Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

SOUHRN 16. KOLA: Slavia udolala Teplice a vládne před Plzní, která rozstřílela oslabený Liberec. Sparta remizovala v Jablonci

Magnet 16. kola skončil na jablonecké Střelnici 2:2, přestože po prvním poločase vedla Sparta o dva góly. Nerozhodný výsledek potěšil zejména Mladou Boleslav, která udolala Bohemians 2:1 a posunula se na třetí místo. Doma nezaváhaly ani vedoucí Slavia, která porazila Teplice 3:0, a druhá Plzeň, jež deklasovala Liberec 4:1, i šestá Ostrava po vítězství 3:0 nad Karvinou. Pátou výhru za sebou si připsal nováček z Českých Budějovic.

Sparťan Milan Heča boxuje míč v utkání v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec - Sparta Praha 2:2

Po sedmnácti minutách vedli 2:0 díky brankám Libora Kozáka a Martina Frýdka, ale vzhledem k nepovedené druhé půli museli přijmout bod. Pátí sparťané zapsali na stadionu čtvrtého Jablonce nerozhodný výsledek 2:2 a nevyužili šanci bodově dotáhnout severočeského soupeře v tabulce. V domácím dresu se prosadili střídající Janové Matoušek s Chramostou.

Slavia - Teplice 3:0

Suverén fotbalové ligy potvrdil formu. Slávisté si poradili i s Teplicemi góly Součka z penalty, střídajícího Ševčíka v 89. minutě i Kúdely v nastaveném čase a po výhře 3:0 zůstávají dál jediným neporaženým týmem v soutěži. Mají 44 bodů a vedou tabulku o jedenáct bodů před Plzní, Teplice prohrály třetí zápas za sebou a jsou s osmnácti body jedenácté.

Plzeň - Liberec 4:1

Po dvou ztrátách v řadě se fotbalisté Plzně dočkali zisku plného počtu bodů. V domácím utkání sice s Libercem brzy prohrávali, ale nakonec zvítězili jednoznačně 4:1. Nutno podotknout, že jim výraznou měrou pomohl střelec gólu Slovanu Alexandru Baluta, který ve 30. minutě obdržel červenou kartu. Za Viktorii skórovali Roman Procházka, Tomáš Hořava, Michael Krmenčík a Adam Hloušek.

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 2:1

Dvouminutovka, ve které dvakrát skórovali, rozhodla o vítězství fotbalistů Mladé Boleslavi 2:1 nad Bohemians 1905. Pražané sice po prvním poločase vedli zásluhou přesného zásahu Davida Bartka, ale domácí otočili výsledek prostřednictvím branek Murise Mešanoviče s Lukášem Budínským a posunuli se v tabulce na třetí místo, "Klokani" jsou dvanáctí. 

Ostrava - Karviná 3:0

Sváteční střelci obstarali ostravským fotbalistům vítězství 3:0 nad Karvinou. V malém slezském derby se dvakrát trefil stoper Jakub Pokorný a z přímého kopu také Jiří Fleišman. Baník se proto vrátil do elitní šestice, svěřenci Františka Straky zůstali předposlední.  

České Budějovice - Slovácko 2:0

Nováček jede. Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli v lize už popáté za sebou a zároveň pokazili úspěšnou sérii Slovácku. To dostalo od Dynama dva góly a po šesti zápasech, v nichž vždy bodovalo, poprvé narazilo. Oba góly dali stopeři – Lukáš Havel a Tomáš Sivok. 

Zlín - Olomouc 1:0

Devatenáctiletý obránce Jakub Kolář zajistil Zlínu hubené vítězství 1:0 nad Sigmou Olomouc. Svěřenci Jana Kameníka si ziskem tří bodů pomohli, ukončili devítizápasovou sérii bez skalpu soupeře a posunuli se na třinácté místo. Hanáci posedmé v řadě nevyhráli a v neúplné tabulce jsou desátí.

Příbram - Opava 0:0

Očekávaný duel sousedů z chvostu tabulky mezi Příbramí a Opavou skončil remízou 0:0. Obě mužstva si v utkání vypracovala několik šancí, ale žádná z nich se v gól neproměnila. Domácí nezvítězili podeváté v řadě a vzhledem k úspěchu Zlína klesli na čtrnácté místo v tabulce. Opava zůstala poslední, neslavila už čtrnáctkrát za sebou a už 490 minut neskórovala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články