Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Opava znovu přikovala Duklu ke dnu tabulky. Oba týmy dohrávaly v deseti

Opava zvládla utkání, v němž se žlutými kartami nešetřilo. Slezští fotbalisté v 26. kole první fotbalové ligy přehráli 2:0 Duklu Praha. O tři body se postarali forvard Tomáš Smola a záložník Bronislav Stáňa. Červené karty po dvou žlutých obdrželi Jan Žídek a Ivan Ostojič. Pražský celek je nyní opět poslední – o bod za Karvinou.

Radost fotbalistů Opavy ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Domácí začali dobře. Už po šesti minutách hry si na Zavadilův přímý kop naskočil Jurečka, jeho hlavičku Rada vyrazil před sebe a Smola zády k bráně dopravil balon do sítě.

"Jurečka hlavičkoval, Rada to přede mne vyrazil a já ani nevím, jak jsem to tam dorazil. Jestli pravou šajtlí, nebo patou. Nevím, ale to je jedno. Hlavně, že to skončilo v bráně," popsal Smola svou osmou ligovou branku v sezoně.

Vzápětí mohli Slezané vedení navýšit. Zavadil centroval opět z podobné pozice na Smolu, ten však zblízka hlavičkoval nad bránu. Dukla držela balon, jenže se nedokázala probít do zakončení. Po půlhodině to zpoza šestnáctky zkusil González, ale míč poslal nad opavskou bránu.

Pak přišla pro domácí velká komplikace. Žídek fauloval Douděru, dostal druhou žlutou a červenou kartu a zápas pro něj skončil. V závěru první půle Janetzkého přízemní ránu skvěle zlikvidoval brankář Rada, na druhé straně pokus Hadaščoka gólman Fendrich vytěsnil na roh.

Krátce po změně stran šla do deseti i Dukla. Ostojič sáhl na Jurečku a po druhé žluté kartě byl v 53. minutě vyloučen. "Klíčovým momentem byla nedisciplinovanost Ostojiče. Přitom o přestávce jsme si říkali, abychom si na tohle dávali pozor. Z mého pohledu je to porušení týmové disciplíny," prohlásil trenér Dukly Roman Skuhravý.

Paradoxně to byl dejvický tým, kdo byl v dalších okamžicích blíž gólu. Raspopovič přízemním centrem našel Gonzáleze, který z dobré pozice pálil bez přípravy vedle pravé tyče.

Krátce nato se Pražané dožadovali pokutového kopu po pádu Holendy, ale rozhodčí Orel daný zákrok nevyhodnotil jako penaltový a Hadaščok svou hlavičku nenasměroval mezi tyče.

Následně Opavě vyšlo střídání. Stáňa byl na trávníku sotva minutu, když mu Jurečka naservíroval ideální přihrávku do malého vápna a opavský záložník v 72. minutě upravil na konečných 2:0.

Opava vyhrála poprvé po šesti kolech, Dukla venku nebodovala počtvrté za sebou. "Kdo neviděl tento zápas, neuvěří, jak ho mohla Dukla prohrát. Klukům nemám moc co vyčíst," podotkl Skuhravý.

Do Opavy se vrátil poprvé od záříjové odchodu a následného přesunu do Dukly. "Domácím závidím hřiště, na takovém jsme ještě nehráli. To, že jsou tady skvělí fanoušci, je jasná věc. Jsem rád, že zápas proběhl tak, jak proběhl. Ke zdejším fanouškům mám úctu a myslím, že ji nyní projevili také oni," uvedl kouč Pražanů.

26. kolo první fotbalové ligy:

SFC Opava - Dukla Praha 2:0 (1:0)

Ohlasy po utkání 26. kola první fotbalové ligy SFC Opava - Dukla Praha (2:0):

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Pro nás to bylo hodně důležité utkání. Standardkami jsme si vytvořili tlak a hned se nám podařilo dát gól, kdy se svým důrazem prosadil Smola. Pak nás Dukla přikovala k vlastní šestnáctce. Držela balon a my jsme měli problém s přechodovou fází. Nedařilo se nám přesně rozehrát, a pak navíc přišel stěžejní okamžik, kdy se nechal vyloučit Honza Žídek. O to těžší to bylo a dominance Dukly byla ještě větší. Odbránili jsme několik centrů a podržel nás i Vilda Fendrich. Ve druhé půli se nám ulevilo, když rozhodčí vyloučil Ostojiče a síly se vyrovnaly. Dukla ale dál prokazovala sílu na míči. Povedlo se nám střídání, Stáňa přidal druhý gól a pak už jsme se soustředili na dobrou organizaci hry v obranné fázi. Bylo to nervózní a vydřené utkání, o to víc si cením, jak kluci mákli a semkli se. Doufám, že nám tohle vítězství pomůže do dalších zápasů."

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Do zápasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme nechtěli. Měli jsme pět šest faulů, nefaulů a domácí se dostali do své silné zbraně –standardních situací. Jednu z nich jsme nedohráli a prohrávali jsme 0:1. Od té doby jsme hráli my a snažili jsme se o to, abychom korigovali výsledek. Chtěli jsme tady uspět. Šance, které jsme si vypracovali, jsme ale neproměnili. Domácí jsou silní v útočném vápně a my jsme tam nechali skočit balon a dostali jsme gól na 2:0."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články