Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 24. KOLA: Plzeň dostala výprask na Spartě a Slavia uniká, Sigma prodloužila vítěznou sérii

Šlágr 24. kola nejvyšší soutěže měl jasného vítěze. Sparta na Letné v souboji třetího s druhým rozstřílela Plzeň 4:0 a přiblížila se jí v tabulce na osm bodů. Zaváhání Viktorie navíc využila vedoucí Slavie a po demolici Baníku 4:0 se jí vzdálila na šest bodů. Před trápící se Ostravu se do elitního kvarteta prosmýkl Jablonec zásluhou obratu 2:1 s Teplicemi a doma uspěli také fotbalisté Zlína, Mladé Boleslavi a Olomouce.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0

Zaváhání Plzně využili naplno. Fotbalisté Slavie na svém hřišti rozstříleli ostravský Baník 4:0 a Viktorii v čele tabulky odskočili na šest bodů. Pražané zvítězili i přes neproměněnou penaltu Miroslava Stocha. Hosté za celé utkání nevystřelili na branku a prohráli potřetí v řadě.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 4:0

Očekával se vyrovnaný souboj, místo toho šlo o jasnou záležitost. Fotbalisté Sparty potvrdili jarní formu a rozstříleli Plzeň 4:0. Pražané se svému soupeři přiblížili v tabulce na rozdíl osmi bodů. Vítěznou branku zaznamenal Adam Hložek a v 16 letech, sedmi měsících a 15 dnech se stal nejmladším střelcem nejvyšší soutěže. Duel poznamenaly i nepokoje v kotli Viktorie, která dohrála v desíti.

Zlín - Dukla Praha 2:1

Jelikož mu dvojzápasový trest ještě nezačal platit, mohl Tomáš Poznar naskočit v základu Zlína a stal se klíčovou postavou při výhře 2:1 doma nad pražskou Duklou. Nejprve byl v souboji, při kterém si Ivan Ostojič dal vlastní gól, a sám navíc v šesté nastavené minutě rozhodl o triumfu ševců z penalty.

Opava - Slovácko 2:2

Bláznivé utkání málem dopadlo pro Opavu špatně, nakonec se Slováckem remizovala 2:2. Už v první minutě poslal slezský celek do vedení Bronislav Stáňa, navíc od 21. minuty hrálo Slovácko bez vyloučeného Dominika Janoška. Jenže trefy Lukáše Sadílka a Jaroslava Diviše překvapivě obrátily vývoj zápasu a remízu musel zachraňovat až forvard Tomáš Smola.

Mladá Boleslav - Příbram 2:0

Po neproměněné penaltě Nikolaje Komličenka z prvního poločasu to dlouho vypadalo, že fotbalisté Mladé Boleslaviproti Příbrami nečekaně ztratí body. Severočechy však v závěru zachránili jiní. Po trefách Tomáše Ladry a Murise Mešanoviče porazili soupeře, který hrál téměř celý zápas v desíti, 2:0 a drží si jarní neporazitelnost.

Karviná - Bohemians 1905 0:3

Zatímco doma se trápí, venku se ukazují v úplně odlišném světle. Fotbalisté Bohemians 1905 na soupeřových hřištích vyhráli podruhé v řadě. Ve veledůležitém boji týmů z konce tabulky porazili Karvinou 3:0. Domácí, kteří dohrávali v desíti, nevyhráli pošesté v řadě a na čtrnácté Pražany nyní z patnácté příčky ztrácí už osm bodů.

Jablonec - Teplice 2:1

Teprve druhou ligovou výhru v novém roce uhrál ambiciózní Jablonec. Tým, který v minulém kole trápil Plzeň (0:1) a předtím padl v nastaveném čase v Mladé Boleslavi (0:1), porazil Teplice 2:1. Jablonec ale musel otáčet výsledek, protože hosté vedli, ale nakonec po dvou zápasech přece jen našel střelce, přeskočil v tabulce Ostravu a je minimálně do neděle čtvrtý.

Olomouc - Liberec 2:1

O sérii bez inkasovaného gólu sice přišli, ale vítěznou šňůru protáhli o čtvrté utkání. Fotbalisté Olomouce porazili v dohrávce 24. kola nejvyšší soutěže Liberec 2:1 a posunuli se na deváté místo v tabulce. Slovan, který byl na Andrově stadionu aktivnější a vypracoval si i více šancí ke skórování, odjede z Hané bez bodu. V dresu domácích vstřelili gól Vít Beneš a Martin Nešpor, trefu hostujícího celku obstaral před koncem Libor Kozák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články