Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bohemians se rozstříleli v pravý čas. V důležitém boji týmů ze dna vyhráli v Karviné

Zatímco doma se trápí, venku se ukazují v úplně odlišném světle. Fotbalisté Bohemians 1905 na soupeřových hřištích vyhráli podruhé v řadě. V rámci 24. kola první ligy ve veledůležitém boji týmů z konce tabulky porazili Karvinou 3:0. Domácí, kteří dohrávali v desíti, nevyhráli pošesté v řadě a na čtrnácté Pražany nyní z patnácté příčky ztrácí už osm bodů.

Radost fotbalistů Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Trenér fotbalového mužstva nemá často možnost hodnotit zápas venku po takovém skóre, takže jsem v dobrém rozpoložení. Máme teď náskok osmi bodů na předposlední místo, což je výborné," řekl trenér Bohemians Martin Hašek.

Důležité záchranářské utkání pro domácí začalo nejhůře, jak mohlo. Pražané hned z první akce udeřili. Na levé straně hřiště ve třetí minutě nacentroval Vaníček, do míče se krásně položil Koubek a hlavou ho poslal mimo dosah brankáře Berkovce. Devatenáctiletý útočník oslavil první ligovou branku v kariéře.

"Plán, se kterým jsme do utkání šli, se beze zbytku naplnil. Pozorně jsme bránili, eliminovali hru Karviné, která dává vysoké míče na Wágnera a ve větším množství se cpe do vápna, a dali rychlý gól," uvedl Hašek.

"Nevyšel nám úvod, okamžitě jsme inkasovali a pak se to neslo v negativním duchu. Přemýšlel jsem nad tím, proč inkasujeme tak brzy, a nevím. Ale nemyslím si, že by to bylo koncentrací," dodal trenér Slezanů Norbert Hrnčár.

Karvinští se z šoku vzpamatovávali postupně. Ve 13. minutě se jim povedlo srovnat, když Wágner uklidil centr Čoliče do brány, jenže asistent rozhodčího odmával ofsajd a gól neplatil. "Klokani" mohli vedení pojistit po čtvrthodině hry, kdy Reiter oslovil přihrávkou Pokorného, ten ale z deseti metrů nikým neatakován minul.

Domácí se poté chopili iniciativy, ale naráželi na zformovanou defenzivu Bohemians, případně je brzdily vlastní nepřesnosti. Čoličův přímý kop skončil nad a poté opět udeřili hosté. V 35. minutě Vaníček střílel, tečovaný balon přistál u nohou Dostála a ten prostřelil bývalého gólmana Bohemians Berkovce. Hostující obránce se v lize trefil potřetí v kariéře.

Ve zbytku poločasu se na domácí hráče snášel z ochozů pískot a nesmělé skandování, kterým fanoušci vyzývali k odchodu trenéra Norberta Hrnčára. To zesílilo poté, co domácí v nastaveném čase první půle obdrželi třetí gól. Po rohovém kopu nacentroval Bartek přesně na hlavu Hůlky, kterého nechali domácí nekrytého. Bohemians dali za úvodní dějství více branek než za předchozích sedm kol.

V poločasové pauze udělal karvinský trenér Hrnčár hned dvě změny. Na trávník přišli Budínský a Lingr místo Faška s Ba Louaou. V 55. minutě hlavičkoval po rohu Krivák k tyči, ale hostující Fryšták byl připraven. Byla to zároveň poslední akce karvinského stopera, který následně uviděl za faul druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Domácí vrhli všechny síly do útoku. Po centru Lingra hosté neodvrátili balon do bezpečí, ale Čolič pálil z voleje nepřesně. Mimo mířil i Budínský a na víc se Karviná nezmohla.

"Po třetí brance bylo těžko s tím něco udělat. Do naší hry se vkradla křeč, a když neposlouchá hlava, nejdou ani nohy. Ono ten boj o záchranu není snadné ustát. Zase jsme selhali v defenzivě. A když chcete být úspěšní, tak si chyby vzadu nemůžete dovolit," konstatoval Hrnčár.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:3)

Branky: 3. Koubek, 35. Dostál, 45+3. Hůlka. Rozhodčí: Matějček - Blažej, Hock. ŽK: Krivák, Budínský, Čolič - Bartek, Vaníček. ČK: 57. Krivák. Diváci: 2336.

Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Rundič, Djordjevič - Moravec, Bukata, Faško (46. Budínský) - Ba Loua (46. Lingr), Wágner, Guba (60. Smrž). Trenér: Hrnčár.

Bohemians: Fryšták - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Ljovin, Vacek (64. Jindřišek), Bartek - Reiter, Koubek (74. Nečas), Vaníček (58. Vodháněl). Trenér: M. Hašek.

Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Dneska toho na hodnocení není moc. Nevyšel nám úvod, okamžitě jsme inkasovali a pak se to neslo v negativním duchu. Po třetí brance bylo těžko s tím něco udělat. Přemýšlel jsem nad tím, proč inkasujeme tak brzy, a nevím. Ale nemyslím si, že by to bylo koncentrací. Ono ten boj o záchranu není snadné ustát. Do naší hry se vkradla křeč, a když neposlouchá hlava, nejdou ani nohy. Co týmu chybí? Pracovali jsme v týdnu na tom, abychom byli schopni kombinovat vepředu a vytvářet si šance, ale zase jsme selhali v defenzivě. A když chcete být úspěšní, tak si chyby vzadu nemůžete dovolit."

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Trenér fotbalového mužstva nemá často možnost hodnotit zápas venku po takovém skóre, takže jsem v dobrém rozpoložení. Plán, se kterým jsme do utkání šli, se beze zbytku naplnil. Pozorně jsme bránili, eliminovali hru Karviné, která dává vysoké míče na Wágnera a ve větším množství se cpe do vápna, a dali rychlý gól. To se povedlo, a to se pak týmu už hraje dobře. Víceméně jsme to kontrolovali, přidali další gól a v době, kdy jsme už pomalu odcházeli do kabin, vybojovali rohový kop a sehráli ho perfektně. Pak jsme se snažili jen soustředit na to, abychom to udrželi. Možná jsme se mohli více tlačit do vápna, ale jsme šťastní. Máme teď náskok osmi bodů na předposlední místo, což je výborné."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články