Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

SOUHRN 26. KOLA: Plzeň se s Bohemians hodně nadřela, ale snížila náskok Slavie, Boleslav zaskočila Spartu

Remízy Slavie s Libercem využili fotbalisté Plzně, kteří vydřeli výhru 3:2 s Bohemains a po 26. kole první ligy snížili náskok vedoucí Slavie na sedm bodů. Mladoboleslavští fotbalisté se posunuli vítězstvím nad Spartou do skupiny o titul. Šestou příčku jim zajistil gól kapitána Marka Matějovského, který zařídil tři body po výsledku 2:1. Sparta poprvé po novém roce ztratila body. Zlín potřetí na jaře doma nevstřelil branku a také tam potřetí prohrál. Po výsledku 0:2 s Olomoucí přepustil šestou pozici právě Mladé Boleslavi. Karviná v předehrávce v derby zdolala Baník Ostrava 2:0. Za stejný výsledek slavily tři body Opava a Teplice. Jablonec si výhrou 3:0 nad Příbramí pojistil čtvrté místo. 

Hráči Plzně se radují po gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň - Bohemians 3:2

Po porážkách na Spartě a v Teplicích fotbalisté Plzně opět zabrali a snížili náskok vedoucí Slavie na sedm bodů. Zápas vypadal jasně, když dal dva rychlé góly Beauguel. Obhájce titulu pak ale načatého soupeře nedorazil, nechal ho hrát a ten měl šance, nedal sice penaltu, ale přesto vyrovnal. Utkání na 3:2 rozhodl až v závěru Chorý.

Mladá Boleslav - Sparta 2:1

Série šesti vítězství pražské Sparty skončila v Mladé Boleslavi. Pražané prohráli 1:2 a na druhou Plzeň ztrácí dál pět bodů. Skóre otevřel v 53. minutě nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko, Guélor Kanga sice z penalty vyrovnal, ale deset minut před koncem potrestal špatnou rozehrávku brankáře Nity bývalý sparťan Marek Matějovský. Středočeši na jaře ještě neprohráli a posunuli se už na šesté místo.

Slavia - Liberec 1:1

Šňůru devíti domácích vítězství přerušila Slavia, když remizovala s Libercem 1:1. Pražané vedli od 69. minuty po trefě Jana Bořila, ale o čtyři minuty později srovnal Radim Breite. V závěrečném tlaku domácích zachránil Liberci bod několika skvělými zákroky brankář Filip Nguyen.

Jablonec - Příbram 3:0

Třemi góly v brance Příbrami si fotbalisté Jablonce pojistili čtvrté místo v tabulce první ligy šest bodů za Spartou a pět před pátým Baníkem. Hosté, kteří v sezoně vyhráli na hřišti soupeře jen jednou, s novým koučem Romanem Nádvorníkem doufali v zázrak marně, a tak zůstávají v tabulce čtrnáctí s vůbec nejvyšším počtem inkasovaných gólů. Zato Jablonec v sezoně podesáté nedostal ani gól.

Opava - Dukla 2:0

Opava zvládla utkání, v němž se žlutými kartami nešetřilo. Slezští fotbalisté přehráli 2:0 Duklu Praha. O tři body se postarali forvard Tomáš Smola a záložník Bronislav Stáňa. Červené karty po dvou žlutých obdrželi Jan Žídek a Ivan Ostojič. Pražský celek je nyní opět poslední – o bod za Karvinou.

Teplice - Slovácko 2:0

Fotbalisté Teplic navázali po reprezentační přestávce na výhru nad Plzní a v domácím prostředí porazili Slovácko 2:0. O vítězství domácích rozhodli už v prvním poločase nejlepší střelec týmu Jakub Hora a Jan Kuchta. Teplice vyhrály třetí z posledních čtyř zápasů a na aktuálně šestou Mladou Boleslav ztrácí jen dva body. Slovácko čeká na výhru už pět utkání a kleslo na dvanáctou příčku.

Zlín - Olomouc 0:2

Zlín nezvládl druhý zápas s týmy, které se na něj dotahují ze skupiny na 7. až 10. místě. Před reprezentační pauzou "Ševci" padli s Libercem, nyní doma prohráli s Olomoucí 0:2. Utkání 26. kola první fotbalové ligy rozhodli Jakub Yunis a Milan Lalkovič. Zlín tak klesl na sedmou příčku, opustil elitní šestku a potřetí doma na jaře nedal gól.

Karviná - Ostrava 2:0

Baník dál potvrzuje tragickou jarní formu. Ostravským se nedařilo ani na hřišti poslední Karviné, kde za celý zápas nedokázali ani jednou vystřelit na branku a po zásluze prohráli 0:2. První výhru si tak ve druhém utkání na lavičce Karviné připsal František Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Karviná - Baník Ostrava

Hlavní zprávy

Nejčtenější články