Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Opava bojovala i v deseti, ale Olomouc se konečně dočkala výhry

Sestupující Opava si náladu moc nevylepšila ani v utkání s Olomoucí. Už v prvním poločase přišli domácí o vyloučeného Hrabinu, ale i v deseti dokázali vyrovnat. Jenže závěr patřil hostům, kteří po pěti zápasech konečně vyhráli, když předtím třikrát nebodovali vůbec. 

Opava - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Opavští trenéři poslali do branky odchovance Lasáka, který absolvoval premiéru v nejvyšší soutěži. V permanenci byl až v 29. minutě, kdy zlikvidoval střelu Zahradníčka, jenže balon vyrazil jen k Zifčákovi a ten otevřel skóre.

Další komplikace pro Slezany přišla krátce poté. Hrabina před vápnem stáhl unikajícího Radka Látala a od rozhodčího Klímy viděl červenou kartu. Vzápětí musel Lasák zlikvidovat nebezpečnou střelu Zahradníčka. V závěru první půle zahrozil ještě hostující Breite, jenže z dobré pozice vypálil vysoko nad.

Po změně stran chyboval v rozehrávce domácí Hnaníček, Breite ale v 54. minutě zakončil těsně vedle levé tyče. Střídající Chytil pak zpětnou přihrávkou pod sebe našel Daňka, ten si navedl střelu na levačku, ale Lasák jeho ránu vytěsnil na roh.

Domácí ovšem i v deseti hrozili a dočkali se nečekaného vyrovnání. Střídající Holík byl na hřišti sotva dvě minuty, když se prosadil sám před brankářem Macíkem poté, co se k němu po pokusu od Juřeny příhodně odrazil míč.

Výhru ovšem nakonec vybojovali Hanáci. Daněk v 83. minutě obešel Kulhánka, našel číhajícího Chytila a ten pohotově zblízka umístil balon za Lasáka. Sestupující Opava nevyhrála v lize podeváté za sebou.

SFC Opava - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 71. Holík - 29. Zifčák, 83. Chytil. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Antoníček - Dorušák (video). ŽK: Helešic - Radek Látal, Assoubre, Fiala. ČK: 36. Hrabina (Opava). Diváci: 393 (omezený počet).

Opava: Lasák - Březina (69. Rychlý), Hnaníček, Kulhánek, Hrabina - Večerka - Mondek (69. Kramář), Nešický (58. Darmovzal), Hellebrand (69. Holík), Helešic - Dedič (58. Juřena). Trenér: Skácel.

Olomouc: Macík - Radek Látal, Beneš, Štěrba, Vepřek (17. Sladký, 79. Assoubre) - Breite, Slaměna (61. Chytil) - Zahradníček (79. Fiala), Daněk, González - Zifčák (61. Hála). Trenér: Radoslav Látal.

Alois Skácel (trenér Opavy): "Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, ale pak jsme se dlouho hledali. Náš nevýrazný výkon v prvním poločase vyústil v první inkasovanou branku, při které jsme zaspali. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že i když jsme v deseti, pokusíme se srovnat. To se nám podařilo až po vystřídání, po němž se to hodně oživilo. I v deseti podali kluci hodně dobrý výkon. Je škoda, že v závěru to neudrželi a inkasovali. Musíme ale uznat, že hlavně v druhém poločase nás podržel brankář Lasák."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "V první půli jsme hráli celkem to, co jsme si představovali. Vysoko jsme napadali, dali jsme branku. Zápas se pro nás začal vyvíjet dobře, přišla červená karta pro soupeře. V poločase jsme si řekli, že to bude ještě těžší. Že Opava bude dobře bránit a budeme hrát do plných. Měli jsme šance dát pojistku na 2:0 nebo na 3:0 a bylo by po zápase. Bohužel se to nepodařilo a přišel trest. Udělali jsme hrubou chybu vzadu a soupeř nás potrestal. To jsme typičtí my. Cením si ale toho, že jsme šli za vítězstvím a nakonec jsme to strhli na svou stranu. Vyzkoušeli jsme další hráče, mladí kluci hráli velmi dobře. Pro Sigmu je to velká perspektiva."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články