Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 26. KOLA: Plzeň ztratila body v Jablonci a Slavii už má za zády. Karviná šokovala Baník

Lídr tabulky ztratil. Fotbalisté Plzně ve 26. kole první ligy pouze remizovali na hřišti Jablonce 0:0, a Slavia po výhře nad Českými Budějovicemi 1:0 přiblížila na jediný bod. Třetí Sparta nevypadla z role v Mladé Boleslavi, kde vyhrála 3:0. Nečekanou prohru zaznamenal ostravský Baník, který v derby padl s poslední Karvinou 1:3. Na čtvrté místo se díky tomu posunulo Slovácko, které po obratu zdolala Bohemians 1905 2:1. Zápas v Teplicích otočil i Hradec Králové a je šestý. Hned za ním je Olomouc, která porazila 1:0 Liberec a předstihla ho v tabulce.

Plzeňský Jan Kopic (vpravo) a Jaroslav Zelený z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec - Viktoria Plzeň 0:0

Po čtyřech výhrách v řadě fotbalisté Plzně narazili. Lídr tabulky pouze remizoval na půdě Jablonce 0:0.

Slavia - České Budějovice 1:0

Úkol splněn. To si mohli říct fotbalisté Slavie, kteří z velkého tlaku v zápase s Českými Budějovicemi vytěžili jen jediný gól, kterým Lingr po přestávce rozhodl o tom, že obhájce titulu snížil náskok vedoucí Plzně v tabulce na jediný bod. Favorit si zkomplikoval závěr zápasu, který dohrával bez vyloučeného Talovierova.

Baník Ostrava - Karviná 1:3

Zatímco proti týmům, s kterými bojuje o udržení, se fotbalistům Karviné příliš nedaří, proti favoritům je to na jaře jiná písnička. Slezané si vyšlápli po Slavii na ostravský Baník, který v derby zdolali nečekaně 3:1 na jeho půdě. Druhý triumf v ročníku ale nic nemění na tom, že svěřenci kouče Bohumila Páníka zůstávají jasně poslední.

Mladá Boleslav - Sparta 0:3

Góly Čvančary a Vitíka už ve 25. minutě určily osud zápasu. V něm měli hosté z Prahy mírně navrch a boleslavský celek v prvním poločase před jejich brankou příliš nebezpečí nezpůsobil. Po přestávce se ale několikrát sparťanský brankář Heča vytáhl a když byl už nakonec překonaný, VAR odhalil ofsajd. V nastaveném čase pak potvrdil výhru hostů Krejčí mladší třetím gólem.

Bohemians 1905 - Slovácko 1:2

Vstup do zápasu neměli dobrý a už v deváté minutě prohrávali. Fotbalisty Slovácka to však nezlomilo a byli to oni kdo v utkání 26. kola první ligy v Ďolíčku nakonec slavil. Moravský celek střetnutí s Bohemians 1905 otočil a vyhrál 2:1. V tabulce poskočil na čtvrté místo, naopak Pražané už pět zápasů čekají na plný bodový zisk.

Zlín - Pardubice 4:1

Po třech porážkách v řadě zabrali v pravou chvíli. Fotbalisté Zlína doma v souboji dvou celků ze spodních pater tabulky rozstříleli Pardubice 4:1 a vzdálili se od pozic znamenající účast v baráži o udržení. Dvěma góly k tomu pomohl Vukadin Vukadinovič. Naopak Východočeši zůstávají předposlední a přiblížila se jim Karviná.

Teplice - Hradec Králové 1:2

Teplický celek vtrhl do jarní části ligy jako vítr, ale nyní začíná ztrácet. V zápase s ambiciózním týmem Hradce Králové sice vedl už v šesté minutě gólem Ledeckého, jenže za pět minut vyrovnal z penalty Rada a v 76. minutě otočil zápas Král. Teplice tak prohrály třetí zápas za sebou a jsou třetí od konce tabulky. Šestý Hradec bodoval ve třetím zápase po sobě a podruhé vyhrál.

Olomouc - Liberec 1:0

Zápas týmů ze středu tabulky, kterému by asi lépe slušela remíza, rozhodl už ve 25. minutě gól olomouckého Navrátila. Liberecký celek tak na jaře podruhé nebodoval a je osmý. Olomouc, která jej přeskočila v tabulce díky lepšímu skóre, vyhrála druhý zápas za sebou a bodovala už ve čtvrtém.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články