Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Teplice chtěly třetí výhru, ale proti Boleslavi neproměnily ani penaltu

Po dvou výhrách, které vrátily fotbalistům Teplic víru ve vlastní síly, předposlední celek ligové tabulky opět narazil. V zápase s Mladou Boleslaví prohrával gólem Ladry už v první půli, ale ve druhém poločase měli Tepličtí víc ze hry, ale gól nedal ani Fortelný z penalty. Boleslav si výhrou 1:0 spravila náladu po dvou porážkách.

Teplice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Tepličtí nastoupili bez obránce Chlumeckého, jehož budoucnost v klubu je kvůli jednání o smlouvě nejistá. Domácí zadák Hyčka si připsal jubilejní 200. start v lize. V základní sestavě Boleslavi nechyběl kapitán Matějovský, jenž v pondělí oslaví 40. narozeniny.

První větší šanci měli ve 14. minutě hosté. Nepřesnou teplickou rozehrávku vystihl Škoda, jeho následný pokus ale nakonec stihli domácí obránci tečovat mimo branku. Boleslavský útočník se tak své sedmé branky v této ligové sezoně nedočkal.

Domácí odpověděli o chvíli později. Po přímém kopu a hlavičce Mareše se ocitl před Šedou teplický Vondrášek, rozhodčí však odpískali zakončujícímu krajnímu obránci ofsajd.

Boleslav byla směrem do útoku v první půli přeci jen nebezpečnější. Po půl hodině hry se probojoval do pokutového území Smrž, jeho tečovaná střela ale letěla těsně vedle levé tyče.

V 38. minutě se už hosté dočkali. Po faulu Knapíka na Škodu nařídil rozhodčí Batík přímý kop, k jehož exekuci se postavil Ladra a přesnou ranou k levé tyči nedal gólmanovi Grigarovi šanci. Čtyřiadvacetiletý záložník se trefil poprvé v probíhajícím ligovém ročníku.

Teplický trenér Jarošík reagoval na začátku druhé půle dvojnásobným střídáním, byli to však hosté, kteří mohli zvýšit náskok. V 55. minutě si naskočil na rohový kop neobsazený Škoda, jenže z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Domácí mohli Středočechy vzápětí potrestat. Na přihrávku za obranu si naběhl Fortelný a pohotově přehodil Šedu. Jenže sudí Batík jeho gól po konzultaci s videem kvůli ofsajdu neuznal.

V 69. minutě dostal teplický záložník novou možnost. Batík se zpětně vrátil k situaci v pokutovém území Boleslavi a po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop za hru rukou. Šeda však směr Fortelného střely z penalty vystihl a udržel hosty ve vedení.

"Čekal jsem u gólmana na jednu věc. Ta ale nepřišla a dopadlo to, jak to dopadlo," litoval Fortelný. "Moc mě to mrzí, protože šlo o zlomový moment. Kdybych penaltu dal, mohl se třeba opakovat obrat jako se Zlínem. Byl by to pro nás náboj a třeba by později padl i druhý gól," doplnil dvaadvacetiletý hráč.

Naopak Šeda byl za důležitý zákrok rád. "Rozhodčí Forťase asi trochu rozhodil, že mu pořád vracel balon na puntík. Pomohlo mi také, že Honza při exekuci přibrzdil a spíše rozhodil sám sebe. Dostal se k tomu kopu tak, že nemohl míč uklidit pořádně k tyči. Rozhodl jsem se, že ho ustojím do poslední chvíle, abych to mohl následně vykopnout," popsal Šeda.

Skóre se pak neměnilo ani jedenáct minut před koncem, kdy nejprve rozhodčí nařídil po zákroku Douděry další pokutový kop ve prospěch Teplic, po přezkoumání opakovaných záběrů jej ale odvolal.

"To si myslím, že bylo za hranou chápání. Byl to souboj, při němž ještě balon pořádně nepřilétl a rozhodčí to posoudil penaltově. Bylo evidentní, že náš hráč chtěl hrát balon a Honza Rezek do něj vletěl a ještě ho podrazil. Naštěstí tu bylo video a díky němu se sudí přesvědčil, že udělal chybu a druhou penaltu již neodpískal," řekl Šeda.

Když se po Rezkově přihrávce neprotlačil k zakončení ani střídající Ledecký, připsaly si Teplice s Boleslaví třetí ligovou porážku po sobě.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)

Branka: 38. Ladra. Rozhodčí: Batík - Podaný, Pochylý - Štěrba (video). ŽK: Shejbal, Jukl, Sunzu, Jarošík (trenér) - Smrž, Matějovský, Douděra. Diváci: 968 (omezený počet).

Teplice: Grigar - Mareček (46. Kodad), Knapík, Shejbal - Hyčka, Jukl (82. Sunzu), Trubač, Fortelný, Vondrášek - Succar (61. Ledecký), Mareš (46. Rezek). Trenér: Jarošík.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Preisler, Jurásek - Matějovský, Smrž - Ladra, Hlavatý (82. Dancák), Ewerton (75. Fila) - Škoda (75. L. Mašek). Trenér: Jarolím.

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Věděli jsme, že můžeme v případě úspěchu zase o něco více odskočit Karviné. To nás bude po této porážce mrzet. Takový je ale fotbal. V první půli se nám nedařilo kombinovat. Byli jsme nervózní a byla tam spousta laciných a jednoduchých ztrát. To se pak těžko dostanete ke kombinaci, natož na půlku soupeře. Boleslav byla dobře připravená, byla všude dřív a vyhrávala osobní souboje. Naše obranná trojka nebyla dnes od začátku jistá, kluci nedostupovali hráče soupeře, byli v soubojích pozdě. Vše pak vyvrcholilo situací před přímým kopem, soupeři jsme prakticky darovali laciný gól. Škoda, že jsme nepotvrdili bodové zisky z předchozích dvou zápasů, ale musíme bojovat a pracovat dál. Dojde k nějaké obměně kádru, nějaké požadavky jsem na vedení dal a uvidíme, v jakém počtu a s jakými lidmi se na začátku ledna uvidíme."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Bylo to bojovné utkání, které pro nás vyústilo ve šťastný konec. Jsem rád, že jsme byli oproti jiným zápasům zodpovědnější při hře dozadu. V tomto směru nemám hráčům co vytknout. Směrem dopředu jsme měli náznaky, ale nebyly završené do konce nebo naše zakončení nebylo nejpřesnější. Utkání rozhodla jediná branka. Za stavu 1:0 nás pak podržel Honza Šeda, který chytil penaltu. Po ní jsme už věřili, že to udržíme do konce a odvezeme si vítězství. Jsem rád, že jsme neinkasovali, a i když v tom hrála roli chycená penalta, Teplice jsme do větších možností nepouštěli. Bylo to naše poslední podzimní utkání, takže nás to vítězství těší. Podzim ale jinak hodnotím smíšeně, protože jsme některé zápasy promrhali a byli v nich lehkovážnější. Cítím, že jsme mohli mít o pár bodů více."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články