Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Gólová smršť Slovácka paralyzovala Příbram, která přezimuje poslední

Střelecká exploze fotbalistů Slovácka v úvodu utkání víceméně rozhodla o vítězství hostujícího celku 4:1 v Příbrami. Na brzké zásahy Lukáše Sadílka, Jana Jurošky a Marka Havlíka navázal krátce po změně stran Tomáš Zajíc, konečný výsledek stanovil v 60. minutě domácí Adam Petrák. Klub z Uherského Hradiště se proto v neúplné tabulce posunul na šesté místo, středočeské mužstvo zůstane přes zimu poslední. 

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slovácko v minulém kole zdolalo Plzeň 2:1 a v lize zvítězilo po čtyřech zápasech. Za dalším triumfem vykročilo v Příbrami hned od začátku a už ve 2. minutě skórovalo. Kapitán Hofmann odcentroval do vápna, Zajíc zpracoval míč pro Sadílka, který se nemýlil.

V 7. minutě udeřili hosté znovu po podobné situaci. Reinberkův centr z druhé strany propadl v šestnáctce až k Juroškovi, jenž se do míče opřel ze vzduchu a překonal gólmana Kočího.

Po čtvrt hodině navíc stáhl domácí obránce Kodr k zemi Hofmanna. Rozhodčí Lerch nařídil penaltu a Havlík pokutový kop s přehledem proměnil. "Dostáváme góly jak z okresního přeboru. Kdyby přijeli žáci Starého Města, tak nám tři góly dají také. Slovácko nás vyškolilo úplně ve všem," prohlásil příbramský kapitán Rezek.

Domácí si vytvořili první vážnější šanci až v 53. minutě, ale Voltr zblízka na brankáře Trmala nevyzrál. Hosté vzápětí předvedli Příbrami efektivitu v zakončení. Dlouhý centr našel na zadní tyči Kalabišku, který před branku nahrál skórujícímu Zajícovi.

Středočeši o chvíli později snížili. Balon po Rezkově centru doputoval až k dvacetiletému Petrákovi, jenž se ve třetím ligovém startu zapsal poprvé mezi střelce. Příbram skórovala po čtyřech utkáních v lize a okamžitě přidala druhou trefu, která však kvůli ofsajdu zakončujícího Škody neplatila.

Slovácko porazilo středočeského soupeře podeváté za sebou, venku v nejvyšší soutěži naplno bodovalo po předchozích dvou prohrách. Příbram prohrála počtvrté v řadě a s 36 inkasovanými góly má navíc nejhorší obranu v soutěži.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 1:4 (0:3)

Branky: 59. Petrák - 2. Sadílek, 7. Juroška, 16. Havlík z pen., 55. Zajíc. Rozhodčí: Lerch - Vaňkát, Ratajová. ŽK: Kodr, Kočí, Rezek - Reinberk. Diváci: 1268.

Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Nový, Cmiljanovič - Květ (33. Škoda) - Polidar, Petrák, Rezek, Zeman (33. Voltr) - Slepička (69. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Slovácko: Trmal - Reinberk (74. Šimko), Hofmann, Kadlec, Juroška - Havlík, Sadílek - Kalabiška, Hellebrand (68. Krejčí), Navrátil - Zajíc (78. Dvořák). Trenér: Svědík.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Velice špatně jsme vstoupili do zápasu, kdy jsme nechali dát Slovácku laciné góly. Nedohráli jsme situace a hráči, kteří u gólů byli, nechali svého hráče odskočit a zakončit, což se na téhle úrovni nemůže stát. Pak zápas zlomila penalta. Pokud byla fouknutá tato, měla být fouknutá i ta pět minut předtím na Nového, kdy byl zákrok daleko ostřejší. Pak bych tomu rozuměl, kdyby měl rozhodčí stejný metr na obě strany. Slovácko se dostalo do vedení 3:0 a zápas byl rozhodnutý. Snažili jsme se to okysličit. Ve druhém poločase jsme měli desetiminutovku, kdy jsme si nepohlídali ofsajdové postavení a mohli se nějakým způsobem dostat do hry. Slovácko zaslouženě vyhrálo. Musíme se divákům omluvit za vstup do utkání a první patnáctiminutovku, která byla z naší strany strašidelná."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Utkání se mi hodnotí příjemně, už jenom proto, že jsme měli opravdu velice dobrý vstup. V 16. minutě jsme vedli 3:0, spadl nám tam každý centr. Hru jsme měli pod kontrolou, jen jsme se měli víc tlačit do koncovky a ještě v prvním poločase přidat nějaké branky. Ve druhém poločase jsme přestali sbírat odražené balony a dostali jsme zbytečný gól po standardní situaci. Byla tam od nás hluchá patnáctiminutová pasáž, na kterou jsem reagoval střídáním. Příbram hrála na dva útočníky, tak jsme vyztužili prostředek Jirkou Krejčím a tlak Příbrami se eliminoval, naopak jsme si šance vytvářeli my. Bohužel jsme už žádnou další neproměnili. Jinak musím mužstvo pochválit, protože si za vítězstvím šlo a poslední dva zápasy odehrálo velice dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články