Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

SOUHRN 14. KOLA: Plzeň se nezadrhla ve Zlíně, Pardubice ovládly východočeské derby, Slavia vršovické

Plzeňští fotbalisté neměli ve Zlíně problémy a po vítězství 3:0 vedou tabulku o sedm bodů. Došlo také na východočeské derby, kde překvapivé vítězství slavily Pardubice (3:1). David Horejš a jeho Jablonec porazili České Budějovice 3:0, když jednu z branek vstřelil ve svém jubilejním 300. utkání Jan Chramosta. Slaví také Baník Ostrava, který doma zvládl duel s Mladou Boleslaví (3:1). Z vítězství v derby se raduje Slavia, která vyhrála 4:1 na Bohemians, plný počet bodů mají také v Brně a Teplicích.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK / Glück Dalibor

Zlín - Viktoria Plzeň 0:3

Vítězství 3:0 vezou z utkání 14. kola první ligy ve Zlíně fotbalisté Viktorie Plzeň. Dvě branky nesou autorské razítko slovenského fotbalisty Erika Jirky, pro kterého to byly premiérové ligové trefy v západočeském dresu. 

Hradec Králové - Pardubice 1:3

Velké fotbalové překvapení se odehrálo ve východočeském derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. "Votrokům" se v letošní sezoně znovu daří, naopak trápící se Pardubice jsou až na samém chvostu tabulky. Přesto favorita zaskočily: díky dvěma brankám Dominika Janoška patří vítězství 3:1 pardubickým fotbalistům.

Jablonec - České Budějovice 3:0

V květnu v Českých Budějovicích v pozici hlavního trenéra skončil, nyní se David Horejš svému bývalému klubu "pomstil". Jeho Jablonec porazil Jihočechy 3:0, jednu z branek vstřelil z penalty Jan Chramosta, který před utkáním převzal ocenění za 300 odehraných zápasů.

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 3:1

Baník Ostrava přehrál ve 14. kole první ligy Mladoboleslavské 3:1. Skóre otevřel ve 22. minutě Frydrych, ve druhém dějství pak zisk tří bodů pro domácí podtrhli Fleišman a Almási. Poslední slovo měl v 90. minutě gólem na 3:1 Mašek. Ostravští poskočili se ziskem sedmnácti bodů o jeden bod před svého dnešního soupeře. 

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha - 1:4

Kdo přišel na vršovické derby o tři minuty později, musel se divit. Po gólech domácího Květa a slávisty Olayinky byl totiž stav už 1:1. Další dramatické momenty přišly po polovině prvního dějství, kdy se nejprve domácí marně dožadovali penalty, aby záhy sudí odpískal pokutový kop na druhé straně a Jurečka jej proměnil. V poslední čtvrthodině pak slávisté přidali další dvě branky díky Lingrovi a znovu Olayinkovi.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec - 3:0

V utkání bohatém na šance padaly góly až po přestávce a všechny nakonec do liberecké sítě. Do střeleckých statistik se postupně zapsali Šural, Ševčík a Řezníček. Zbrojovka se tak může radovat z výhry po čtyřech utkáních.

FK Teplice - Sigma Olomouc - 2:1

Ačkoliv to byli Olomoučtí, kdo se zásluhou Růska jako první radoval z gólu, nakonec všechny body zůstávají na severu Čech. Velkou měrou se o to postaral Abdallah Gning, který nejprve nechyběl u branky Žáka a druhou sám vstřelil.

Sparta Praha - Slovácko - odloženo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články