivnější než soupeř, ale nebylo jednoduché se prosadit přes blok. V předfinální a finální fázi nám chybělo kousek klidu. Měli jsme být důraznější. Důležité bylo, že jsme přežili šance Fantiše. Měli jsme dobré pasáže, ale chyběla nám přesnost. Povedlo se nám dát důležitou branku. Věděli jsme, že musíme přidat druhý gól. Hrozili jsme ze standardních situací. Byla tam velká příležitost Jurečky, ale netrefil bránu a přišel trest v podobě vyrovnání. Jsem rád, že jsme to dokázali zvládnout a Endy Opoku se trefil ve druhém ligovém utkání za sebou. Cítím velkou úlevu, jako asi všichni. Klub toho za celý rok prodělal mnoho  o to cennější je, že jsme to zvládli."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Tímhle zápasem jsme se odsoudili k tomu, že půjdeme do baráže. Potřebovali jsme tady získat minimálně bod. V prvním poločase nám chyběla větší odvaha. Měli jsme jít do vedení hned na začátku, pak jsme ale dostali hloupý gól do kabiny. Už předtím jsme tam měli od Opavy jedno varování, kdy míč proskákal po brankové čáře. O přestávce jsme si říkali, že to zkusíme otočit. Snažili jsme se, povedlo se nám vyrovnat, ale pak jsme dostali další gól ze standardní situace. Celý týden se připravujeme na to, že jediné, v čem nás může Opava porazit, jsou standardky Zavadila. Bohužel jsme jednu neuhlídali a pět minut před koncem jsme dostali gól na 1:2. Nesmím se vyjadřovat k některým věcem, ale červená karta poté, co jsme v gólové šanci a hráč je stažený... Nevím, musím se na to podívat, ale bylo to zvláštní."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články