Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec s Teplicemi prohrával, ale nakonec našel střelce a body nechal doma

Teprve druhou ligovou výhru v novém roce uhrál ambiciózní Jablonec v úvodním zápase 24. kola. Tým, který v minulém kole trápil Plzeň (0:1) a předtím padl v nastaveném čase v Mladé Boleslavi (0:1), porazil Teplice 2:1. Jablonec ale musel otáčet výsledek, protože hosté vedli, ale nakonec po dvou zápasech přece jen našel střelce, přeskočil v tabulce Ostravu a je minimálně do neděle čtvrtý.

Tomáš Grigar
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Jablonec znamená nebezpečí pro každého v lize, ale potřebuje střelce jako sůl. To přiznal před zápasem i trenér Rada. A ten se dočkal až na začátku druhé půle, kdy se trefil agilní Vatejelu, jemuž poslal míč proti noze ve vápně Teplic Sobol.  

To už ale vyrovnával jen na 1:1, když předtím křížná střela Moulise na nerovném terénu proskákala brankáři Hrubému k levé tyči. Na 2:1 pro Jablonec dával Sobol, který trefil pravou šibenici poté, co k němu prošel míč původně mířící na obsazeného Doležala. "Můj gól na zadní tyč? Trenér mě stále nutí, abych tak střílel, dnes to vyšlo, ale body to bohužel nepřineslo." konstatoval střelec teplického gólu.

Jablonečtí hráči měli většinu zápasu převahu v poli, ale zkušený gólman Grigar v brance hostů dlouho žádnou prekérku řešit nemusel. Až v závěru poločasu se zapotil po dorážkách Holeše a Sobola a pak, když si centru Acosty málem srazil do své branky. Po přestávce už měl víc práce, třeba když zlikvidoval tutovku Břečky, který už se marně těšil, že oslaví třetí gól.   

První zahrozili hosté, kteří měli problém se sestavou, proti výhře nad Opavou museli udělat pět změn a ani lavičku náhradníků neobsadili komplet. Ale po rohu už ve třetí minutě vypálil z první Žitný – brankář Hrubý proplachtil pod balonem, ale za ním jej vyhlavičkoval z brankové čáry Považanec. Ale kromě Moulisova gólu už pak gólmana Hrubého moc nevystrašili.

Teplický záložník Pavel Moulis litoval, že se jeho týmu nepodařilo udržet vedení delší dobu. "Domácí se paradoxně nejvíc zvedli po našem gólu. Je jen škoda, že jsme nedokázali zachovat víc klidu a udržet vedení delší čas, abychom to soupeři zkomplikovali. Už jsme nedokázali víc zakombinovat, ono to ostatně na tom terénu ani moc nešlo," řekl. 

Střelec prvního gólu vítězů Bogdan Vatajelu konstatoval, že to byl ohromně těžký zápas. "Vůbec nezáleží na tom, že byl soupeř o několik hráčů oslaben. My jsme působili v prvním poločase tak nějak zakřiknutě, ale po přestávce jsme se zlepšili, i když jsme rychle inkasovali. Dokázali jsme však rychle reagovat, vyrovnat a vyhráli snad zaslouženě. Jsem rád, že jsem se znovu trefil a pomohl svému týmu k zaslouženému vítězství," řekl rumunský záložník. 

FK Jablonec - FK Teplice 2:1 (0:0)

Branky: 53. Vatajelu, 74. Sobol - 47. Moulis. Rozhodčí: Berka - Hájek, Caletka. ŽK: Holeš - Grigar, Jeřábek, Kučera. Diváci: 1729.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Acosta (78. Jovovič), Trávník (58. Kratochvíl), Považanec (90. Kubista), Vatajelu - Doležal. Trenér: Rada.

Teplice: Grigar - Jeřábek, Čmovš, Shejbal - Hyčka, Soungole, Žitný (78. Švejda), Kučera, Moulis (82. Bezdička) - Jindráček, Kuchta (63. Radosta). Trenér: Hejkal.

Petr Rada (trenér Jablonce): "V minulých dvou zápasech jsme dostávali ze všech stran pochvaly za pěkný výkon, ale byli jsme bez bodu. Jsem rád, že dnes jsme opět vyhráli, i když se vítězství nerodilo zrovna jednoduše. Hostům sice chyběla řada hráčů, ale nebylo to zase tak moc znát, dokonce se dostali i do vedení. Prokázali jsme ale charakter, musím hráčům poděkovat, i když neříkám, že to byl optimální výkon. Dokázali jsme však zápas otočit a to se také cení. Rozhodovalo se na levé straně, kde se spolupráce Vatajelua se Sobolem vyvíjí velmi slibně. Pro oba byly góly oceněním jejich práce."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Předvedli jsme dnes zde, na co jsme měli. Škoda, že jsme alespoň neremizovali. Nebyli jsme tomu daleko, měli jsme vydržet alespoň 15 minut po našem gólu. Hned po vyrovnání jsem už ale tušil, že to bude složité. Škoda té situace při našem vedení, to jsme neměli podcenit. Po vyrovnání se domácí dostali do hry, a především z levé strany nám hodně zatápěli. V obou případech jde o velmi nadstandardní hráče, kteří dnes rozhodovali. Musíme zvednout hlavu, po návratu některých hráčů do sestavy to může být za týden zase lepší."


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články