Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jablonec po čtyřech duelech vyhrál v Opavě, Smolovi vzal srovnání spoluhráč

Smolný zápas zažila Opava. Slezané doma prohráli těsně 0:1 v 21. kole první fotbalové ligy s Jabloncem, ovšem nemuseli z utkání odejít bez bodu. Po trefě Martina Doležala mohl srovnat v 73. minutě Tomáš Smola. Jeho hlavička směřovala do branky, jenže míč do sítě ještě usměrnil Aleš Nešický, který byl v ofsajdu. Severočeši zvítězili po čtyřech utkáních bez plného bodového zisku. Opava nenavázala na minulé vítězství v Českých Budějovicích, po dvou kolech nebodovala a zůstala poslední.

Utkání Opava – Jablonec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Jsme v těžším období. Nezvládli jsme hlavně Slovácko, navíc Opava byla posilněná vítězstvím v Budějovicích. Potřebovali jsme body, teď máme 14 dní pauzu, protože máme odložený zápas se Spartou," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Oběma týmům se do zahajovací jedenáctky vrátili kapitáni. V domácí sestavě nechyběl uzdravený Žídek, v hostující pak Hübschman. Opavští začali aktivně. Byl to právě kapitán Žídek, který se v úvodu dostal do zakončení, ale jablonecký gólman Hanuš míč po jeho střele chytil.

V 18. minutě po standardce Nešického číhali na zadní tyči Žídek s Březinou, ani jeden z nich ovšem na balon nedosáhl. V závěru vyrovnané první půle zahrozili i hosté. Hübschman nezakončoval z jednoduché pozice, ale balon po jeho střele skončil jen těsně nad břevnem.

"Jablonec první poločas neměl žádnou šanci, i když náš výkon nebyl podle představ. Nicméně jsme se dostali do šance, Žídek měl tutovou hlavičku, ale bohužel netrefil," litoval asistent trenéra Opavy Radoslav Kováč.

Krátce po změně stran mohli otevřít skóre domácí. K odraženému míči se dostal záložník Hellebrand, ovšem jeho prudkou ránu zblokovala jablonecká obrana.

Za chvíli udeřili na druhé straně Severočeši. V 51. minutě Podaný našel přesným centrem Doležala, kterému nechal spoustu prostoru Žídek, a jablonecký útočník hlavičkoval přesně k tyči. Připsal si první gól v jarní části sezony.

"Byla to docela těžká hlavička, jsem rád, že jsem to trefil tak k tyčce, že na to brankář nedosáhnul. Jsem rád, že jsem dnes pomohl týmu zase gólem. Ten gól jsem potřeboval. Doufám, že v tom budu pokračovat," uvedl Doležal.

Opavští krátce nato mohli srovnat. Míč po ráně od Smoly dorazil do prázdné brány střídající Dedič, jenže byl v ofsajdu a gól tak neplatil. Na druhé straně Fendrich zlikvidoval ránu Pleštila z ostrého úhlu.

Slezanům zřejmě nebylo souzeno skórovat. Po centru Kanii se v 73. minutě ke gólové hlavičce probil Smola, míč ještě před brankovou čárou dorazil do sítě Nešický, jenže z ofsajdové pozice.

"Po velmi dobré akci Smola hlavičkoval do brány, ale Nešický do toho nepochopitelně na brankové čáře sáhl a udělali jsme z toho ofsajd. To je na vysílání na Silvestra, tohle jsem dlouho neviděl," podotkl Kováč.

Jablonečtí už těsný náskok uhájili. Opava doma v lize popáté za sebou neskórovala. "Nepodařené výsledky na nás trochu ležely, ale přičítám to tomu, že jsme předtím hráli na horších terénech. Mám ohromnou radost, že jsme poprvé na jaře mohli hrát na takovémto skoro anglickém trávníku. Nikdo v lize lepší hřiště nemá, i já jsem měl chuť si zahrát," poznamenal Rada, který odkoučoval 400. utkání v české lize.

SFC Opava - FK Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 51. Doležal. Rozhodčí: Machálek - Horák, Lakomý - Marek (video). ŽK: Tiéhi, Didiba - Podaný, Krob. Bez diváků.

Sestavy:

Opava: Fendrich - Březina (46. Kania), Kulhánek, Didiba - Mondek (83. Hrabina), Nešický, Tiéhi, Hellebrand (63. Řezníček), Žídek - Smola, Rataj (46. Dedič). Trenér: Skácel.

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (76. Haitl), Kratochvíl, Považanec, Podaný (69. R. Hrubý) - Doležal (83. Schranz). Trenér: Rada.

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Měli jsme velký problém s Dolim (Doležalem), který to navíc ještě rozhodl. Ve středu zálohy jsme neměli odražené balony. Většinou jsme dobře začínali, tentokrát ne. Druhý poločas jsme prostřídali, zjednodušili jsme to, protože jsme to chtěli urvat. Uhrávali jsme ale málo soubojů. Pak nám po několika chybách dal Doležal strašně jednoduchý a zbytečný gól. Ke konci už jsme se do tlaku moc nedostali a prohráli jsme. Zápas byl dnes hratelný, ale porazil nás Doležal."

Petr Rada (trenér Jablonce): "První poločas to byl boj, do nějakých velkých situací jsme domácí nepustili. Druhý poločase jsme začali dobře. Přišla povedená akce od Považance, ten dal na Podaného a Doli dal branku. Dostali jsme do vedení a měli jsme ještě další dvě šance. Kdybychom se dostali do vedení 2:0, bylo by to klidnější. Pak měli šance domácí, branky nebyly uznané pro ofsajd. Při druhé brance to byla hloupost hráče, který to ještě dorážel. Závěr hráči uhráli chytře. Nepodařené výsledky na nás trochu ležely, i když v druhém poločase už jsme hráli lépe."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články