Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SOUHRN 2. KOLA NADSTAVBY: Plzeň udržela v Edenu první místo, Sparta ztratila s Hradcem. Karviná sestupuje

Plzeň remizovala ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul na hřišti Slavie 1:1 a udržela se v čele tabulky o dva body před domácími obhájci titulu. Sparta remizovala 1:1 s Hradcem Králové a na Viktorii ztrácí dál šest bodů. Slovácko se naopak naladilo skalpem Ostravy, Baník hattrickem skolil Václav Jurečka. Jablonec konec trenéra Petra Rady probral, Severočeši porazili 2:0 Karvinou a v lize uspěli poprvé od 5. února. Karviná definitivně sestupuje. Ve finále skupiny o umístění se střetnou Mladá Boleslav s Olomoucí.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

SKUPINA O TITUL:

Slavia - Plzeň 1:1

Plzeň má po druhém kole nadstavby nadále k titulu blíž než Slavia. Ve vzájemném duelu v Edenu ubránila remízu 1:1. Obhájce titulu poslal v první minutě nastavení do vedení z penalty Ondřej Kúdela, ale v páté minutě nastavení srovnal rovněž z pokutového kopu Jean-David Beauguel.

Sparta - Hradec Králové 1:1

Štika letošního ročníku z Hradce Králové navázala na senzační skalp Slavie a ve druhém kole nadstavbové skupiny o titul remizovala 1:1 se Spartou. Pražané sice v domácím prostředí vedli po proměněné penaltě Dávida Hancka, ale konečný výsledek stanovil v 65. minutě Michael Leibl. Svěřenci trenéra Pavla Vrby nevyhráli druhý z posledních tří zápasů a na vedoucí Plzeň, která má nedělní šlágr v Edenu k dobru, ztrácejí pět bodů.

Slovácko - Ostrava 3:1

V galapředstavení střídajícího Václava Jurečky se změnilo utkání Slovácka s Ostravou, které domácí tým vyhrál 3:1. Sedmadvacetiletý útočník totiž během druhé půle nasázel hattrick a poskočil do čela tabulky střelců, kde má dvougólový náskok před Jeanem-Davidem Beauguelem z Plzně. Tým z Uherského Hradiště má před Baníkem náskok 11 bodů a v tabulce skončí nejhůře čtvrtý. Navíc se ideálně naladil na finále MOL Cupu se Spartou.

SKUPINA O UMÍSTĚNÍ:

Mladá Boleslav - České Budějovice 1:0

Famózní formu má mladoboleslavský obránce David Douděra. V odvetném semifinále nadstavbové skupiny o umístění zdolala Mladá Boleslav jeho gólem České Budějovice 1:0 a v součtu s úvodním venkovním vítězstvím 3:2 postoupila do finále. Domácí "wing-back" zapsal osmou trefu v posledních osmi zápasech.

Liberec - Olomouc 0:2

Druhé utkání v semifinále nadstavbové skupiny o umístění, druhé vítězství nad Libercem a postup do finále. Olomouc po triumfu 1:0 uspěla i na severu Čech, kde vyhrála 2:0 brankami Ondřeje Zmrzlého a Antonína Růska.

SKUPINA O ZÁCHRANU:

Jablonec - Karviná 2:0

Jablonecké šance na vyhnutí se baráži stoupají. Severočeši porazili doma již jistě sestupující Karvinou 2:0 a ve skupině o udržení vystoupali vzhůru na pozici, která jim zajišťuje setrvání v soutěži. Karviná opouští první ligu po šesti sezonách.

Bohemians - Pardubice 0:1

Bolestnou ztrátu musí skousnout fotbalisté Bohemians. Na domácím trávníku Klokani nestačili na Pardubice, které si po trefě Hranáče odváží tři body za vítězství 1:0.

Zlín - Teplice 3:0

Důležitou výhru si ve skupině o udržení připisuje Zlín. Na domácím hřišti se zlínským fotbalistům podařilo porazit soupeře z Teplic 3:0 a vyšvihli se díky třem bodům do čela tabulky skupiny.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články