Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Gólová smršť z úvodu druhé půle zajistila Mladé Boleslavi skalp Bohemians

Dvouminutovka, ve které dvakrát skórovali, rozhodla o vítězství fotbalistů Mladé Boleslavi 2:1 nad Bohemians 1905 v předehrávce 16. kola nejvyšší soutěže. Pražané sice po prvním poločase vedli zásluhou přesného zásahu Davida Bartka, ale domácí otočili výsledek prostřednictvím branek Murise Mešanoviče s Lukášem Budínským a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo, "Klokani" jsou dvanáctí.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v utkání s Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Bohemians nastoupili v rozestavení s pěti obránci, což dělalo soupeři v úvodním dějství velké problémy. Bez zraněného špílmachra Matějovského domácí jen složitě hledali nápady, jak překonat pružnou obranu hostů.

Ve 4. minutě sice jako první zahrozil Budínský, jehož ránu k tyči vyrazil tygřím skokem Le Giang, ale jinak byli překvapivě nebezpečnější Pražané. Ve 12. minutě šli navíc z první větší šance do vedení  Vodháněl v souboji přetlačil Pudila, posunul míč na nabíhajícího Bartka a ten přízemní střelou na zadní tyč překonal Stejskala.

"Klokani" dobře hlídali nejlepšího střelce soutěže Komličenka, který s výjimkou střely těsně nad z 16. minuty za první poločas příliš nezahrozil. Naopak v 19. minutě mohli hosté navýšit své vedení, Krchova hlavička po rohu skončila po Fulnekově přizvednutí na břevně.

Favorit výrazněji zahrozil až pět minut před pauzou, kdy si na Buchův centr naskočil Mešanovič a jeho hlavičku skvěle vyškrábl Le Giang.

Čtyři minuty po přestávce už se však bosenský útočník dočkal vyrovnání. Ve středu pole vybojoval míč a akci následně po Ladrově centru zakončil přesnou hlavičkou k tyči. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně.

Za necelé dvě minuty už domácí vedli, když si druhou asistenci připsal Ladra. Na hranici vápna přiťukl Budínskému a bývalý hráč vršovického klubu zamířil po zemi k tyči. Trefil se pošesté v ligovém ročníku.

"Ani bych neřekl, že góly padly po nějakém tlaku. O to je smutnější, že když už přišel jeden, nevyvarovali jsme se druhého," uvedl hostující obránce Lukáš Hůlka.

"V prvním poločase se nám moc nedařilo. Byla bouřka v kabině, zasloužili jsme si to. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší," řekl domácí stoper Daniel Pudil.

Bohemians mohli po hodině srovnat, ale podruhé v utkání jim zkazilo radost břevno. Po Vodhánělově průniku pálil z hranice vápna do brankové konstrukce Krch.

V 77. minutě křížnou střelou z otočky těsně minul Ladra, z protiútoku zakončoval do odkryté branky ve skluzu Havel, ale brankář Stejskal se přesunul a vyrazil na roh. "Byla to intuice, šel jsem tam dopředu. Důležitý zákrok a jsem rád, že jsem klukům pomohl," popsal Stejskal.

Středočeši se už závěrečnému tlaku Pražanů ubránili a oplatili soupeři červencovou prohru 0:3. Ve třetí minutě nastavení byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen střídající útočník Bohemians Ugwu.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:1)

Branky: 49. Mešanovič, 51. Budínský - 12. Bartek. Rozhodčí: Marek - Paták, Caletka - Ardeleanu (video). ŽK: Tatajev - Ugwu. ČK: 90.+3 Ugwu. Diváci: 2552. 

Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma (82. Křapka), Tatajev, Pudil, Fulnek - Bucha (76. Jiří Klíma), Hubínek, Budínský, Ladra - Komličenko, Mešanovič (87. Auer). Trenér: Weber.

Bohemians 1905: Le Giang - Bartek, Bederka, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Krch, Jindřišek (80. Keita), Vodháněl (63. Vaníček) - Nečas (63. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Jsem rád, že jsme vyhráli. Bohemka je nepříjemné mužstvo, proti kterému se nikdy nehraje dobře. Trochu nás zaskočila i sestava, bylo tam šest obránců a čtyři stopeři. Těžko jsme se do nich dostávali. Naopak my jsme se nechali snad z první akce do vápna ztrestat gólem, o to to bylo složitější. Něco jsme si v poločase řekli, museli jsme hru zrychlit hlavně po stranách. Povedlo se nám to otočit zase během dvou minut jako v Olomouci. Možná řada jiných mančaftů by se otevřela, ale Bohemka ne, i za stavu 2:1 čekala trpělivě na šanci. Možná to vypadalo, že máme utkání pod kontrolou, ale neměli jsme. Bohemka měla dvě příležitosti, jednu obrovskou v podání Milana Havla. Vyhráli jsme po boji, po urputném utkání, ale to jsem předpokládal. Už ani na nás nebyla vidět taková lehkost. Jsem rád, že je reprezentační pauza."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání se mi nehodnotí lehce, protože cítím, že jsme měli blízko ne k bodu, ale ke třem. Podařilo se nám slušně vstoupit do zápasu, dostali jsme se do vedení. I když měla Boleslav určitou herní převahu, tak jsme byli nebezpečnější z brejků. Bohužel na začátku druhé půle přišel krátký výpadek a domácí utkání otočili. Naše snaha v závěru už vyzněla naprázdno. Dlouho jsem neviděl Boleslav takhle se doma strachovat o výsledek. Naše hra postrádala trochu produktivity, jinak se toho nedá hráčům moc vyčítat. Myslím, že výsledek je krutý. Dvakrát jsme nastřelili břevno, Havel měl potom ještě stoprocentní šanci. Bylo v našich silách zápas vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články