Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

SOUHRN 32. KOLA: Sparta využila zaváhání Jablonce, Karviná veze ze Slavie bod, Brno padá

Fotbalisté Slavie se nechali zaskočit Karvinou a v Edenu remizovali 1:1. Fotbalisté Jablonce nečekaně narazili a hrozí jim probuzení ze snu o druhém místě v lize, které znamená předkolo Ligy mistrů. Zato Příbram, která Jablonec porazila 1:0, udržela malou naději na záchranu a pomohla tak Spartě, která si vystřílela výhru 5:4 v Boleslavi. Čtvrté místo drží Slovácko po remíze s Bohemians 1:1 a má jistou kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Plzeň s Pardubicemi v deseti lidech prohrála vysoko 0:3. Boj o Evropu pořešilo i Brno, které v nastaveném čase vzalo výhru Liberci, ale samo sestupuje, protože Teplice porazily Č. Budějovice 2:0. Baník zdolal 4:2 Zlín a sestupující Opava padla 1:2 s Olomoucí.

Příbram - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Slavia - Karviná 1:1

Překvapení na závěr 32. ligového kola připravili už jistému mistrovi fotbalisté Karviné. Ti dokázali v pražském Edenu se Slavií uhrát remízu 1:1. Favorita poslal do vedení Holeš, když už před ním neproměnil penaltu Kuchta, ale v 85. minutě vyrovnal Čmelík. Pražané však prodoužili svoji sérii neporazitelnosti na 44 zápasů.

Mladá Boleslav - Sparta 4:5 (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/prestrelka-v-mlade-boleslavi-skoncila-lepe-pro-spartu/60a141ebd60dfef4a41dd1b0)

Sparta se pere o druhé místo v tabulce a pojala to hodně útočně. Ovšem i Mladá Boleslav se po dvou výhrách dostala do pohody, a tak se hrál fotbal nahoru, dolů. Trenéři by možná chtěli víc od obran, ale hrstka diváků se měla na co dívat. Sparta prohrávala 2:3, ale pak se třikrát trefili její hráči. Boleslav už jen korigovala na konečných 4:5. Výhra pražský celek hodně přiblížila předkolu Ligy mistrů.

Pardubice - Plzeň 3:0

Nové koště dobře mete, tohle pravidlo většinou platí i u střídání trenérů. Ovšem u Michala Bílka, který přišel do Plzně za Adriana Gulu, to zatím nezabralo. Po porážce v minulém kole na Spartě narazila Plzeň i v pražském Ďolíčku, kde je "doma" nováček z Pardubic. Toho poslal do vedení v první půli Cadu a po přestávce, kdy už hráli hosté bez vyloučeného Kaši, po chybách obrany opět vrátil míč do branky Pavel Černý a v závěru i Michal Surzyn zpečetili osud Viktorie. Plzeň tak ztrácí na čtvrté místo už pět bodů.

Teplice - České Budějovice 2:0

Tahle výhra se počítá. Fotbalisté Teplic na tři body čekali sedm zápasů a dočkali se v tom osmém. Tým, který je na posledním nesestupovém místě v tabulce, konečně zabral, když se do branky Českých Budějovic strefili Moulis a Mareček. Teplice teď mají náskok pěti bodů před šestnáctou Příbramí. České Budějovice jsou v klidném středu tabulky, prohrály po dvou výhrách.

Příbram - Jablonec 1:0

O zlaté body se hrálo v Příbrami a domácí, kteří bojují o záchranu, překvapivě udolali Jablonec, jenž hraje na dálku se Spartou o druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů, gólem Mezery ze 77. minuty. Jablonec prohrál po 11 kolech, Příbram ztrácí na nesestupové příčky už jen dva body.

Slovácko - Bohemians 1:1

Podvanácté za sebou bodovali v první lize fotbalisté Bohemians. V Uherském Hradišti se Slováckem sice prohrávali po trefě Havlíka, ale Ljovin stihl ještě do přestávky vyrovnat. Slovácko po dvou porážkách podruhé za sebou bodovalo a drží čtvrté místo, které zajišťuje účast v předkole Evropské ligy.

Ostrava - Zlín 4:2

Po měsící a dvou dnech si doma opět zastříleli. Ostravští fotbalisté v březnu deklasovali Příbram (5:0), teď od hráčů Baníku schytali čtyři branky Zlínští. Domácí zvítězili v 32. kole první ligy 4:2. Dvakrát se prosadil Tomáš Zajíc, gól a dvě asistence zaznamenal David Buchta.

Opava - Olomouc 1:2

Sestupující Opava si náladu moc nevylepšila ani v utkání s Olomoucí. Už v prvním poločase přišli domácí o vyloučeného Hrabinu, ale i v deseti dokázali vyrovnat. Jenže závěr patřil hostům, kteří po pěti zápasech konečně vyhráli, když předtím třikrát nebodovali vůbec.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Liberec - Brno

Liberec - Brno 1:1

Remíza, která ani pro jeden z týmů nic moc neřeší. Zbrojovka musí sbírat body, aby udržela naděje na ligovou záchranu. Liberec zase potřeboval zvítězit, aby podpořil své pohárové ambice. Dlouho to přitom vypadalo, že Slovan díky brance Jhona Mosquery kráčí za vítězstvím, jenže Brno dokázalo vyrovnat z poslední možné šance ve 3. minutě nastavení a v Liberci se tak nakonec zrodila remíza 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články