Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Záchranářská bitva Na Litavce branku nepřinesla, Opava si z Příbrami veze bod

Očekávaný duel sousedů z chvostu tabulky mezi Příbramí a Opavou skončil remízou 0:0. Obě mužstva si v utkání vypracovala několik šancí, ale žádná z nich se v gól neproměnila. Domácí nezvítězili podeváté v řadě a vzhledem k úspěchu Zlína klesli na čtrnácté místo v tabulce. Opava zůstala poslední, neslavila už čtrnáctkrát za sebou a už 490 minut neskórovala.

Utkání Příbram - Opava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Příbram si už ve 3. minutě vytvořila velkou možnost, ale Polidara zblízka vychytal brankář Fendrich. Hostující Zavadil krátce nato rozehrál přímý kop na Žídka, který zblízka trefil gólmana Kočího a Dedič z dorážky poslal míč nad břevno.

Slezané byli v úvodu aktivnější. Zavadilův přímý kop ze slibné pozice si pohlídal Kočí, jenž ve 29. minutě s mnohem většími těžkostmi vyrazil Susův oblouček z dálky. Na druhé straně se dostal k odraženému míči volný Zeman, ale prostor mezi tyčemi mu zůstal zapovězen.

Závěr prvního poločasu patřil domácím. Po Zemanově přímém kopu hlavičkoval Šimek, jehož tečovaný pokus Fendrich vytáhnul nad břevno, a Nový povedenou ranou těsně minul.

Druhé dějství začalo šancí opavského Helebranda, který ve skluzu o kousek minul branku. Mezi tyče se těsně nevešla ani hlavička příbramského Škody.

Po dlouhé pasáži ve středu pole se do velkých příležitostí dostala následně Příbram. V 70. minutě Nového dalekonosný přímý kop Fendrich vyrazil na roh, po kterém bezchybný strážce hostující svatyně zblízka zlikvidoval i ránu Kodra. "Tohle bylo asi nejtěžší. Ale musím říct, že i plavající trestňák Nového byl velmi nepříjemný," uvedl Vilém Fendrich.

Ve druhé minutě nastavení se naopak blýskl Kočí, jenž Zavadilovu hlavičku z rohu vytáhnul na břevno. "Opava si vytvořila tlak, dvě standardky a byla z toho velká šance. Naštěstí to tam nespadlo a od břevna se míč odrazil ven," konstatoval Ondřej Kočí.

1. FK Příbram - SFC Opava 0:0

Rozhodčí: Rejžek - Blažej, Koval. Bez karet, Diváci: 1827.

Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Nový - Dramé (46. Soldát) - Zeman, Rezek, Alvir (78. Slepička), Polidar - Škoda. Trenér: Nádvorník.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand - Řezníček (71. Juřena), Zavadil - Sus (90.+1 Schaffartzik), Šulc (85. Souček), Mondek - Dedič. Trenér: Grussmann.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Dostali jsme se do první stoprocentní šance Polidarem a měli jsme jít do vedení, což se bohužel nestalo. Zápas se hrál s velkou bojovností na obou stranách a spíš to vypadalo, že ho rozhodne jedna standardní situace, že tam někomu propadne balon. My si vypracovali další dvě nebo tři šance Kodrem, který netrefil prázdnou bránu. Škoda tam měl takovou střelu, soupeř měl také jednu gólovou šanci. Měli jsme líp řešit brejkové situace ve druhém poločase. Ve finále jsme měli obrovské štěstí při šanci Opavy v 90. minutě, kdy hlavičkovali do břevna. Zklamání, že jsme nezískali tři body a nedali gól. Ale hráčům můžu poděkovat, že to odpracovali a celý zápas tam nechali všechno. Bohužel nás srazila špatná produktivita v šestnáctce soupeře."

Josef Dvorník (asistent trenéra Opavy): "My jsme si sem přijeli minimálně pro bod. Samozřejmě po té šanci z konce zápasu bychom všichni chtěli tři, ale bereme to reálně, jak to je. Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Na míči jsme byli trochu silnější než Příbram a trošku hernější. V tomhle utkání jsme mohli dostat gól jen ze standardní situace, ty měla Příbram velmi dobře zahrávané. My měli ve hře i menší hráče, takže tam trošku problém ve standardkách byl. Ale i tak jsme to zvládli s bravurou. Jsme spokojeni s bodem. Gól jsme nedali, ale věřím, že tou prací a kvalitou, kterou kluci odvedli, se štěstí otočí na naši stranu a v příštím domácím zápase to protrhneme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články