Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

SOUHRN 20. KOLA: Dominantní Slavia je k nezastavení. Plzeň opět ztratila a Jablonec se přiblížil

Překvapení nedopustili. Fotbalisté Slavie vyhráli 4:1 nad Českými Budějovicemi a po 20 kolech vedou tabulku s náskokem 16 bodů. Šlágr mezi Baníkem a Spartou skončil nerozhodně 0:0. Před letenské mužstvo se proto na třetí místo posunul Jablonec, který v Mladé Boleslavi zvítězil 3:2. Vzhledem k zaváhání druhé Plzně s Teplicemi (1:1) už ztrácí na Viktorii jen tři body.

Fotbalisté Slavia Praha se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slavia Praha - České Budějovice 4:1 (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/plzen-reparat-po-porazce-na-slovacku-neslozila-a-doma-remizovala-s-teplicemi/5df559c6fccd259ea4633ace)

Veleúspěšný podzim zakončili s lehkostí sobě vlastní. Fotbalisté Slavie ve 20. kole jednoznačně porazili českobudějovické Dynamo 4:1 a opět odskočili druhé Plzni, která zaváhala s Teplicemi. Bilancí 2+1 se blýskl zkušený útočník Milan Škoda. Hosté po osmi zápasech našli přemožitele a v tabulce jim patří osmá příčka.

Plzeň - Teplice 1:1

Další ztrátu si v podzimní derniéře připsali fotbalisté Plzně. Před vlastními příznivci se totiž rozešli smírně s Teplicemi po výsledku 1:1 a na druhém místě už mají pouze tříbodový náskok před třetím Jabloncem. Na vedoucí Slavii ztrácejí propastných 13 bodů, sešívaní mají navíc utkání s Českými Budějovicemi k dobru. Teplice vstoupí do jara z jedenácté pozice.

Ostrava - Sparta Praha 0:0

Více než slušně zaplněný stadion ve Vítkovicích se v podzimní derniéře gólu nedočkal. Sparta podeváté za sebou nenašla přemožitele, ale s nerozhodným výsledkem 0:0 pravděpodobně spokojená nebude. Zejména v prvním poločase měli Pražané řadu příležitostí ke skórování, nicméně Jana Laštůvku nepřekonali a přezimují na čtvrtém místě. Baník doma podeváté v řadě neprohrál a otevře jarní část jako sedmý.

Mladá Boleslav - Jablonec 2:3

Ofenzivní duo Martin Doležal - Vladimir Jovovič se stalo x faktorem utkání 20. kola, ve kterém vyhrál Jablonec v Mladé Boleslavi 3:2. Český reprezentační útočník se v úvodní sedmnáctiminutovce prosadil dvakrát po přihrávkách černohorského spoluhráče, jenž před pauzou odpověděl na Buchovu korekci skóre. Muris Mešanovič sice v 71. minutě dokázal opět snížit, ale více už domácí nestihli. 

Liberec - Karviná 3:0

Úlohu favorita splnili fotbalisté Liberce bez vážnějších problémů. V podzimní derniéře deklasovali před vlastními příznivci Karvinou 3:0 a rázně odpověděli na předchozí nezdary se Sigmou a Slavií. Slezané už deset kol nezvítězili a přezimují na předposledním místě, Slovan na devátém.

Příbram - Slovácko 1:4

Střelecká exploze fotbalistů Slovácka v úvodu utkání víceméně rozhodla o vítězství hostujícího celku 4:1 v Příbrami. Na brzké zásahy Lukáše Sadílka, Jana Jurošky a Marka Havlíka navázal krátce po změně stran Tomáš Zajíc, konečný výsledek stanovil v 60. minutě domácí Adam Petrák. Klub z Uherského Hradiště se proto v neúplné tabulce posunul na šesté místo, středočeské mužstvo zůstane přes zimu poslední. 

Olomouc - Bohemians 1905 1:1

Vyrovnané utkání na Andrově stadionu skončilo mezi domácí Sigmou a Bohemians 1905 nerozhodně 1:1. Celek z české metropole sice poslal do vedení ve 30. minutě Milan Havel, ale Šimon Falta krátce po změně stran stanovil konečný výsledek. "Klokani" proto venku získali teprve druhý bod v aktuální ligové sezoně. 

Zlín - Opava 2:0

Třetím skalpem soupeře před vlastními příznivci v řadě uzavřeli fotbalisté Zlína podzimní část nejvyšší soutěže. Ve 20. kole totiž porazili Opavu 2:0. O oba góly Fastavu se postaral Antonín Fantiš, který tak navázal na trefu z minulého kola v Teplicích. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články