Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bohemians doma neuspěli, Pardubice odjíždí z Ďolíčku s výhrou

Bolestnou ztrátu musí skousnout fotbalisté Bohemians. Na domácím trávníku Klokani nestačili na Pardubice, které si po trefě Hranáče odváží tři body za vítězství 1:0. 

Utkání Bohemians 1905 - Pardubice
zdroj: ČTK

"Hodně jsme si oddychli, protože jsme se celou dobu plácali na těch barážových příčkách. Ne že bychom se cítili ohroženi přímým sestupem, ale udělali jsme velký krok k tomu, abychom se z těch příček dostali. První krok byl minule v Jablonci, druhý dnes," řekl na tiskové konferenci pardubický trenér Jaroslav Novotný.

"Bylo jasné, že v takovémhle utkání je hodně důležité, kdo vstřelí první gól, je to určující pro vývoj. Z první návštěvy naší půlky přišel zbytečný roh a z něj jsme z prvního vážnějšího ohrožení inkasovali úplně zbytečnou branku. Ta definovala průběh prvního poločasu, který jsme dohrávali v úplné křeči," uvedl trenér Pražanů Jaroslav Veselý.

Hned první rohový kop hostů posadil Čelůstka na hlavu Hranáče a obránce, kterého si Východočeši vypůjčili z Plzně, vstřelil svůj první ligový gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Bohemians 1905 - Pardubice

Zatímco hráči Bohemians dobře kombinovali jen ve středu hřiště, na straně soupeře přibývaly šance. Ve 20. minutě ji měl Patrák, v šestnáctce se zasekávačkou zbavil obránců, ale nedokázal přesně zamířit. Hosté se dožadovali penalty, ale videorozhodčí jim nevyhověl. Patrák se pak blýskl povedenou hlavičkou, ale brankář Valeš ji reflexivně vyrazil.

Do druhého poločasu vyběhl v zelenobílém dresu nejlepší střelec domácích Puškáč, ale ani autor sedmi ligových gólů obraz hry nijak výrazně nezměnil. Jen v 60. minutě vypálil z voleje Květ, ale Markoviče nepřekvapil. A nepovedlo se to ani Chramostovi po chytře zahraném autovém vhazování.

Tlak Bohemians sílil, ale k vyrovnání nevedl. Deset minut před koncem minula branku Puškáčova hlavička a při Chramostově šanci se znovu vytáhl pardubický gólman. Trenér Veselý se tak ani na šestý pokus na lavičce „Klokanů" nedočkal vítězství.

Pardubice mají sice dál na kontě ze všech týmů nejvíc inkasovaných branek, ale poslední dobou obranu hodně vyztužily a brankář Markovič udržel čisté konto potřetí ze čtyř zápasů.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 8. Hranáč. Rozhodčí: D. Černý - Antoníček, Leška - Ondráš (video). ŽK: Vondra, Köstl - Solil. Diváci: 3955.

Bohemians: Valeš - Dostál (80. Bartek), Bederka (46. Köstl), Křapka, Vondra - Jindřišek - Vaníček (56. Beran), Květ (67. Kovařík), Mareček (46. Puškáč), Hronek - Chramosta. Trenér: Veselý.

Pardubice: Markovič - Kostka, Hranáč, Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Patrák (67. Mareš), Červ (84. Pojezný), Solil (50. Rezek), Lupač - P. Černý (67. Huf). Trenér: Novotný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články