Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians remizovali s oslabeným Hradcem 1:1

Bohemians se rozešla s Hradcem Králové smírně 1:1. Na gól Jakuba Kučery dokázali domácí zareagovat.  V 62. minutě vyrovnal Petr Hronek. Hradec dohrával v deseti po vyloučení Františka Čecha, který inkasoval dvě žluté karty v rozmezí dvou minut.

Utkání Bohemians - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Královéhradečtí natáhli sérii neporazitelnosti na sedm kol a Pražanům nepodlehli v nejvyšší soutěži poosmé v řadě. Naopak Bohemians nevyhráli devět kol za sebou, pod trenérem Jaroslav Veselým uhráli ve čtvrtém ligovém zápase už třetí nerozhodný výsledek, a klesli na 14. místo, které jako první znamená účast v baráži.

"Pro Hradec Králové je to obrovský úspěch. Šli jsme si za tím a povedlo se to. Je to sedmý zápas bez prohry. Jsme za to strašně rádi. Teď nás čeká nadstavba. Vzhledem k bodovému odstupu už posun o nějaké místo udělat nemůžeme, ale chtěli bychom tam získat v utkáních s top pětkou zkušenosti, které snad promítneme příští rok. Jak se říká, pro nováčka to bude ještě těžší sezona než ta úvodní," řekl asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Góly přinesl až druhý poločas. Šest minut po změně stran udeřili hosté. Harazim nacentroval na bližší tyč a Kučera se hlavou nemýlil. Na premiérovou trefu v nejvyšší soutěži potřeboval 10 utkání.

"Klokani" srovnali v 62. minutě. Hronek si obehrál Klímu s Kodešem a parádní ranou do vzdálenějšího horního růžku branky nedal Vízkovi šanci. Záložník vršovického celku se trefil počtvrté v ligové sezoně.

"Vstřelit hezčí gól v lize se mi určitě nepovedlo. Doteď ani nevím, proč jsem to udělal. V hlavě jsem měl třeba tisíc myšlenek, jak to sehraju. Pak jsem si říkal: 'Pojď to zkusit, vyjde to, nevyjde to.' Nakonec to vyšlo. Ještě zakončení s hezkou střelou, což jsem ani já sám nečekal," prohlásil Hronek.

Od 82. minuty se Východočeši museli obejít bez vyloučeného Čecha, který krátce po sobě obdržel dvě žluté karty. Na dělbě bodů se však už nic nezměnilo, protože v nastavení kapitán domácích Jindřišek vystřelil pouze doprostřed branky.

Bohemians Praha 1905 - Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 62. Hronek - 51. Kučera. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač. ŽK: Jindřišek, Hronek, Dostál, Köstl - Kubala, Čech, Král, Vašulín, Vízek. ČK: 82. Čech. Diváci: 2712.

Bohemians: Valeš - Křapka, Köstl, Vondra - Dostál, Květ, Hronek, Jindřišek, Hašek (79. Fulnek) - Chramosta, Bartek (56. Beran). Trenér: Veselý.

Hradec: Vízek - Klíma, Král, Čech - Harazim, Kodeš, Kučera, Leibl (90.+4 Kutík) - Kubala (85. Soukeník), Vašulín, Rybička (46. Rada). Trenér: Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články