Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

SOUHRN 25. KOLA: Slavia padla v Liberci, Plzeň se osamostatnila na špici

Plzeň ve 25. kole první ligy doma udolala v dlouhém oslabení Teplice 1:0 a poskočila do čela tabulky o tři body před Slavii, která překvapivě prohrála v Liberci. Na rozdíl šesti bodů se tak na sešívané dotáhla třetí Sparta, která si poradila s Pardubicemi. Ostrava po bezbrankové remíze na Slovácku uhájila v přímém souboji čtvrté místo. Suverénně poslední Karviná prohrála doma s Olomoucí. Bohemians 1905 remizovali s Mladou Boleslaví 2:2 a nováček z Hradce Králové porazil Zlín 2:1.

Peter Olayinka
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:0

Vlastní gól Petera Olayinky ze 13. minuty rozhodl o druhé jarní ligové porážce pražské Slavie. Červenobílí podlehli Liberci 0:1, ačkoliv domácí hráli většinu zápasu bez vyloučeného Lukáše Štetiny a ani jednou nevystřelili na branku. Na těžkém terénu slavila úspěch obětavá obrana Slovanu, slávisté si vyjma tyče střídajícího Yiry Sora a břevna Tomáše Holeše v nastaveném čase nevytvořili vyloženou šanci.

Sparta - Pardubice 3:1
Dlouho se Sparta na domácí půdě nemohla prosadit proti předposledním Pardubicím, přestože měla velké množství dobrých šancí, střelecky se jí nedařilo. Smůlu nakonec protrhl v 60. minutě Ladislav Krejčí mladší, který poslal Spartu do vedení. V samotném závěru utkání pak padly ještě tři branky a Letenští tedy nakonec mohli slavit výhru 3:1.

Karviná - Sigma Olomouc 1:2

Karviná zůstává dál přikovaná u dna nejvyšší fotbalové soutěže a nic na tom nezměnilo ani domácí utkání proti Olomouci. Sigma si odváží z Karviné tři body za výhru 2:1 a na desátém místě tabulky tak navyšuje svůj odstup od skupiny o záchranu na pět bodů.

České Budějovice - FK Jablonec 2:0

První vítězství v jarní části zapsali ve 25. kole fotbalisté Českých Budějovic. Na Střeleckém ostrově porazili Jablonec 2:0. Skóre otevřel Benjamin Čolič a konečný výsledek stanovil těsně před přestávkou Michal Škoda. Dynamo se proto posunulo na sedmé místo, soupeř ze severu Čech po zimní pauze poprvé padl a je třináctý.

Slovácko - Ostrava 0:0

Slovácko remizovalo s Ostravou bez branek a stejně jako soupeř bodovalo v lize počtvrté za sebou. Baník před výtečnou kulisou zaplněného stadionu uhájil čtvrté místo v tabulce před Slováckem zásluhou lepšího skóre, ale se svým soupeřem v boji o pohárové poháry bude mít po podzimní domácí porážce 1:2 horší bilanci vzájemných zápasů.

Plzeň - Teplice 1:0

Plzeň doma udolala Teplice 1:0, na konci prvního poločasu rozhodl z penalty Jean-David Beauguel. Jeho spoluhráč Milan Havel byl ještě před pauzou vyloučen. Čtvrt hodiny před koncem sice vyrovnal Žák, branka ale kvůli diskutabilnímu ofsajdu neplatila.

Hradec Králové - Zlín 2:1

Hradec Králové porazil Zlín 2:1 a v nejvyšší soutěži zvítězil po osmi zápasech. V domácím azylu "Votroků" v Mladé Boleslavi se v úvodní čtvrthodině za Východočechy trefili Dominik Soukeník a z penalty Filip Kubala, který poté další pokutový kop neproměnil. V 62. minutě snížil střídající Rudolf Reiter.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:2

Smírně se rozešli pražští Bohemians a hráči Mladé Boleslavi. Přestože domácí Klokani dvakrát v utkání vedli, duel až k vítězství nedotáhli a nakonec se museli smířit s remízou 2:2. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a ve druhém utkání po sobě remizovali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články