Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

SOUHRN 30. KOLA: Slavia ovládla základní část, Sparta prohrála v Olomouci

Slavia završila základní část ligy sebejistou výhrou 3:0 nad Zlínem. Druhé místo drží Plzeň. Západočeši zvítězili 2:0 v Mladé Boleslavi. Naopak ztratila Sparta, kterou setnula díky dvěma rychlým gólům Olomouc. Záchranářský duel Karviné s Pardubicemi skončil výhrou domácích 3:2. Bohemians hrál s Hradcem Králové 1:1, Baník doma udolal Jablonec 1:0, Slovácko přehrálo Liberec 2:0 a Teplice 2:1 České Budějovice.

Lukáš Provod se raduje z gólu ve zlínské síti
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia – Zlín 3:0

Slavia potvrdila roli favorita. V 32. minutě otevřel skóre Tecl a ještě do poločasu zaúřadoval Provod. V druhé polovině pečetil výhru Olayinka. Pražané vyhráli v lize potřetí v řadě a v tabulce za sebou nechali o bod Plzeň.

Olomouc – Sparta 2:0

Naopak Sparta zakončila základní část nedobře. V 11. minutě to bylo z jejího pohledu už 0:2, když se trefili domácí Breite a Beneš. Hosté se v koncovce trápili a z třetího místa tabulky před nadstavbou na vedoucí Slavii ztrácejí už sedm bodů.

Mladá Boleslav – Plzeň 0:2

Krok se Slavií drží Plzeň. V Mladé Boleslavi je nečekalo nic jednoduchého, ale už ve 3. minutě určil ráz utkání Havel. Před koncem se ještě trefil Kopic.

Slovácko – Liberec 2:0

Čtvrté místo si upevnilo Slovácko a dirigent byl jasný. Václav Jurečka proměnil dva pokutové kopy a se 14 góly vede tabulku střelců.

Bohemians 1905 – Hradec Králové 1:1

Bohemians 1905 mají úplně jiné starosti. Po remíze s Hradcem klesli Pražané na 14. místo. Na gól Jakuba Kučery dokázali domácí zareagovat díky Hronkovi. Hradec dohrával v deseti po vyloučení Františka Čecha, který inkasoval dvě žluté karty v rozmezí dvou minut.

Ostrava – Jablonec 1:0

Baník vybojoval hubené vítězství. V 11. minutě vstřelil rozhodující branku Buchta. Ostrava tak prolomila sérii šesti zápasů bez výhry, Jablonec podesáté za sebou nezvítězil.

Karviná – Pardubice 3:2

Karviná doma poprvé v ligové sezoně vyhrála. A bylo to utkání plné zvratů. Ve třetí minutě otevřel skóre Papadopulos, vzápětí srovnal Černý. V 56. Minutě poslal Červ do vedení hosty, jenže poslední slovo měli Buchta a Durosinmi.

Teplice – České Budějovice 2:1

České Budějovice nedokázaly v ligové sezoně venku ani jednou vyhrát. Škoda je sice poslal v Teplicích do vedení, ale Tijani a Sejk skóre otočili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články