Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Poznar trestal Mladou Boleslav a přiblížil Zlín k utkání o Evropskou ligu

Finále skupiny o Evropu zahájili mnohem lépe fotbalisté Zlína. V úvodním duelu totiž porazili favorizovanou Mladou Boleslav 3:1 a k odvetě pojedou do města automobilů s dvoubrankovým náskokem. Hlavní hvězdou se stal domácí útočník Tomáš Poznar, který brankáře Jana Šedu překonal dvakrát. Lepší z dvojice Zlín - Mladá Boleslav si zahraje se čtvrtým nebo pátým týmem skupiny o titul kvalifikační zápas o Evropskou ligu.

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Mladá Boleslav, která si v semifinále skupiny o Evropu v Teplicích připsala rekordní vítězství 8:0, prohrála venku v nejvyšší soutěži po šesti kláních.

Zlín překvapivě nasadil na stopera teprve sedmnáctiletého Cedidlu, jenž poprvé v lize nastoupil od začátku. Hned v šesté minutě udělal zmíněný mladík chybu, ale před Přikrylem zachránil "ševce" brankář Rakovan. Na druhé straně v poslední chvíli odvrátil po rohu centr pozorný Hubínek před Buchtou

Ve vyrovnané první půli šli nakonec do vedení domácí. Buchta ve 40. minutě upadl ve vápně po souboji s Matějovským a sudí Zelinka nařídil penaltu, kterou nejlepší zlínský střelec Poznar bezpečně proměnil.

Hostům navíc nevyšel ani vstup do druhé půle. Džafičův centr z pravé strany propadl až k Petru Jiráčkovi a ten po jednadvaceti sekundách od hvizdu rozhodčího napálil míč s pomocí břevna do sítě. "Chtěl jsem trefit bránu a jsem rád, že to tam spadlo," popsal Jiráček.

Mladoboleslavští ovšem brzy snížili. Na Křapkův centr si v 53. minutě naskočil Muris Mešanovič a hlavou zamířil přesně k tyči. Za dalších 12 minut už ale "ševci" znovu vedli o dvě branky. Na další centr si naběhl Poznar a šťastnou hlavičkou poslal míč za brankáře Šedu, který vůbec nereagoval. Zlínský útočník dal podruhé v kariéře dva góly v jednom utkání v nejvyšší soutěži.

"Hodně mi pomohla penalta, protože do té doby mi stopeři moc prostoru nedali. Druhá branka byla hodně šťastná. Ani nevím, čím jsem ji dal," přiznal Poznar.

Devět minut před koncem napálil odražený míč těsně mimo domácí Podio. V dresu soupeře se za celý zápas výrazněji neprosadil nejlepší kanonýr ligové sezony Komličenko. Poslední šanci na zkorigování stavu měl v nastavení střídající Takács, ale branku překopl.

Nadstavbová část první fotbalové ligy - úvodní utkání finále skupiny o Evropu:

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0)

Branky: 41. z pen. a 65. Poznar, 46. Jiráček - 53. Mešanovič. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hock. ŽK: Čanturišvili - Mešanovič, Jugas. Diváci: 3194.

Zlín: Rakovan - Holík, Cedidla, Buchta, Gajič - Džafič (90. Matejov), Hlinka, Podio, Jiráček (79. Bartošák), Čanturišvili (88. Vyhnal) - Poznar. Trenér: Kameník.

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Bucha (59. Wiesner), Hubínek, Matějovský (85. Takács), Přikryl (73. Mareš) - Mešanovič, Komličenko. Trenér: Weber.

Jan Kameník (trenér Zlína): "Jsem rád, že jsme se třikrát prosadili, což se nám s Olomoucí doma nepodařilo. V obraně jsme ale inkasovali po hlavičce ve vápně, které jsme asi mohli předejít. Hráče jsem pochválil za výkon ve druhém poločase, který se nám povedlo zlepšit oproti předchozím utkáním. Odehráli jsme slušně celých 90 minut a měli jsme rychlý přechod, po kterém se otevíraly prostory. Vážíme si výsledku proti silnému týmu, který má velmi kvalitní hráče. Dokázali jsme je eliminovat."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Utkání jsme nezvládli, jak jsme si představovali, a domácím musíme pogratulovat k poločasovému vítězství. Doma musíme napravit, co jsme si navařili. Nedostali jsme za jaro tolik branek jako tady a proto to tolik mrzí. Začali jsme hrát aktivně, ale přišla penaltová situace. Vstup do druhého poločasu ani nebudu komentovat. V obraně nám vznikaly díry a pak jsme neuhlídali brejk, ze kterého dali domácí třetí branku. Určitě se ale nevzdáváme a uděláme vše, abychom Zlín ještě potrápili. Všichni jsme viděli, že Komličenko podal i lepší výkony. Ale je to náš klíčový hráč, tak snad mu to doma sedne lépe."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články