Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 21. KOLA: Slavia otočila šlágr na Slovácku, Jablonec zabral v Opavě. Kozel po dalším zaváhání Baníku skončil

Boj o pohárové příčky nabývá na dramatičnosti. V 21. kole první fotbalové ligy prohrálo po devíti zápasech Slovácko, které neudrželo poločasové vedení proti vedoucí Slavii. Čtvrtý Jablonec, jenž po čtyřech utkáních bez výhry uspěl 1:0 v Opavě, na čtvrté příčce ztrácí na Moravany znovu jen bod. Liberec díky výbornému prvnímu poločasu s Pardubicemi jasně zvítězil 4:1. Uspěla i Plzeň, která porazila Brno 1:0. Baník Ostrava pouze remizoval s Teplicemi 1:1, na což doplatil trenér Luboš Kozel, jenž byl následně vedením klubu odvolán. Poprvé na jaře vyhrála Mladá Boleslav, když si poradila s Karvinou 2:0.

Miloš Kratochvíl z Jablonce se kryje před opavským Jossem Didibou
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slovácko - Slavia 2:3

Slavia od loňské jarní porážky na Slovácku v lize bodovala ve 33 utkáních za sebou, její série ale mohla na stejném místě také skončit. Pražané ve šlágru 21. kola dvakrát prohrávali, v druhém poločase ale výsledek góly Stancia a střídajícího Lingra otočili. Domácí našli přemožitele po devíti zápasech a zůstali třetí, obhájci titulu vedou tabulku už o 11 bodů.

Liberec - Pardubice 4:1

Tři góly za pětadvacet minut a bylo rozhodnuto. V předehrávce 21. kola fotbalové ligy Liberec skvělým začátkem vyřídil souseda v tabulce a po výhře 4:1 se posunul o skóre na čtvrté místo před svého rivala ze sousedního Jablonce. Za vítěze po pohledných akcích dvakrát skórovali Sadílek a Karafiát. Pardubice, které se po poločase herně zvedly, za stavu nedaly penaltu, ale neúspěšný střelec Huf pak alespoň snížil na konečných 1:4. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Opava - Jablonec 0:1

Smolný zápas zažila Opava. Slezané doma prohráli těsně 0:1 v 21. kole první fotbalové ligy s Jabloncem, ovšem nemuseli z utkání odejít bez bodu. Po trefě Martina Doležala mohl srovnat v 73. minutě Tomáš Smola. Jeho hlavička směřovala do branky, jenže míč do sítě ještě usměrnil Aleš Nešický, který byl v ofsajdu. Severočeši zvítězili po čtyřech utkáních bez plného bodového zisku. Opava nenavázala na minulé vítězství v Českých Budějovicích, po dvou kolech nebodovala a zůstala poslední.

Ostrava - Teplice 1:1

Fotbalisté Teplic po utkání se Slavií vybojovali další remízu 1:1. V Ostravě ovšem měli blízko i k výhře. V duelu 21. kola jim tři body však sebrala penalta pro domácí, kterou v 87. minutě proměnil stoper Patrizio Stronati. Mizérii obou týmů vystihují následující fakta - Ostrava čtyři z posledních pěti kol nevyhrála, Teplice na jaře nezvítězily.

Bohemians 1905 - České Budějovice 1:1

Už to vypadalo na to, že všechny body zůstanou ve vršovickém Ďolíčku, nakonec se ale Bohemians 1905 rozešli ve 21. kole první ligy s Českými Budějovicemi nerozhodně 1:1. Domácí Pražany poslal do vedení v 72. minutě David Bartek, ale deset minut před koncem srovnal z penaltového kopu Benjamin Čolič. Jihočeši si tak udrželi šestibodový náskok před soupeřem.

Brno - Plzeň 0:1

Západočeši udolali Brno až díky útočníkovi Jeanu-Davidovi Beauguelovi, jenž se prosadil dvacet minut před koncem a rozhodl o těsné výhře 1:0. Plzeň tak navázala na vítězství s Bohemians a na dálku udržela krok se čtvrtým Jabloncem, na který ztrácí pět bodů.

Olomouc - Zlín 0:1

Zlín po třinácti letech uspěl na Andrově stadionu. Zápas rozhodl ve 23. minutě proměněným pokutovým kopem Roman Potočný. "Ševci" vyhráli podruhé za sebou a poskočili na 11. místo tabulky. Olomouc doma v lize neskórovala poprvé od loňského června.

Mladá Boleslav – Karviná 2:0

Boleslav poprvé na jaře vyhrála. Tři body doma nad Karvinou zajistila proměněná penalta Tomáše Ladry v 19. minutě, ve 27. minutě se pak trefil Jaromír Zmrhal. Domácí byli v první půli výrazně lepší a ve druhé měli utkání pod kontrolou. Nejlépe o tom vypovídá fakt, že hosté nevyslali střelu na bránu. Boleslav vyskočila z pásma sestupu na 15. místo, Karviná je na 12. pozici.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články