Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hložek zařídil Spartě tři body proti Hradci

Fotbalisté Sparty po tuhém boji nakonec porazili Hradec Králové 1:0. Gólem se o to zasloužil Adam Hložek po asistenci Bořka Dočkala. Letenští jsou v tabulce třetí. V utkání padlo 44 faulů a sedm žlutých karet. Sparta zvítězila čtyři kola po sobě, Hradec doma v lize prohrál po 11 zápasech.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK

Svěřenci trenéra Pavla Vrby ztrácejí dva body na Plzeň a vedoucí Slavii, která má zápas k dobru. "Votroci" doma v lize prohráli poprvé v sezoně a po 11 utkáních a v neděli mohou přijít o šesté místo.

V brance domácích místo Fendricha nastoupil Vízek. Spartě kvůli zranění scházeli například obránci Hancko a Panák, které nahradili Polidar s Vitíkem.

Hradec začal zostra a hned po minutě hry Vašulín po centru ze strany hlavičkoval nad. Hosté se k první vážnější situaci dostali až ve 22. minutě, ale Hložek přestřelil. Po necelé půlhodině zápasu Vlkanova zachytil Pavelkovu zpětnou přihrávku a natlačil se před Vitíka, ale mezi tři tyče nezamířil.

Na opačné straně Vízek vyrazil střelu sparťanského kapitána Dočkala z hranice šestnáctky a dorážku znemožnil Pulkrabovi stoper Čech. V závěru poločasu si gólman letenského celku Holec poradil s Mejdrovou hlavičkou.

Po změně stran zastavil Vízek Haraslínův pokus z vápna. Wisnerovu střelu zpoza šestnáctky zblokoval domácí stoper Leibl. V 75. minutě Sparta udeřila. Hložek na polovině hřiště zpracoval Dočkalův nákop, prodral se do vápna, zbavil se Čecha a i s pomocí Leiblovy teče prostřelil Vízka. Devatenáctiletý český reprezentant skóroval v lize po pěti utkáních, do nichž nastoupil.

O pět minut později málem "Votroci" odpověděli, jenže Vašulín trefil z úhlu břevno. Ani ve 30. vzájemném ligovém duelu se nezrodila remíza. Sparta v nejvyšší soutěži porazila Hradec poosmé za sebou, naposledy s ním ztratila body v únoru 2012 při venkovní prohře 0:1. Tým trenéra Koubka nevyhrál třetí kolo po sobě.

FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 75. Hložek. Rozhodčí: Hocek - Horák, Paták - Petřík (video). ŽK: Vašulín, Čech, Kodeš, Leibl, Novotný - Polidar, Ladislav Krejčí II. Diváci: omezený počet.

Hradec: Vízek - Klíma, Čech (79. Rada), Leibl - Mejdr, Kodeš, Soukeník (85. Král), Novotný - Prekop, Vašulín, Vlkanova (72. Kubala). Trenér: Koubek.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí II, Polidar (65. Ladislav Krejčí I) - Pešek, Pavelka, Dočkal (80. Souček), Hložek, Haraslín (86. Minčev) - Pulkrab (65. Sáček). Trenér: Vrba.

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Myslím si, že jsme prohráli zbytečně. Bezprostředně po zápase převažuje pocit zklamání z výsledku. Z výkonu mužstva ne, protože atributy, o nichž jsme si řekli, že je do zápasu musíme dát, jsme naplnili. Víme, že Spartu nepřehrajeme kombinačním fotbalem, ale že musíme být organizovaní, běžecky silní a disciplinovaní v obranné fázi. Abychom udělali body, museli bychom být lepší v brejkových situacích, na které jsme vsadili. V přechodu jsme dokonce úmyslně nenapadali stopery, chtěli jsme je vylákat hodně vysoko. Přechodů tam bylo skutečně dost, mrzí mě, že jsme v nich neměli kvalitu. Proto jsme prohráli. Adamu Hložkovi se povedla jedna individuální akce, v níž měl náš brankář smůlu, byl tam tečovaný balon. Naše situace jsme nevyřešili dobře. Výkon v pořádku, Sparta to měla hodně těžké, ale to není podstatné. Dnes jsme na body nedosáhli, což mě velice mrzí, protože jsem viděl, že jsme byli blízko."

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Vítězství je hodně důležité. Na podzim jsme uhráli 45 bodů, což po 19 kolech v minulosti stačilo na první místo. Letos jsou tři mužstva, která dominují a uhrávají strašně moc bodů. O to jsou pro nás zápasy složitější v tom, že jakékoli klopýtnutí by v naší situaci bylo hodně bolestivé. O to víc jsem rád, že jsme dnešní zápas vyhráli a že jsme se udrželi v kontaktu s nejlepšími mužstvy před námi, i když jsme to tady měli strašně těžké. Uznávám, že trenér (Koubek) Hradec velice kvalitně připravil. Hradec byl důsledný, organizovaný a pro nás hodně těžký soupeř."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články