Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Karviná zaskočila mistra a v Edenu remizovala. Slavia prodloužila sérii neporazitelnosti

Překvapení na závěr 32. ligového kola připravili už jistému mistrovi fotbalisté Karviné. Ti dokázali v pražském Edenu se Slavií uhrát remízu 1:1. Favorita poslal do vedení Holeš, když už před ním neproměnil penaltu Kuchta, ale v 85. minutě vyrovnal Čmelík. Pražané však prodoužili svoji sérii neporazitelnosti na 44 zápasů.

 

.

Slávisté teprve posedmé v ligové sezoně ztratili po remíze body, přesto jako jediní v tomto ročníku nejvyšší soutěže drží neporazitelnost. Ve čtvrtek Pražany čeká finále domácího poháru v Plzni, kde mohou dosáhnout na double. Slezané, kteří už mají jistou záchranu, v pátém ligovém utkání na Slavii poprvé bodovali a v tabulce jsou dvanáctí.

Karviné kvůli zranění vypadl útočník Papadopulos a Slezané nastoupili netradičně s pěti obránci. Domácí poprvé překonali hostující defenzivu už ve čtvrté minutě, kdy se sám před brankářem Neumanem ocitl Kuchta a sudí Petřík po zákroku karvinského gólmana nařídil penaltu.

Exekuce se ujal sám faulovaný, ale nechal jen vyniknout Neumana, který chytal poprvé po čtyřech měsících. "Věřili jsme mu, máme tři úplně vyrovnané brankáře. Podržel nás a má velkou zásluhu na bodu," uvedl v nahrávce pro média Čmelík.

Kuchta neproměnil ani čtvrtý pokutový kop v české lize, předtím se jednou prosadil aspoň z dorážky. Nejlepší střelec této sezony nejvyšší soutěže nepřidal 15. gól a tabulku kanonýrů stále vede jen o jednu branku.

"Kuchtič určený nebyl, protože není moc silný v zahrávání penalt. Ale tým ho do toho dotlačil. Kluci říkají, že je to útočník, že by měl proměňovat penalty. Tým a Nico (Stanciu) o tom furt mluví, že chtějí, aby byl králem střelců," řekl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slávisté měli v první půli trvalou převahu a v 40. minutě otevřeli skóre. Odražený míč se dostal k Holešovi a ten jen z hranice vápna poslal přesně k tyči. Defenzivní univerzál se prosadil pošesté v ligové sezoně.

Závěr poločasu odehráli Pražané až příliš lehkovážně a dvakrát je zachránil brankář Kolář. Ve 42. minutě nejprve vychytal Čmelíka a poté vytáhl Bartošákovu střelu. Hosté museli už do přestávky dvakrát střídat zraněné Tavarese a Pereiru.

Kuchta se proti Neumanovi neprosadil ani v 55. minutě, kdy karvinský brankář chytil jeho hlavičku. Po prostřídání pak slávisté zvolnili a hosté se znovu dostali do velkých šancí.

Herc však v 69. minutě nejprve trefil hlavičkou u tyče obránce Baha a vzápětí jeho gól po centru neplatil kvůli ofsajdu. V 85. minutě už ale Slezané slavili. Po Deliho chybě se dostal do úniku Čmelík a zakončil přesně k tyči. V české lize skóroval poprvé.

"Nechal jsem si gólový moment na konec zápasu, vynahradil jsem si neproměněnou šanci z první půle. Řekl jsem si, že nebudu vymýšlet a dám to okolo brankáře. Podařilo se mi to rutinérsky zakončit. Jsem velmi šťastný, že po dobrých výkonech, které jsem měl v předešlých zápasech, konečně přišel i gól v dresu Karviné," uvedl Čmelík. 

Slavia i tak protáhla domácí sérii v nejvyšší soutěži bez porážky na 49 zápasů.

Slavia Praha - MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 40. Holeš - 85. Čmelík. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Nádvorník - Machálek (video). ŽK: Kačaraba, Deli - Neuman, Bartošák, Sinjavskij, Santos, Šindelář. Diváci: 1415 (omezený počet).

Slavia: Kolář - Bah, Kačaraba (87. Zima), Deli, Bořil - Holeš (58. Beran) - Sima, Stanciu (58. Lingr), Ševčík (58. Traoré), Olayinka - Kuchta (68. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Karviná: Neuman - Pereira (45. Sinjavskij), Santos, Šindelář, Dramé, Bartošák - Čmelík, Mangabeira (79. Jursa), Herc, Mikuš (79. Zych) - Tavares (31. Qose). Trenér: Weber.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme špatně vstoupili, protože jsme hned na začátku neproměnili penaltu. Karviná svědomitě bránila a těžce jsme se tam prokousávali. Naštěstí jsme potom dali gól. Ale nedokázali jsme se moc prosadit ve finální fázi, naopak Karviná měla šance. V první půli nás dvakrát podržel Ondra Kolář, chytil dva góly. Ve druhé půli jsme měli hru trochu víc pod kontrolou, ale nebyli jsme už tolik nebezpeční ve vápně. Potom nám propadl míč přes celé hřiště na Čmelíka, který šel sám na bránu a po zásluze vyrovnal. Z naší strany podprůměrný špatný výkon. Po odchodu Nica Stanciua jsme nebyli schopni se dostat do finální fáze. Velmi málo nadstandardních výkonů, v podstatě jen Ondra Kolář a oba krajní beci, kteří snesli měřítko do útočných akcí."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Myslím, že to bylo docela útočné utkání z obou stran. Vstup do utkání z naší strany ustrašený, penalta, ztráty. Pak jsme se dostali do zápasu a byli jsme aktivní. V závěru první půle jsme měli dvě šance. Za druhou půli musím mužstvo pochválit. Hráli jsme dostatečně aktivně i kombinačně líp než v první půli. Přestože je Slavia vynikající, myslím, že jsme si ten bod zasloužili. Mám radost. Jestli jsme chtěli uspět, gól přišel v pravý čas. Kdybychom vyrovnali dřív, je otázka, jak by Slavia zareagovala. Buďme realisté a rádi za to, jak to nakonec dopadlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články