Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice na výhru v derby nenavázaly. Na Slovácku prohrály gólem Tomiče

Jediný gól rozhodl utkání 15. ligového kola mezi Slováckem a Pardubicemi. V 55. minutě jej vstřelil domácí Tomič, a zařídil tak svému týmu druhé vítězství v řadě. Naopak Pardubice nedokázaly navázat na výhru ve východočeském derby proti Hradci Králové.

Libor Kozák ze Slovácka (vlevo) v souboji s pardubickým Martinem Chlumeckým
zdroj: ČTK / Glück Dalibor

Slovácko, které má k dobru středeční zápas na Spartě, se v neúplné tabulce posunulo na desáté místo, Pardubice ztrácí tři body na patnáctý Zlín. V sestavě domácích odehrál 79 minut devětatřicetiletý Milan Petržela a 465. ligovým startem překonal rekord současného reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého. "Milan je důležitou součástí kabiny a věřím, že to dotáhne do pětistovky, moc bych mu to přál," řekl na tiskové konferenci trenér Slovácka Martin Svědík.

V úvodu duelu sice stříleli domácí Mihálik a Kozák těsně vedle, ale očekávaný nápor Slovácka se nedostavil. Pardubice dokázaly eliminovat rozehrávku favorita a snažily se o aktivní hru, už v osmé minutě měl na kopačce gól Helešic, ale jeho střelu obrana Slovácka zblokovala.

Domácí se dostali do tempa a také k ohrožení pardubické branky až v závěru poločasu. Nicméně rány Kozáka a Trávníka byly nepřesné, stejně jako prudký střílený centr Tomiče, pokus Daníčka v nastaveném čase zase vytáhl nad břevno brankář Markovič. "Chyběla nám přesnost, agresivita a tím pádem i kvalita v koncovce," posteskl si Svědík.

Herní dominance Slovácka pokračovala i po přestávce a dočkala se brankového vyjádření. Na rohový kop Havlíka si vyskočil Tomič a ke dvěma gólům v Evropské konferenční lize přidal slovenský zadák první ligový zásah v sezoně. "Michal má nyní výtečnou formu," pochválil střelce Svědík.

Hosté měli k vyrovnání blízko v 67. minutě, nicméně tísněný Janošek po ojedinělé akci zblízka poslal míč o kousek vedle. Tím se Pardubice vymanily z velkého tlaku, více se snažily o ofenzivu, ale obrana domácích byla pevná. "Ve druhé půli jsme se k ničemu nedostali a inkasovali jsme po nedůslednosti v obraně," řekl novinářům pardubický trenér Radoslav Kováč.

Závěrečný nápor hostů se tak nekonal. Tým z Uherského Hradiště se s diváky loučil pro tento podzim teprve druhým vítězstvím nad Pardubicemi v historii vzájemných ligových utkání.

15. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - FK Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 55. Tomič. Rozhodčí: Starý - Kubr, Horák - Hocek (video). ŽK: Kohút, Mihálik - Janošek, Hranáč. Diváci: 4230.

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Tomič, Kadlec, Daníček, Duskí - Havlík, Trávník (88. Šašinka) - Petržela (79. Brandner), Kohút (67. Ljovin), Mihálik (67. Vecheta) - Kozák (46. Holzer). Trenér: Svědík.

Pardubice: Markovič - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Tischler, Janošek - Kostka (60. Zahradníček), Hlavatý, Helešic (72. Sychra) - Černý (72. Mareš). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články