Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šlágr v Ostravě vítěze nepoznal. Baník se rozešel se Spartou bez branek

Více než slušně zaplněný stadion ve Vítkovicích se v podzimní derniéře gólu nedočkal. Sparta podeváté za sebou nenašla přemožitele, ale s nerozhodným výsledkem 0:0 pravděpodobně spokojená nebude. Zejména v prvním poločase měli Pražané řadu příležitostí ke skórování, nicméně Jana Laštůvku nepřekonali a přezimují na čtvrtém místě. Baník doma podeváté v řadě neprohrál a otevře jarní část jako sedmý.

Utkání Baník Ostrava - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Nějaká série je pokaždé povzbuzující. Určitě je lepší jít na zimní přestávku takhle a na jaře se pokusit ji natahovat. Skončilo to 0:0 a bod je pro nás asi ztrátou. Hráli jsme o třetí místo, a kdybychom vyhráli, tak jsme tam," řekl sparťanský stoper David Lischka.

Po minutě ticha, kterou aktéři uctili památku obětí úterního útoku střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava, patřil vstup do zápasu Spartě. Hosté byli v úvodní dvacetiminutovce aktivnější a od vedoucího gólu je v 6. minutě připravil skvělý reflex brankáře Laštůvky, který vyrazil poněkud nešťastně umístěnou hlavičku spoluhráče Filla z bezprostřední blízkosti.

Baníku se postupně povedlo mírnit počáteční převahu soupeře, přesto v 21. minutě Pražané znovu pohrozili Frýdkem, který však ranou z voleje po Plavšičově akci zhruba z dvanácti metrů přestřelil.

Ke konci poločasu se nadechovali i domácí a po sérii čtyř rohů bylo před Hečou několikrát horko, ale pak přišla největší možnost první půle na straně hostů. Hložek se po brejku ve vápně kličkou zbavil obránce, jenže tváří v tvář pak nedokázal vyzrát na Laštůvku.

"Větší počet střel na branku jsme asi měli my. I více tutových šancí, ale bohužel jsme je nedali," pokračoval Lischka.

Taktický ráz střetnutí se ani ve druhé půli příliš neměnil a boj o střed hřiště neměl vítěze. Domácí nicméně zahodili ideální standardní situaci  Kuzmanovič z 16 metrů trefil z přímého kopu jen zeď. "Viděl jsem prostor uprostřed zdi a chtěl jsem to dát trochu výš přes ni. Ale nevyšlo to a trefil jsem myslím Hložka do ramene," popsal Kuzmanovič.

Sparta po hodině hry opticky znovu převzala taktovku, ale několik slibně rozjetých situací nedohrála. V 75. minutě nebezpečně vyhlížela střela Hložka, neměla však potřebnou výšku ani sílu a do ostravské branky neprošla.

Jedenáct minut před koncem domácí kouč Páník nasadil z lavičky i Baroše  na konečné skóre už to ovšem vliv nemělo. Ostravský gólman Laštůvka si připsal třetí čisté konto po sobě a Baníku patří sedmé místo v tabulce. Sparta je čtvrtá se ztrátou dvou bodů na třetí Jablonec a od druhé Plzně, která má zápas k dobru, ji dělí čtyři body.

"Řekl bych, že bod se Spartou není žádná tragédie. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a Spartu přeskočit, ale my jsme body poztráceli jinde. Dneska bod musíme brát," uznal ostravský obránce Martin Fillo.

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek - Pechanec (video). ŽK: Jirásek, Fleišman, Stronati - Frýdek, Sáček, Kanga. Diváci: 13 535.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (79. Baroš), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič (76. De Azevedo) - Diop. Trenér: Páník.

Sparta: Heča - Sáček, Lischka, Mandjeck, Hanousek - Frýdek, Kanga (90. Juliš) - Hložek, Trávník, Plavšič (61. Windheim) - Tetteh (72. Kozák). Trenér: Jílek.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Sparta je rozjetá a dává hodně golů, proto jsme hráli v jiném rozestavení. Čekali jsme, že se tam aspoň jednou dostaneme. Ze začátku nás ovšem podržel Laštůvka, pak se to srovnalo a druhou půli jsme chvílemi diktovali hru. Vyložené šance ale nebyly a remíza je spravedlivá."

Václav Jílek (trenér Sparty): "Bylo to vyrovnané utkání, hodně bojovné, nenabídlo tolik fotbalové kvality. Bylo tam více agresivity, soubojovosti, měli jsme ale nejméně o dvě gólové situace více. Tam jsme měli zachovat více klidu a mohli jsme mít tři body. Rozpoložení v zimní přestávce nebude špatné, je tam vzestupná tendence výkonnosti. Díky tomu, že jsme v závěru udělali body, nebude atmosféra špatná. Ale na rovinu musím říct, že jsme za očekáváním a cíle byly jiné."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články