Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Budějovice na severu zabraly a vezou si z Liberce bod

Fanoušci nedaleko Ještědu čekali na střelce marně. Liberec jede, v posledních sedmi zápasech v lize ztratil body jen s Plzní a Slavií, ale teď vezou z jejich hřiště bod i České Budějovice, které přitom dosud v sezoně uhrály na stadionech soupeřů jen dva body, nyní mají třetí za remízu 0:0.

Liberec - Č. Budějovice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Přestože se Jihočechům mimo jejich stadion moc nedařilo, v Liberci byli v první půli nebezpečnější. Hosté nastoupili v ofenzivní sestavě s trojicí útočníků a v úvodním dějství hned dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Nejprve ve 30. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany nejlepší střelec Jihočechů Bassey, radost z desátého gólu v ligové sezoně mu ale pokazila tyč. Po následné nepovedené dorážce Škody zastavil míč na brankové čáře domácí gólman Knobloch.

"Bylo to trochu i se štěstím. Hlavičku se mi podařilo posunout na tyč a potom jsem čekal, že balon někdo odkopne. Jenže to se nestalo. Otočil jsem se a balon jel po čáře. Štěstí, že tam nikdo z hostujících hráčů nedobíhal. Podařilo se to zalehnout na čáře a gól to nebyl," uvedl na tiskové konferenci Knobloch.

V 36. minutě na opačné straně po nakrátko rozehraném rohu poslal střílený centr na branku Frýdek a gólman Vorel balon s problémy vytáhl na roh. Chvíli nato po souboji upadl ve vápně domácí Chaluš, ale sudí Franěk penaltu ani po konzultaci s videorozhodčím nenařídil. V 41. minutě hostům podruhé zkazila radost branková konstrukce poté, co Van Buren hlavičkoval do břevna.

V 54. minutě domácí opět podržel Knobloch, když chytil Mršičovu střelu ze strany. Jihočeši byli i v úvodu druhé půle nebezpečnější, v 57. minutě v dobré pozici hlavičkoval nad Škoda. V 69. minutě se uvolnil Bassey a Knobloch jeho střelu zpoza vápna vyrazil na roh."Kdyby to dal trochu výš, možná bych se tam nedostal. Bassey má výborné zakončení, je těžké se na něj připravit," připustil Knobloch.

Na druhé straně za čtyři minuty podržel Dynamo Vorel proti Tuptově šanci ze strany. Liberečtí v závěru přidali a v 83. minutě mohli rozhodnout. Po centru z pravé strany střídající Rondič už překonal Vorla, ale radost z gólu mu pokazilo břevno. Severočeši sice doma v lize s Českými Budějovicemi od listopadu 1996 neprohráli už 17 utkání po sobě, ale potřetí z posledních čtyř kol ztratili body.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Franěk - Kubr, Arnošt - Kocourek (video). ŽK: Rabušic, Rondič - Valenta, Mršič, Hora, Talověrov, Brandner, Vorel, Bassey. Diváci: 1000 (omezený počet).

Liberec: Knobloch - Gebre Selassie (71. Rondič), Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (59. Stoch) - Matoušek (71. Koscelník), Frýdek (90. Purzitidis), Tupta (90. Fukala) - Rabušic. Trenér: Kozel.

Č. Budějovice: Vorel - Havel, Králik, Talověrov - Čolič, Valenta (88. Čavoš), Hora, Mršič (71. Brandner) - Van Buren, Bassey, Škoda (76. Mihálik). Trenér: Horejš.

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Myslím si, že jsme sledovali utkání dvou rozdílných poločasů. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, vysoký presink Budějovic nám dělal problémy. Moc jsme se nedostávali k tomu, co jsme chtěli hrát. Přežili jsme první půli a dvě velké šance. První poločas patřil Budějovicím, do druhého jsme vstoupili lépe my. Řekl bych, že druhý poločas byl už spíše v naší režii, i když Budějovice stále hrozily z protiútoků. Ty největší šance jsme si vytvořili my, ale ani my jsme je neproměnili. Remíza je asi zasloužená. Pro fanoušky by bylo lepší, kdyby to skončilo 2:2, šance na to byly. Výsledek na obě strany je spravedlivý."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "S výkonem jsem spokojený. Předchozí venkovní zápasy jsme nepodali dobré výkony, dnes to bylo z naší strany odlišné. Myslím si, že první poločas jsme byli lepší než domácí, dobře jsme kombinovali a dostupovali. Měli jsme dvě jasné šance, dali jsme tyč a břevno. Gól visel ve vzduchu. Chtěli jsme na to navázat i ve druhém poločase, ale Liberec se zvednul, hrálo se vyrovnaně. I tak jsme byli nebezpeční, měli jsme hru pod kontrolou. Je třeba přiznat, že při břevně v závěru při nás stálo štěstí. Ale myslím, že jsme měli více příležitostí než domácí. Dnešnímu výkonu chybí jen o dva body více. Ale i bod bereme, protože za poslední dobu to byl náš nejlepší výkon venku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články