Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Slovácko zase poznalo chuť výhry, Jurečka proti Liberci proměnil dvě penalty

Čtyři výhry v řadě, pak stopka na Spartě a teď znovu pocit vítězství. Tak vypadá forma fotbalistů Slovácka, kteří ve 30. kole první ligy přehráli doma Liberec 2:0. Obě branky zaznamenal z penalt Václav Jurečka, čímž se slovácký kanonýr se 14 góly dostal do čela tabulky střelců.

Radost fotbalistů Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Tým z Uherského Hradiště porazil Severočechy v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a upevnil si čtvrté místo v tabulce s náskokem osmi bodů na pátou Ostravu. Osmý Slovan bude hrát nadstavbu ve skupině o umístění a jeho soupeřem bude Olomouc.

"Máme sice náskok, ale čtvrté místo nepovažujeme za jisté. Klíčový bude domácí zápas s Baníkem," řekl domácí kouč Martin Svědík. "My jsme rádi za skupinu o umístění. Tento tým nemá reálnou sílu hrát s nejlepšími," přidal trenér Slovanu Luboš Kozel, který na podzim přebíral tým na poslední příčce tabulky.

Kdyby domácí vedli po čtvrthodině 4:0, nemohl by se nikdo divit. Vypracovali si totiž čtyři brankové příležitosti, které po gólech přímo volaly. A na konci všech byl hrotový útočník Cicilia. "Útočník jeho formátu by měl něco z toho dát, jedna z těch šancí byla tisíciprocentní," upozornil Svědík. Dvakrát Ciciliu vychytal Vliegen, jednou šla střela nad a jednou olízla břevno. "Přežili jsme to se štěstím," přiznal Kozel.

Liberec se z náporu brzy otřepal, vyrovnal hru a dostával se i do zakončení. Největší šanci na otevření skóre měl Hilál, ale z deseti metrů ho vychytal gólman Borek, který nahradil Nguyena, jehož start v dnešním utkání vyloučila dohoda klubů o hostování. "Borek dnes chytal výborně, snad mu to nestoupne do hlavy," podotkl Svědík.

Spalovačem domácích šancí číslo dvě se pak stal Kalabiška. Ve 29. minutě přehlavičkoval gólmana i s brankou, o dvě minuty později pak po jeho střele vykopával míč před brankovou čarou Gebre Selassie. Vedení se tak Slovácko dočkalo z penalty. Po faulu Višinského na Reinberka jej proměnil Jurečka a trefil se po šestizápasové pauze.

Slovácko pokračovalo v ofenzivním představení i po přestávce, hýřilo pohybem a nápady. Cicilia zblízka opět neprostřelil Vliegena a tak na řadu opět přišel pokutový kop, tentokrát za ruku Michala. "Měl jsem ji u těla, ale sudí mi řekl, že ruka byla v pohybu," uvedl Kristian Michal. Podruhé v zápase penaltu bezpečně proměnil Jurečka. "Byl jsem rád, že mi to Vlasta Daníček, náš šéf přes penalty, umožnil. Vím, že teď vedu tabulku střelců, ale přednější pro mě jsou výsledky týmu," prohlásil Jurečka.

Liberec se z tlaku vymanil až v samotném závěru, ale nedočkal se ani korekce výsledku, i když šance měli Mikula a Tupta. Venku tým kouče Kozla nevyhrál osmé ligové utkání po sobě.

30. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 40. a 62. obě z pen. Jurečka. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Mikeska. ŽK: Kalabiška, Ljovin - Michal, Višinský, Purzitidis, Diváci: 3068.

Sestavy:

Slovácko: Borek - Reinberk (83. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (66. Tomič), Jurečka (83. Ljovin), Holzer (66. Šimko) - Cicilia (90.+3. Juroška). Trenér: Svědík.

Liberec: Vliegen - Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula - Havelka (79. Stoch), Michal - Matoušek (76. Tupta), Frýdek (59. Rondič), Višinský (59. Ghali) - Hilál (59. Rabušic). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články