Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Teplice porazily Slovácko 2:0 a živí naději na elitní šestku

Fotbalisté Teplic navázali po reprezentační přestávce na výhru nad Plzní a v domácím prostředí porazili Slovácko 2:0. O vítězství domácích rozhodli už v prvním poločase nejlepší střelec týmu Jakub Hora a Jan Kuchta. Teplice vyhrály třetí z posledních čtyř zápasů a na aktuálně šestou Mladou Boleslav ztrácí jen dva body. Slovácko čeká na výhru už pět utkání a kleslo na dvanáctou příčku.

Jan Kuchta se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Zatímco hosté v úvodu zápasu zaváhání domácí obrany potrestat nedokázali, tepličtí hráči v deváté minutě chybu gólmana Trmala využili.

Brankář Slovácka vyběhl pro míč až k autové čáře, ale odkopem po zemi našel jen Horu, který poslal míč do prázdné branky.

Nejlepší střelec domácích skóroval ve čtvrtém utkání za sebou a celkově si připsal desátý zásah v sezoně.

Tepličtí pokračovali dál v aktivitě, ke které jim pomáhala i nedůrazná obrana Slovácka. V 15. minutě zvýšil na 2:0 Kuchta, který ještě na podzim nastupoval právě za tým z Uherského Hradiště.

Vzápětí mohli domácí přidat třetí branku, ale střelu osamoceného Jindráčka srazil na roh Daníček.

Ve 38. minutě zahrozilo Slovácko, jenže Sadílek, který šel ze strany sám na Grigara, teplického brankáře neprostřelil.

Hostům vyšel i vstup do druhého poločasu, ale z aktivity žádnou šanci nevytěžili. Naopak Trmal musel vytáhnout dobrý zákrok proti dalekonosné střele Žitného.

V úplném závěru mohl ještě snížit Sadílek, ale jeho střelu na poslední chvíli srazil na roh Kučera.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)

Branky: 9. Hora, 15. Kuchta. Rozhodčí: Matějček - Šimáček, Pfeifer. ŽK: Kučera, Hora, Shejbal (všichni Teplice). Diváci: 2626.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka - Hora, Kučera, Trubač (85. Hošek), Žitný (77. Bezdička) - Jindráček, Kuchta (39. Radosta). Trenér: Hejkal.

Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Šimko - Navrátil (46. Zajíc), Havlík (76. Harba), Daníček, Sadílek, Kalabiška - Hološko (61. Rezek). Trenér: Svědík.

Ohlasy trenérů:

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, chtěli jsme hrát nahoře, napadat stopery i brankáře, což se nám při prvním gólu povedlo. Druhý gól padl z nacvičené situace, pak hosté převzali aktivitu a jsem rád, že jsme do přestávky neinkasovali. O poločase jsme si řekli, že vedení 2:0 je ošemetné a nesmíme proto dostat gól. Až na pět minut, kdy tam Slovácko mělo nějaké náznaky, tak jsme si s tím poradili velmi dobře."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Podali jsem velice slabý výkon. Abychom tady mohli pomýšlet na body, museli bychom podat po všech stránkách rozdílný výkon. Někteří hráči si musí uvědomit, že hrajeme o záchranu a že takhle se k zápasu nepřistupuje. Teplice vyhrály zaslouženě, zápas rozhodly v první čtvrthodince a pak už se nedělo nic zásadního. My jsme do utkání nepřispěli vůbec ničím a musíme se hlavně vzpamatovat a vzít si z toho, že takhle se za Slovácko nehraje."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články