Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

SOUHRN 19. KOLA: Baník trápil Slavii a ta je ráda za bod. Sparta udolala Hradec a Plzeň Karvinou

Favorité se v 19. kole první fotbalové ligy nadřeli. Nejtěžší to měla Slavia, která jede z Ostravy po remíze 3:3 jen s bodem, když dohrávala v devíti a v nastaveném čase její brankář Mandous kryl Almásimu penaltu. Slavia tak vede už jen o bod před Plzní a o tři před Spartou. Ta uspěla v Hradci Králové díky trefě Adama Hložka, Plzeň zase veze tři body z Karviné, které zařídil gólem Milan Havel. Krušnou zimu zažije Jablonec, který padl se čtvrtým Slováckem 1:2 a je až čtrnáctý. Předposlední Teplice chtěly třetí výhru za sebou, ale Mladá Boleslav byla proti a vyhrála 1:0. Dělbou bodů skončily zápasy v Olomouci, kde Zlín remizoval 1:1, a v Liberci, tam Budějovice hrály bez gólu.

(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/slavia-v-ostrave-vedla-2-0-ale-dohravala-v-deviti-a-byla-rada-za-bod/61bf7ff0d60dfef4a43a9637)

Ostrava - Slavia 3:3

To bylo drama. Slavia v tomto ligovém ročníku málem podruhé padla, přestože vedla v Ostravě v poločase 2:0. Hráči Baníku po přestávce zápas otočili, k čemuž jim hodně pomohlo i dvojnásobné vyloučení v červenobílém týmu, když po faulujícím Oscarovi musel po ruce, po níž následovala penalta na 3:2, ven také Kuchta. Na gól slávistů Schranze a Holeše ve druhé půli odpověděli dvěma trefami Almási a jednou Kaloč. Jenže obhájce titulu i v devíti dokázal vyrovnat, když se Holeš trefil z přímého kopu a v nastaveném čase Mandous další penaltu Almásimu kryl.

Hradec Králové – Sparta Praha 0:1

Fotbalisté Sparty po tuhém boji nakonec porazili Hradec Králové 1:0. Gólem se o to zasloužil Adam Hložek po asistenci Bořka Dočkala. Letenští jsou v tabulce třetí. V utkání padlo 44 faulů a sedm žlutých karet.

Karviná – Plzeň 0:1

Milan Havel se podruhé v sezoně trefil a zařídil Plzni tříbodový zisk z Karviné. Západočeši se po 19. ligovém kole bodově dorovnali na vedoucí Slavii, která má ještě k dobru nedělní zápas s Baníkem. Karvinou stále trápí otřesná série teď už devatenácti nevyhraných utkání v řadě, v prvním jarním kole ale bude muset čelit právě Slavii.

Slovácko – Jablonec 2:1

Že se účastník evropských pohárů Jablonec bude po ligovém podzimu krčit na barážové pozici, by mnoho lidí netipovalo. Rozhodla o tom porážka 1:2 na hřišti Slovácka. Tým z Uherského Hradiště poslal do vedení Václav Jurečka, před přestávkou srovnal Tomáš Hübschman, ale v 56. minutě rozhodl domácí Milan Petržela. Domácí zaujímají po podzimu čtvrtou příčku a Severočeši až 14. místo. Smůla na paty se lepila jabloneckým záložníkům Považancovi a Kratochvílovi, kterým vzalo góly ofsajdové postavení odhalené systémem VAR.

Bohemians 1905 – Pardubice 1:2

Pardubičtí fotbalisté porazili Bohemians 1905 v této sezoně i podruhé. V 19. kole první ligy zvítězili v pražském Ďolíčku, kde oba týmy hrají domácí zápasy, 2:1. Utkání dvou mužstev s nejhorší obranou v soutěži rozhodli Mojmír Chytil a Pavel Černý, kteří se trefili i při srpnové výhře nad stejným soupeřem. Za domácí snížil v 66. minutě Tomáš Necid. Pražané prohráli v lize potřetí za sebou a zůstávají v tabulce dvanáctí. Východočeši už jsou s jednobodovou ztrátou hned za nimi.

Teplice - Mladá Boleslav 0:1

Po dvou výhrách, které vrátily fotbalistům Teplic víru ve vlastní síly, předposlední celek ligové tabulky opět narazil. V zápase s Mladou Boleslaví prohrával gólem Ladry už v první půli, ale ve druhém poločase měli Tepličtí víc ze hry, ale gól nedal ani Fortelný z penalty. Boleslav si výhrou 1:0 spravila náladu po dvou porážkách.

Olomouc - Zlín 1:1

Olomouc si chtěla spravit náladu po dvou porážkách, ale Zlín byl proti. Tým, který v posledních šesti zápasech porazil jen poslední Karvinou, uhrál na Hané plichtu 1:1. Domácí vedli gólem Růska z první půle, ale po přestávce vyrovnal Fantiš.

Liberec - České Budějovice 0:0

Fanoušci nedaleko Ještědu čekali na střelce marně. Liberec jede, v posledních sedmi zápasech v lize ztratil body jen s Plzní a Slavií, ale teď vezou z jejich hřiště bod i České Budějovice, které přitom dosud v sezoně uhrály na stadionech soupeřů jen dva body, nyní mají třetí za remízu 0:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články