Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fantiš skolil Opavu a zajistil Zlínu další domácí vítězství

Třetím skalpem soupeře před vlastními příznivci v řadě uzavřeli fotbalisté Zlína podzimní část nejvyšší soutěže. Ve 20. kole totiž porazili Opavu 2:0. O oba góly Fastavu se postaral Antonín Fantiš. Zlín si ziskem 21 bodů upevnil dvanáctou příčku, Slezané popáté za sebou venku neskórovali a s nejhorším útokem v lize přezimují jako čtrnáctí.

Tomáš Poznar ze Zlína (uprostřed) střílí na branku v utkání s Opavou
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín začal utkání mnohem aktivněji. Během úvodní čtvrthodiny si vytvořil územní převahu, při níž ale narážel na dobře organizovanou obranu soupeře, která si bez potíží poradila i s několika centry k vysokému Poznarovi.

Ofenzivu Opavy při pokusech o brejk několikrát zastavila ofsajdová postavení - i proto první útočná zmínka spadá do 20. minuty, kdy Jursa z trestného kopu pálil těsně nad. Čekání na gólovou šanci nevyřešil ani přímý kop domácího Hnaníčka, který skončil podobně.

Domácí pak brzdila ve větší efektivitě nepřesnost ve finální fázi. Největší šanci víceméně nudné první půle tak měl hostující Dedič, jenž hlavou o kousek minul Rakovanovu bránu. "Bylo to takové plácání z obou stran, od ničeho k ničemu," okomentoval úvodní dějství opavský obránce Dominik Simerský.

Od prvních minut druhé půle však Zlín stupňoval svůj tlak a brzo se dočkal i vedoucího gólu. V 53. minutě odcentroval Matejov z pravé strany, na centr si naběhl Fantiš a hlavou nedal Fendrichovi sebemenší šanci.

Druhá trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Průnik z levé strany zakončoval Folprecht, jeho pokus Fendrich ještě vyrazil, nicméně na dorážku Fantiše už byl krátký. "Půlrok jsem ve Zlíně špatně začal, ale o to lépe skončil," usmíval se střelec obou branek s narážkou na fakt, že na góly čekal až do konce podzimu, "Je škoda, že začíná přestávka," litoval naoko.

Náskok domácí hráče uklidnil. Obrovskou šanci k jeho navýšení měl v 73. minutě Poznar, ale tváří v tvář s opavským gólmanem neuspěl.

Až v poslední čtvrthodině se hosté více snažili o zteč Rakovanovy svatyně, ale bez gólového úspěchu. "Máme málo bodů, nejsme sice v tabulce tak utopení, ale na jaře se musíme výrazně zlepšit," dodal Simerský.

Fastav Zlín - SFC Opava 2:0 (0:0)

Branka: 53. a 62. Fantiš. Rozhodčí: Ginzel - Melichar, Novák. Bez karet. Diváci: 2468. 

Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hnaníček - Matejov, Folprecht, Hlinka, Jiráček (86. Bartošák) - Fantiš, Poznar (78. Wágner), Čanturišvili (61. Džafič). Trenér: Kameník.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Rychlý (69. Sus), Žídek - Helebrand (61. Manzia), Souček, Řezníček, Jursa, Mondek (61. Stáňa) - Dedič. Trenér: Balcárek.

Jan Kameník (trenér Zlína): "V první půli jsme dobývali obranný val soupeře, který dobře vykrýval prostor před šestnáctkou. My jsme nebyli přesní, chyběl nám tlak do šestnáctky, svou roli možná sehrála i nervozita. Po změně stran jsme hráli lépe, zvýšili jsme pohyb, dali jsme dvě branky a mohli přidat i třetí, což se nám nepodařilo. Jsem rád, že jsme velmi těžké utkání zvládli, hráči podali velmi dobrý výkon a hlavně jsme získali tři body."

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Jsem zklamán, hodnocení bude stručné. Já jsem v Opavě čtvrtý zápas a toto byl náš nejhorší výkon. Nechci to svádět na spoustu absencí v týmu - dnes dostali šanci hráči, kteří měli potvrdit prvoligovou kvalitu, ale nestalo se tak. V předchozích utkáních jsme si alespoň vytvářeli šance, tentokrát jsme se k nim ani nedostali a neviděl jsem ve hře nic, co nás zdobilo předtím. Zín zvítězil naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články