Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Baník trápícímu se Zlínu nasázel čtyři góly. Úřadovali Zajíc a Buchta

Po měsící a dvou dnech si doma opět zastříleli. Ostravští fotbalisté v březnu deklasovali Příbram (5:0), teď od hráčů Baníku schytali čtyři branky Zlínští. Domácí zvítězili v 32. kole první ligy 4:2. Dvakrát se prosadil Tomáš Zajíc, gól a dvě asistence zaznamenal David Buchta. Zlín čeká na výhru už devět kol.

Daniel Tetour slaví branku proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Lepší úvod si Baník nemohl přát. Už po 86 sekundách hry hosté doslova nabídli vedoucí gól Tetourovi, který odražený míč zhruba z 16 metrů přesně trefil k tyči.

Vzhledem k tomu, že oběma týmům už o nic zásadního nejde, se hrál vcelku otevřený fotbal, v němž přibývaly šance. Za Zlín mohl rychle srovnat Poznar, ale v sedmé minutě ho vychytal Laštůvka.

Pak byl kousek od druhého gólu po standardní situaci Kuzmanovič, před odkrytou brankou mu však chyběl možná krok. Po půlhodině neuspěl ani Zajíc, k němuž propadl centr ze strany. Ostravský útočník ale minutu nato všechno odčinil a po přesném centru Buchty hlavou z malého vápna usměrnil balon k tyči.

Ještě před pauzou měl po další chybě hostů gólovou příležitost Kuzmanovič. Sudí Dubravský nejprve po jeho souboji s gólmanem Rakovanem nařídil penaltu, aby ji následně po zhlédnutí záznamu u videa odvolal.

Zlín byl v defenzivě zranitelný a po další špatné rozehrávce měl těsně po pauze třetí gól na noze Sor, ale sám před Rakovanem akci překombinoval. Ostravu to pořádně mrzelo, protože během dvou minut přišla o náskok.

Martínez nejdříve v 52. minutě umístěnou ranou k tyči z velkého čtverce snížil a připsal si premiérový gól v české lize. Z další akce si na centr zleva naskočil Hlinka a hlavou nedal Laštůvkovi šanci.

Bleskové vyrovnání ale s Ostravou nezamávalo a domácí naopak opět převzali taktovku. Zajícův gól ale neplatil po předcházející srážce Tetoura s Rakovanem, po níž musel otřesený brankář střídat. Náhradník mezi tyčemi Dostál se ještě ani nerozkoukal a už musel řešit šanci Buchty.

Stejný hráč už v 72. minutě po Kaločově centru nezaváhal a povedeným volejem nechytatelně zavěsil. Ostrava měla navrch a vytvářela si další přečíslení. Po brejku pak v 82. minutě pojistil její výhru Zajíc. Dva góly v jednom utkání dal už potřetí v této ligové sezoně.

32. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Fastav Zlín 4:2 (2:0)

Branky: 33. a 82. Zajíc, 2. Tetour, 72. D. Buchta - 52. Martínez, 54. Hlinka. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Poživil - Orel (video). ŽK: Pokorný, Kaloč, Tetour, De Azevedo - Poznar, P. Buchta, Hlinka. Diváci: 1044 (omezený počet).

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Stronati, Fleišman - Sor (64. De Azevedo), Kaloč, Kuzmanovič (88. Šmiga), Tetour (88. Holzer), D. Buchta (83. Fillo) - Zajíc (88. Šašinka). Trenér: Daněk.

Zlín: Rakovan (66. Dostál) - Cedidla, P. Buchta, Procházka, Matejov - Fantiš, Hlinka, Martínez (77. Toutou), Janošek (88. Tkáč), Dramé (46. Jawo) - Poznar. Trenér: Jelínek.

Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Asi to byl atraktivní fotbal. V prvním poločase jsme měli přidat třetí gól, to se ale nepovedlo a Zlín dokázal vyrovnat. Naštěstí jsme přidali třetí gól ve druhé půli. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Pravidelně jsme se dostávali do šancí, byli jsme klidní, trpěliví. Čekali jsme, že se Zlín bude snažit po změně trenérů hrát více kombinačně, to se i stalo. Ale myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Byl jsem zaskočen z chyb, které jsme dělali. Nic tomu nenasvědčovalo, v týdnu hráči pracovali dobře. Z některých situací, které v zápase nastaly, jsem byl v šoku, posílali jsme Baník do protiútoku. Vyšlo nám střídání v poločase, více jsme dostupovali a zareagovali jsme na hru Baníku. Dokázali jsme vyrovnat, ale nedokázali jsme to tempo udržet celou druhou půlku. Ukázalo mi to, že kluci umí hrát fotbal. Jsou rychlí a pracovití, chce to ale čas. Domluva je zatím taková, že do konce sezony budu já a potom se uvidí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články