Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slovácko po třech zápasech zase vyhrálo, Jablonec přezimuje na barážové příčce

Že se účastník evropských pohárů Jablonec bude po ligovém podzimu krčit na barážové pozici, by mnoho lidí netipovalo. Rozhodla o tom porážka 1:2 na hřišti Slovácka v 19. kole. Tým z Uherského Hradiště poslal do vedení Václav Jurečka, před přestávkou srovnal Tomáš Hübschman, ale v 56. minutě rozhodl domácí Milan Petržela. Domácí zaujímají po podzimu čtvrtou příčku a Severočeši až 14. místo. Smůla na paty se lepila jabloneckým záložníkům Považancovi a Kratochvílovi, kterým vzalo góly ofsajdové postavení odhalené systémem VAR.

Útočník Slovácka Václav Jurečka proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Bude to složitá zima, situace je vážná. Ale máme tady zkušené hráče a ti by to měli zvládnout," řekl trenér Severočechů Petr Rada. "My jsme rádi, že se zápas zvládl. Už nám nejela hlava ani nohy, o to jsou tři body cennější," uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

Po opatrném začátku se jako první v 10. minutě prosadili domácí. Jablonečtí stopeři před hranicí pokutového území nezpracovali míč a volný Jurečka střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre. Útočník Slovácka dal 10. gól v ligové sezoně a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Beauguela z Plzně.

Jablonec se v úvodu do ofenzivy dostával jen sporadicky a spíše musel čelit kombinační hře domácích. Další velkou šanci Slovácka ve 20. minutě zmařil těsný ofsajd Jurečky při zakončení, Kohútova střela zase neměla přesnost ani razanci. Ve 32. minutě se Petržela prokombinoval až těsně před bránu, ale Navrátil neměl prostor pro přesné zakončení, o chvíli později domácímu záložníkovi chyběly centimetry při střele z 20 metrů.

Místo navýšení náskoku favorit nečekaně inkasoval vyrovnávací gól. Přetažený centr vrátil v 39. minutě před bránu Vaníček a do sítě jej zblízka doklepl Hübschman. Čtyřicetiletý záložník skóroval poprvé v sezoně a teprve popáté v ligové kariéře. Vrátit zpět vedení ještě před pauzou mohl Slovácku Tomič, z 20 metrů ovšem trefil břevno.

Severočechy vyrovnání povzbudilo a do druhé půle vstoupil aktivněji. V 55. minutě se blýskl brankář Nguyen, když vytáhl reflexivně mimo tyče hlavičku Zeleného. Z protiútoku jablonecký stoper podskočil míč, kterého se zmocnil Petržela a laciným gólem poslal svůj tým v 56. minutě do vedení. "Dali jsme si vlastně dva góly sami," litoval Rada zbytečných chyb.

Jablonec o čtyři minuty později dostal míč do sítě, když se zblízka prosadil Považanec, ale branku pro téměř tříminutovém zkoumání situace a zásahu videorozhodčího sudí odvolal. Stejná situace se opakovala o šest minut později, také Kratochvílova trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

"Na VAR (videorozhodčího) se mě neptejte, víte, že ho neuznávám. Musím věřit, že rozhodčí má čisté svědomí," uvedl Rada. "Jsem rád, že tady byl VAR. Dnes bychom asi třetí gól dávali těžko," doplnil Svědík.

V 80. minutě zakroutil jablonecký Surzyn přímý kop kolem zdi do boční sítě. Severočeši se tlačili za druhým gólem, ale vyrovnání se nedočkali. Slovácko výhru uhájilo a doma porazilo Jablonec po předchozích šesti remízách za sebou.

1. FC Slovácko - FK Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 10. Jurečka, 56. Petržela - 39. Hübschman. Rozhodčí: Berka - Leška, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Navrátil, Kadlec - Vaníček, Kratochvíl, Považanec, Houska, Surzyn, Kubista. Diváci: 997 (omezený počet).

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek (83. Šimko), Havlík - Petržela (83. Holzer), Kohút (69. Daníček), Navrátil (73. Cicilia) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Kratochvíl (75. Kubista), Houska (83. Abubakar), Považanec, Vaníček (83. Smejkal) - Doležal. Trenér: Rada.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Jsem rád, že jsme podzim zakončili výhrou. Jablonec byl velmi ošemetný soupeř, jehož postavení v tabulce neodpovídá kvalitě kádru. V prvním poločase jsme byli aktivnější, ale nedali jsme šance a bohužel inkasovali z ojedinělé standardky. Po přestávce jsme bojovali hlavně sami se sebou. Bál jsem se z každého propadlého balonu před naší brankou. Cením si toho, že jsme si výhru vydřeli."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Mrzí mě, že jsme si dva góly dali prakticky sami. Domácí si v úvodu pomáhali nakopávanými míči, po jednom z nich jsme se nechali odstrčit a Slovácko toho využilo. Zmrazilo nás to. Vyrovnání nás pak zvedlo, nabádal jsem hráče, aby v tom pokračovali. Ale zase jsme zmatkovali v obraně. Po šanci Zeleného jsme mohli vést, ale pak tentýž hráč udělá takovou chybu, dostaneme gól a to rozhodlo o vítězství Slovácka. Rozhodčí dva naše góly neuznal pro ofsajdové pozice, musíme mu věřit, že má čisté svědomí. Ani jsem se nerozčiloval, prostě góly neplatily. Frustrovaný z toho nejsem, spíš mi vadí to, že máme málo bodů. Situace je závažná, zbývá 11 kol."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články