Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Doležal s Jovovičem řádili v Mladé Boleslavi a zajistili Jablonci skok před Spartu

Ofenzivní duo Martin Doležal - Vladimir Jovovič se stalo x faktorem předehrávky 20. kola, ve kterém vyhrál Jablonec v Mladé Boleslavi 3:2. Český reprezentační útočník se v úvodní sedmnáctiminutovce prosadil dvakrát po přihrávkách černohorského spoluhráče, jenž před pauzou odpověděl na Buchovu korekci skóre. Muris Mešanovič sice v 71. minutě dokázal opět snížit, ale více už domácí nestihli.

Martin Doležal z Jablonce (vpravo) oslavuje vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Severočeši (35 bodů) se proto minimálně do sobotního večera posunuli na třetí místo před Spartu (32 bodů), kterou čeká prestižní zápas v Ostravě. Klub z města automobilů (32 bodů) je v neúplné tabulce pátý, ale v případě vítězství ve zmíněném utkání ho může předstihnout Baník (30 bodů).

"Jsem šťastný, že jsme uhráli tři body. Poslední dva zápasy venku jsme udělali plný počet bodů, což nás hodilo do popředí tabulky. Vážíme si toho, protože v Boleslavi to byla po Slavii nedobytná tvrz, odkud se body nevozí," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Mladá Boleslav nastoupila bez hvězdného Nikolaje Komličenka, který v minulém duelu při porážce 2:5 na Spartě obdržel červenou kartu. Místo něho nastoupili v útoku Ladra s Mešanovičem, který zápas na Letné strávil na lavičce.

Jablonec se poprvé prosadil v 9. minutě. Domácí na útočné polovině ztratili míč a hosté rychle přenesli hru na opačnou stranu. Jovovič vyslal za obranu Doležala, jenž si v souboji poradil s Hubínkem a zakončil chladnokrevně k tyči. Nepříznivý stav se pokusil zlomit Ladra, ale střelu zpoza vápna umístil vedle.

V 17. minutě se mladoboleslavská obrana špatně domluvila, Jovovič postrčil balon na Doležala, který přízemní ranou zaznamenal desátý gól v ligové sezoně, díky čemuž se dotáhl na čelo tabulky nejlepších střelců.

Středočeši odpověděli za tři minuty. Bucha si na hranici šestnáctky přehodil míč na levou nohu a s pomocí teče jednoho z jabloneckých hráčů překonal Hrubého. Jablonecký brankář si poté i přes clonu hráčů poradil s Ladrovou střelou před vápnem.

V 37. minutě si Severočeši vzali dvoubrankový náskok zpět. Jovovič nastavil nohu do Doležalovy hlavičky přesně do protipohybu gólmana Šedy, který v lize nahradil Stejskala po téměř třech měsících. Shodou okolností v úvodním vzájemném duelu v sezoně rozhodli o vítězství Jablonce 2:1 právě Jovovič s Doležalem.

Po přestávce mohl zvýšit Jugas, ale jeho zakončení z první vytáhl Šeda na roh. Šeda se poté vyznamenal i proti Jovovičově pokusu z úhlu - míč vyrazil před sebe a Doležal zblízka přestřelil.

Domácí trestali v 71. minutě. Bucha odcentroval do vápna a míč propadl až k Mešanovičovi, který zblízka snížil. Bosenský útočník mohl vzápětí vyrovnat, ale Hubínkovu přihrávku nedokázal umístit do odkryté branky.

"Chtěli jsme přežít začátek druhého poločasu, což se podařilo. Pak ale dostaneme gól, kde je hráč sám na levé tyči, a potom už výsledek jen bráníme. Takové zápasy někdy jsou a je třeba je ubojovat. Dneska jsme to zvládli," prohlásil jablonecký kapitán Doležal.

Mladá Boleslav i proto podlehla Jablonci v nejvyšší soutěži po osmi utkáních, poprvé od května 2011. "V závěru nás postihla krize, to si musíme přiznat. Jak herní, tak výsledková. Z celé sezony mám pozitivní dojem. V posledních kolech jsme byli dost křehcí v defenzivě a to nás stálo body a výsledky. Dostávat tolik branek nechceme, nemůžeme a nebudeme. V tom se musíme zlepšit jak personálně, tak takticky," uvedl Weber.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:3 (1:3)

Branky: 20. Bucha, 71. Mešanovič - 9. a 17. Doležal, 37. Jovovič. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Machálek (video). ŽK: Mešanovič, Budínský, Weber (trenér, všichni M. Boleslav). Diváci: 1248.

Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) - Budínský, Hubínek, Matějovský, Bucha - Mešanovič, Ladra (61. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Pleštil (68. Hämäläinen), Kubista, Považanec, Pilík (90. Plechatý), Jovovič (79. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články